retanbrik3
profili

  • kaçak göçmenleri yakalayan polisin sürülmesi

    istanbul sarıyer’de görevli polis memuru y.a., 24 mart’ta devriye gezdiği sırada denk geldiği sarıklı ve cübbeli bir kişiden şüphelinince kimlik kontrolü yapmak istedi. özbekli olduğunu belirten şupheli, “pasaportum mekke nur camii’nde, orada kalıyorum. benim gibi orada yaşayan birçok kişi var” dedi. bunun üzerine polis y.a. camiye gitti. cami içinde arama yaparken imam polisi tehdit ederek, “uğraşma burayla, sürgün mü istiyorsun” diyerek tehdit etti.
    yanında mesai arkadaşı ile rapor tutan y.a. ekip amirlerine “burası karargah gibi” diyerek caminin içerisinde 100’den fazla özbek, türkmen ve tacik göçmen bulunduğunu iletti. bir süre sonra amirleri y.a.’ya işlem yapmaması konusunda baskı yaptı. polis y.a. ise hepsi hakkında işlem yaptı, sorguladı. 11’i kaçak çıktı.
    polis y.a., kiminle uğraştığını bilmeden, sadece görevini yaptığını düşünüyordu. fakat öyle olmadı. iddiaya göre ertesi gün ilçe emniyet müdürü makamına çağırdı, yaşananları sordu. müdürün polis memuru y.a.’ya cevabı “hayal görmüşsün, senin psikolojin bozulmuş” oldu.
    bir kulübede nöbet tutması istenen polis, “ben hata yapmadım, bu görevi kabul etmiyorum” diye yanıt verince, emniyet genel müdürlüğü içerisinde bir süredir baskı aracı olarak kullanılan ‘silaha el koyma ve psikoloğa sevk etme’ uygulaması, y.a’ya da uygulandı.
    haber linki

  • muhalif seçmendeki seçim günü sokağa çıkma korkusu

    kazanırsak veya hakkımızı yemeye çalışırlarsa çıkacağım. korkuyorum ama yine de çıkacağım. o kadar da değil.

  • ali koç'un ukrayna büyükelçisi'den özür beklemesi

    bi fenerli olarak ali koç ne acaip adammış ya diyorum yıllarca okumuş efendi adam zannettik.
    edit: yorumları okuyorum yok arkadaş biz hakikaten nefret dolu ruh hastasıyız. işte bunun için ali koç gibi tepedekilerin davranışı daha da önemli.