cesarvallejo7
profili

  • marketteki ürünü tüketip ambalajı kasadan geçirmek

    bazı sorunlara neden olan durum.

    daha geçen gün bir kadın üç harfli marketlerin birinden mini boy su alıp içmiş, kasada bu suyun parasını ödemek için şişeyi uzattı. meğer bu sular takım hâlinde satılıyormuş, kadın takımın içinden suyu çıkarıp almış. kasiyer de bu yüzden diğer suların da alınması gerektiğini, bunların tek tek satışının olmadığını söyledi. kadın da kasiyeri ikna edemeyince "ben bu kadar suyu nasıl taşıyacağım?" diye söylenene söylene diğer suları da almak durumunda kaldı.

    işte böyle bazen talihsiz durumlar yaşanabilir.

  • herkesin oruçlu olduğu ofiste yemek yiyen tip

    bu duruma saygısızlık diyenler saygısızlığın dik âlâsını yapıyor.

    saygısızlıkmış... bir kişinin normal öğününü her zamanki gibi yemesi başkasına karşı niçin saygısızlık olsun? böyle bir saçmalık olabilir mi? bunu nasıl "ama" diyerek savunur insan?

    ülkemizde nedense bazı insanlar kendi yaptıkları ibadet ölçüsü üzerinden başkalarına karışma hakkı bulabiliyor. inanılır gibi değil, bu resmen akıl tutulması...

    mesela biri normalde namaz kılmaz, sadece cumaları namaza gider ama cumaya gitmeyenleri aklınca kınama hakkını kendinde görür. ya da beş vakit namazını kılmayan biri namaz konusunda ahkam kesmez ama sırf kendisi oruç tutuyor diye oruç tutmayana verir veriştirir. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. ne zaman aşacağız bunları? sen istediğin gibi yaşa, kime ne? ama başkalarına karışma.

    düşünsenize, yaşadığımız coğrafyada bir inanışa göre yılda bir defa çile doldurmak veya arınmak için otuz gün boyunca her gün sabahtan akşama kadar susma ritüeli uygulaması olsun. bu inanışa sahip insanlar başkaları bu ritüeli yapmıyor ve ortalık yerde konuşuyor diye onları kınasın, aşağılasın, hatta dövsün... burada mantık var mı?

    mahallesi baskısı yapmaya son verin, insanları rahat bırakın...

  • dertleşmek istenilen hayvan

    at.
    cevabı at olanlara mutlaka anton çehov'un "acı" adlı hikâyesini okumasını öneririm. (bkz: #148335485)

  • devlet ücretsiz eğitim sağlamak zorunda değil

    benim siyasi görüşüme göre devletler eğitim, sağlık, güvenlik alanlarında ücretsiz hizmet vermek zorundadır. yöneticiler, bu hizmetleri özel sektörden almak isteyenleri de kendi hâline bırakmalıdır.

    temel eğitim, sadece ekonomi meselesi değil, toplumsal ve kültürel de bir mesele aynı zamanda. olaya sadece para açısından yaklaşmak sığ bir düşüncenin ürünüdür.

  • 20 mayıs 2023 sinan oğan tweeti

    tweetteki şu madde külliyen yalan:

    "sığınmacılar konusunda yeterli farkındalığı oluşturduk, bu konuda her iki ittifakada da bir geri dönüş takviminin oluşturulmasına katkıda bulunduk."

    cumhur ittifakı göçmenleri göndermeyeceğini defalarca, altını çize çize söyledi.

    sinan oğan ne yapmak istiyor anlamıyorum.

    ya şu maddeye ne demeli?
    "hüda-par’ın türk siyasetini esir almalarına engel olduk."

    nasıl engel oldun? yahu insan bunu yazarken utanır. ne yaptın da engel oldun? seçmenin hangi yönelimini engelledin? kaç gündür hapisteki hizbullahçıların patır patır tahliye haberlerini yazıyor gazeteler... ne yaptın?

    sinan oğan, tamamen kendisini düşündü süreç boyunca. hani diyorlar ya pazarlık iddiaları asılsız, videoyu bir yerden kestiler. alın kardeşim programın ham hâli. 23-25 dakika arasını izleyin. siz bu sözlerden ne çıkarıyorsunuz? bedavadan ortak olmayacağız dileyenler öncesi ve sonrasını da izlesin...

    olay şu: sinan oğan ve bulunduğu ittifak kendisine gelen oyların kısmen milliyetçi oylar olmasının yanı sıra muharrem ince'nin ve tepkili seçmenin oyları olduğunu biliyor ve seçmeni destekleyeceği ittifaka yönlendiremeyeceğinin bal gibi farkında. o yüzden kem küm etmeye gerek yok.

  • muharrem ince'nin c. başkanı olacağına inananlar

    muharrem ince'nin rakibine 11 milyon oy farkla yenildiğini bilmeyen kitledir.

    ince, kendi destekçilerini bile kaybetti. aradaki oy farkını nasıl kapatacak?

  • kılıçdaroğlu'yla karşılaşılsa söylenecek şey

    yazım kurallarını bilmeyen cahillerin siyasi tespitlerine sakın güvenme, derim.

    ek: yazım yanlışını düzelten, kesme işareti eksikliğinden kaynaklı noktalama hatasını görmeyen dil editörlerine de biraz güven, derim.
    ek 2: sözlüğün dil editörleri bizi yarı yolda bırakmaz, gene de onlara güvenebilirsin, derim. :)
    ek 3: arkadaşlar, elbette yazım hatası yapılabilir. ben de sadece bir safsata türü üretmiş oldum, çünkü durum çok müsaitti. başlığı açan arkadaşla da esprili şekilde mesajlaştık zaten. ama benim "gene" sözcüğünü kullanmama takan arkadaşlar önce tdk sözlüğe baksın. zahmet etmeyin diye: görsel