hizli ve ofkeli iett soforu2
profili

  • kk yüzünden alevilerden bıkmak

    +1

    siz istediğiniz kadar kk güzellemesi yapın. örgütü bu hale getiren kendisi.

    arkadaşlar delege seçimlerinde oy kullanayım diye pazar günü sandığa gittik. arkadaş herkes alevi. herkes!

    düşündüm ya böyle bir ortamda yarın ben mesela siyaset yapmak istesem şansım var mı? asla yok. oy da kullanmadan döndüm.

    zaten chp üyeliğini de sonlandırma kararı aldım, burası belli bir kesmin partisi artık, bize çocukluğumuzda öğretildiği gibi atatürkün değil.

    (bkz: cumhuriyet alevi partisi)

    edit: arkadaşlar ben partinin içinde olan birisi olarak size söylüyorum bunu. partinin içinde ciddi bir alevi lobisi var.
    evet onların da çoğu seküler, fakat iş örneğin kemal kılıçdaroğlu'nu değiştirmeye gelince alevilik kimlikleri devreye giriveriyor.

    alevileri, chp'nin içinde bulundukça net anladım. tabi bu aleviliğin özelinde bir şey değil, akp içinde nasıl gruplar varsa elleri kuvvetli, burada da aleviler bir araya toplanmış ve tavuklarına kış dedirtmiyorlar, eleştiri kabul etmiyorlar, fikirlerinizi dinleseler de anlamıyorlar.

    gerçek şu ki bu türkiye ne kadar yozlamışsa, chp de haliyle o kadar yozlaşmış durumda. bunlar da modern göürümlü çomar gözümde.

    chp'nin ve dolayısıyla türkiye'nin düze çıkabilmesi için chp'nin fabrika ayarlarına dönmesi şart. bize seküler milliyetçi bir yönetim ve kadrolar gerekiyor. liyakat için 2 dönem kuralı gerekiyor.

    benim gözümde ülkenin geldiği bu durumda en az akp kadar chp de suçlu. fakat adamlara bunu söyleyince analarına küfretmişsin gibi bakıyorlar.

    hiç bana mesaj atmayın, neymiş aleviler azınlıkmış. nasıl azınlık bu partinin %75'i alevi? genel başkan alevi. myk üyeleri alevi. il-ilçe başkanları alevi.

    bu ülkede tek gerçek azınlık, benim gibi seküler insanlar. geri kalan sözde azınlıklar krallar gibi herkes bir köşeyi tutmuş, neşesi yerinde, çok güzel kaybediyoruz güzellemeleri yapmakla meşgul.

    bizden başka dertlenen var mı acaba?

    alın götünüze sokun partiyi.

    edit son: alevi arkadaşlar lütfen mesaj atmayın boş boş. bazılarınız durumu göremeyecek kadar kör belli ki. bazılarınız da işin yüzssüzlüğünde.

    gidelim izmir belediyesine bir bakalım mesela, belediyenin çalışanları ağırlıklı şekilde izmirlililerden mi oluşuyor yoksa başka yerlerden gelen kişilerden mi? şehir adı verip de şimdi iyice olayı körüklemek istemiyorum.

    demişti dersiniz, chp genel seçimlerde uğraşmadığı kadar belediye seçimlerini kazanmak için uğraşacak. çünkü başka türlü konforlu muhalefet devam edemez.

    ömrümde chp'den başka bir partiye oy vermedim, değişim olmadan da ömrümün sonuna kadar chp'ye oy vermeyeceğim. mutlu bir azınlık semirsin diye oy kullanmaya gidemem bundan sonra.

  • fiyat sabitleme yöntemine geçilmesi

    üretim ekonomisine geçmek için herhalde gerçekten götümüzün sikilmesi gerekiyor.
    fiyat sabitleme yine cahili kandırmacadan başka bir yol değil.

    ulan fiyat farkını devlet ödeyecek, peki o farkı devlete kim ödeyecek?