fantom feramuz abi2
profili

  • mesleğin getirdiği takıntılar

    tasarımcı olarak meslektaşlarımdaki simetri, düzen takıntısına takıntılıyım. mekandaki çerçeve yamukmuş da siniri bozuluyormuş kalkası gelmiş. aminakoyim adam tantuni yetiştirmeye çalışıyor zaten orada onu gözü mü görüyor dalyarak.

  • ev sahibinin kiraya %100 zam yapması

    geçen sene 1 senelik sözleşme yapıp yerleştiğimiz öğrenci evimizde başımıza gelen durum.

    bu sene tekrar sözleşme yapalım dedik ve ülkedeki durumun farkında olduğumuzdan dolayı 1000 liralık kiramızı yasal düzenlemeye göre 1250 değil de 1600-1800 tekliflerine kadar çıkardık(muadil yerler 1800-2500 civarı) ama ev sahibi olacak manyak herif 2000'in altına inmem diye tutturdu. abi diyoruz öğrenciyiz, daha bugüne bugün kiranı geciktirmedik, apartmandan bir şikayet almadık vs. 200 lira fark senin için çok olmaz ama bizi çok zorlar yap bir güzellik falan diyoruz yok.(kendisinin eskişehir'de bir sürü öğrenci evi var)

    kabul etmiyoruz o zaman %100 zam oranını dedik kalktı gitti beni bir daha aramayın diyerek (sen kimsin amk) tahliye başlatacakmış paşam.

    biz de yasal oran dahilinde 1250 olarak devam etmeye karar verdik bu sene için ancak sözleşme yaparken tahliye taahhütnamesi imzalanmış, bu bize sorun çıkarır mı, sözleşmemizi geçersiz sayar mı? emin olamıyoruz.

    edit: bazı yüce ev sahibi koruyucuları kafamıza göre 1250 yapmamızı fırsatçılık olarak yorumlamış. yüce koruyucular, bakın bu evin ederi 1800 2500 arası ve biz 1800 teklif ettik bu adama kendisi kabul etmedi, e bu adam istediği gibi zam yapacaksa sözleşme ne diye var. buna ek olarak bu evi başkasına 2500 e kiralayamaz bu adam çok daha temizleri bu fiyata gidiyor. evin resimlerini atsam burada insan mı yaşıyor dersiniz.

    edit 2: her şeye %300 zam geldi %100 az bile markette 5 liradan 20 lira olan süte de böyle itiraz ediyor musunuz diyen davarlara ithafen; ben ülkenin hali iyi mi dedim amk ? her şeye zam geldi de benim kyk bursuma zam geldi mi? part time çalıştığım yerdeki işime %100 zam geldi mi?