cerkes tavugu2
profili

  • ölmesi gereken türk gelenekleri

    evlenirken adet adı altında yapılan saçmalıkların hepsi...

  • annenin yaşlanması

    şehir dışında çalışıyordum o dönem.. bir süre eve gelemedim. yaklaşık 1-1.5 yıl, neredeyse her gün gördüğüm o güzeller güzelini göremedim. o (bana göre) uzun aradan sonra annemi ilk gördüğümde hissettiğim şeydi bu. evet şimdi 1 senede mi anladın tarzı yaklaşımlarda bulunabilirsiniz ama evet bu tam işte öyle birşeymiş. başınıza geldiğinde anlarsınız ne demek istediğimi.

    anama kocaman sarıldım yüzünü ellerimin arasına aldım ama inanılmaz bir hüzün de çöküyor annemle göz göze geldikçe.. o günü asla unutamam. o gün sanırım tam olarak annenin yaşanabileceğini anladım. inanılmaz bir tokat gibi çarpmıştı yüzüme.

    daha sonra iş değiştirip anne evine geri döndüm ama o günkü gibi asla olmadım.. o şok durumu işte bu başlığın bana hissettirdiği.

    bu satırları yazarken de, annemle karşılıklı sohbetlerde olduğum gibi gözlerim hafif dolar, onunla vakit geçirmenin dayanılmaz huzuru yanında, bahsettiğim hüzün de çöker. ying ve yang gibi dengelemeye çalışıyorlar birbirlerini...

    allah kimsenin başından anasını babasını eksik etmesin. uzun ve sağlıklı ömürler nasip etsin.. bütün can anaların ellerinden öperim.