not one step back1
profili

  • 9 nisan 2022 ev sahibim tarafından tehdit edilmem

    istanbul'un maltepe ilçesinde narlife sitesinde kiracı olarak yaklaşık üç senedir ikamet ediyorum. iki senedir -eski-* ev sahibim ş.h. tarafından kirasını tek bir gün dahi aksatmadığım ve her sene yasal tavandan kira zammı yaptığımız evimden, tamamen keyfi olarak türlü bahanelerle çıkartılmaya çalışılıyorum. ş.h. ikamet ettiğim sitede bizim bildiğimiz en az sekiz ayrı dairesi daha olduğu halde; ihtiyaç gerekçesiyle * 16 ağustosta evi tahliye etmemiz için ihtarname çekti. biz de kendisine gerçekten ihtiyacı varsa dava açabileceğini ve davayı kazanması halinde en kısa sürede evi tahliye edeceğimizi ilettik. tabi ki dava açıl(a)madı ve bunun üzerine "b" planına geçildi.

    "b" planına göre ev "satılacak", yeni ev sahibinin de eve ihtiyacı olduğu için * evden çıkmak zorunda kalacaktık. fakat bu planda da en başından beri çok ciddi mantık hataları mevcuttu. *evin satılık ilanında -yatırımlık- olarak belirtildiği halde evde üç senedir oturan kiracıyla temasa geçme lütfunda dahi bulunmayan, aynı sitede başka bir dairede ikamet eden r.f.ö. emlakçı narcity sedat kanalıyla evi satın aldığını ve evden çıkmamız gerektiğini bildirdi. bunun üzerine kendisine de aynı şekilde yasal süreçle ilgili bilgi verdik, ancak mahkeme kararıyla, ihtiyaç durumu tespiti ardından evden çıkabileceğimizi ilettik.

    bu olaydan iki gün sonra 7 nisan perşembe günü akşam saatlerinde, r.f.ö. ve abisi olarak tanıttığı şahıs, evimin kapısına gelerek önce defalarca zile basarak sonrasında da kapıya vurarak evime girmeye teşebbüs ettiler. kapıyı açmayınca ise telefonla arayarak, yüksek bir ses tonuyla kapıyı açmamı emrettiler. tabi kapıyı açmadım, kapıyı açsam neler yaşanacaktı sizin takdirinize bırakıyorum. bunun üzerine yaklaşık beş dakika sonra telefonum tekrar çaldı ve evi temmuz ayına kadar "güzellikle" boşaltmamı, aksi durumda kapımın önüne eşyalarını yığacaklarını ve evimi kullanmama izin vermeyeceklerini belirterek çok açık bir şekilde tehdit ettiler.

    tüm bu yaşananlardan sonra cuma günü kartal anadolu başsavcılığına giderek bu kişiler hakkında; tehdit, konut dokunulmazlığının ihlali ve kişi huzur ve sükununu bozma suçlarından deliller ve tanıklarla birlikte suç duyurusunda bulundum. gelişmeler oldukça bu başlık altında paylaşmaya devam edeceğim.

    edit: kamu kaynaklarını * kullanarak -neredeyse bedavaya dağıtılan krediler, konut alımına yönelik teşvikler, müteahhitlere yönelik kıyaklar- manavdan domates alır gibi her sene üçer beşer daha ev alarak (bkz: emlak balonu), kira geliriyle yaşayan boomerlara karşı y ve z kuşağı bireyler olarak haklarımızı sonuna kadar savunmamız gerektiğini düşünüyorum. başlığı gündemde tutup destek olabilirseniz sevinirim.