kardanbeyaz4
profili

  • ibrahim keloğlan

    lütfen önce şu fotoğrafa görsel bir daha bakın. lütfen onun acıyı da sevgiyi de hissedebilen bir canlı olduğunu unutmayın. kimseye zararı olmayan, yalnızca hayatta kalmaya çalışan sevimli ve masum bir canlı olduğunu unutmayın. geri sayım başladı. caydırıcı bir karar bekliyoruz.

  • ibrahim keloğlan

    dava 13 mart çarşamba günü 10.30'da küçükçekmece adalet sarayı'nda görülecek. dengine güç yetiremeyenler, kirli öfkelerini kimseye zararı olmayan küçücük canlılara yöneltiyor. "nasıl olsa bunlar sahipsiz" diyerek, sıkı bir ceza almayacağına güvenerek minicik varlıklara eziyet ediyor. bu davanın sonucu bu potansiyel canilerin dizginlenebilmesi için çok önemli. takipteyiz.

  • insan özünde kötü müdür iyi midir

    konu ile ilgili olarak (bkz: rope) filmi izlenebilir. alfred hitchcock'un 1948 yılında çektiği film, iyilik, kötülük, alt insan, üst insan gibi kavramları yine o ilgi çekici üslubuyla anlatıyor. filmde freud'dan nietzsche'ye kadar konuya temas etmiş kişilerden izler bulmak mümkün. tek mekânda geçen, diyaloglarıyla başlıkta söz edilen konuya dair düşünmeye sevk ediyor.
    filmden bir replik:
    "entelektüel ve kültürel açıdan üstün insanlar geleneksel ahlak kavramlarının üzerindedir. iyi ve kötü, doğru ve yanlış olağan insan için; aşağı sınıf insan için icat edilmiştir. çünkü bunlara ihtiyaçları vardır".

  • azerbaycan'ın türkiye'ye katılması

    "bugün, sovyetler birliği dostumuzdur, komşumuzdur, müttefikimizdir. bu dostluğa ihtiyacımız vardır; fakat, yarın ne olacağını kimse bugünden kestiremez; tıpkı osmanlı gibi, tıpkı avusturya-macaristan gibi parçalanabilir, ufalanabilir; bugün elinde sımsıkı tuttuğu milletler avuçlarından kaçabilirler. dünya yeni bir dengeye ulaşabilir. işte o zaman, türkiye ne yapacağını bilmelidir. bizim, bu dostumuzun idaresinde, dili bir, özü bir kardeşlerimiz vardır. onlara sahip çıkmaya hazır olmalıyız. hazır olmak, yalnız o günü susup beklemek değildir; hazırlanmak lazımdır. milletler buna nasıl hazırlanır; manevî köprülerini sağlam tutarak. dil bir köprüdür, inanç bir köprüdür. köklerimize inmeli ve olayların böldüğü tarihimizin içinde bütünleşmeliyiz. onların, yani dış türklerin bize yaklaşmasını bekleyemeyiz, bizim onlara yaklaşmamız gerekli."
    atatürk