bilothebanker2
profili

  • sıcak kafa

    yeni sozluk nicki acildi: otobus gecmeyen durakta bekleyen kiz

    ya madem orijinal bir is yapiosunuz, ya su edebiyatin bokunu cikarmayin, gereksiz cgi basmayin iste yuruyus bandinda falan. ortam fena degil iste.. tamam bariyerlere takilan plastik posetleri inanilmaz abartmissiniz sanki salgini onlem icin dunya plastik brandalar posetler kullanmis gibi gereksiz, ama neyse onu gormezden geldik.. ama isaret dilini bu kadar yil gecmesine ragmen kullanmayi akil edememis bir nesil nedense edebiyatci kesiliyor, herkes aforizma kasiyor.

    neyse sakinim, guzel bir yapim nette.

  • gandalf'ın düştüğü gölün beton etkisi yapmaması

    khazad-dum koprusunde karsi karsiya kaldigi balrog'a atarlanip burdan gecmeyeceksin diye sekil yapan gandalf, bildiginiz uzere koprunun yikilmasiyla birlikte asagi dusuyor. bu dusme esnasinda balrog ile savasmaya devam ediyor.

    bu dusme toplamda 71 saniye suruyor ve su linkte hesaplayacaginiz uzere takriben 3.7 kilometre falan demek bu hava surtunmesi falan dahil edilirse. ayrica suya carpma hizi da yaklasik 54 m/s (terminal hiz).

    gordugumuz kadariyla gandalf yercekimi (ya da gok itimi) buyusu falan da yapmiyor.

    nasil oluyor da su beton etkisi yapmiyor gandalf'a? hadi bir derece balrog'u anlariz, adam ates ve golge ama gandalf ne hikmetse hic yara almiyor.

    edit: yuzuklerin efendisi ve tolkien hayraniyim arkadaslar. amac kusur bulmak degil hasa, peter jackson yanlis cekmistir. ayrica bu dunya orta dunya diyenler icin, olm saruman da bildigin kuleden dusup oluyor (tamam dustugu yerde sisleniyor ama olsun). saruman kotu gucleri de kontrol eden bir buyucu hatta, gri gandalf'in o halinden kat ve kat daha guclu. ayrica gandalf'in agzi burnu kiriliyor saruman'dan yedigi dayaktan sonra. yani kendi icinde celisme var ondan bahsediyoruz