sesarium4
profili

  • ateisti şüpheye düşüren soru

    #162408765 cevaben:
    1- (bkz: nükleosentez)
    2- temel parçacıkların özdeşliği, kuantum mekaniği prensiplerine dayanır: (bkz: kuantum dolanıklık ilkesi). bu durum, kuantum indirgeme prensibi ve spin-statistik teoremi linkgibi temel kuantum prensipleriyle açıklanır.
    3- tekrar bkz cevap 1: protonlar ve nötronlar, evrenin başlangıcında çok yüksek enerjili koşullarda bir araya gelerek atom çekirdeklerini oluşturdu. bu koşullar, büyük enerjiye ve sıcaklığa işaret eder ve bu ortam, erken evrende var olan yoğun koşulları temsil eder.
    4- elektronlar, atom çekirdeği etrafında belirli yörüngelerde dolaşmazlar. bunun yerine, kuantum mekaniğine göre, belirli enerji seviyelerine sahip olan kuantum durumlarında bulunurlar. elektronların bu durumlar arasında geçiş yaparken belirli enerji paketleri yayıldığı ve emildiği kuantum atlamalarını gözlemleyebiliriz.

    esasında sorduğunuz soruların cevabı, siz araştırmıyorsunuz diye yok sanıyorsunuz. ayrıca bir ateist bunları bilecek diye bir kaide yok. ateizm uzmanlaşma sınavında bunlardan muafız kardeşim.

  • satanist metallica arabistan'da konser verecek

    şeriat ile yönetilen suudi arabistan'ın bile normalleşme yolunda adımlar atabildiğini göstermesine rağmen, arapların dinini araplardan daha fazla bildiğini iddia eden paçavranın attığı başlık.
    (bkz: kraldan çok kralcı olmak)

    he canım he, kedi kesip kanını emikliyorlar. bu arada kendileri esas şeytanlıkları yaptıkları halde, her şeyi de şeytana bağlama gibi bir huyları var. misal: “babil fahişesi lilith’in doğmaları, şeytanın çocukları ezoterik yahudiler” başlıklı yazı ve içinde kullanılan görseller, aklı başında her insanı kahkahalara sevk edebilir. görsel

  • fetullah gülen beynimi üç harflilerle ele geçirdi

    bir i.melih gökçek zırvası, tam hali: “masumum, fetullah gülen beni üç harflilerle beynimi ele geçirip esir aldı”

    beyin demiş, ele geçirmiş demiş*:
    video link

    bu adam, ülkenin başkentinin 25 sene boyunca belediye başkanlığını yaptı ya! zaten bu akp'liler nasıl bir bug bulmuşsa, her haltı yiyor ama bir türlü suçlu olamıyorlar, çok enteresan.

  • yemek çay için musluk suyu kullanılmasının nedeni

    yazar kendisi varoş olduğu için çay demlenen o evde yapılmış tesisattaki filtreleme sisteminden bihaber.

    türkiye'de çeşme sularının bir çoğu içilebilir durumdadır, olmayanlar da proses suyudur yani gayet de yemek için kullanılabilir durumdadır. zaten öyle olmasa bulaşık da yıkamak sonrasında ozonlama gb başka şeyler kullanmak gerekirdi. içine eklenen klor miktarı eski şebeke vs kaynaklı mikropları öldürecek kadar ama insan sağlığına zararı olmayacak kadardır. bulunduğunuz şehrin belediye sitesine girerseniz size hangi baraj ya da kaynaktan hangi şartlar ile su geldiği hangi filtre, kimyasal çökertme, ozonlama vs sistemi kullanıldığı konusunda bilgiye de ulaşabilirsiniz pekala.

    yüzme havuzlarında bulunan klor miktarı çok daha fazladır, sadece yutarsanız bir şey olmaz. ama içmeye çalışırsanız ciddi rahatsızlık yaşarsınız misal.

    edit: bihaber olmuş mu bir haber.