teleskopik mikroskop5
profili

  • akli dengeyi korumak için tavsiyeler

    hayatın kanalını değiştirmek. aynı zamanda çok zevkli ve gerekli.

    yüzlerce frekans var.

    güzel de olsa hep aynı şarkıyı dinlemiş/söylemiş olmak üzücü olur, son nefeste.

  • kadınların espri yapamaması

    espiri çok ince işçilik isteyen bir şeydir. insanı yılışık, yapışık bir salako da edebilir, vezir de edebilir. mizah mizaç işi. hayatla birlikte kişiliğe eklemlenen bir yetenek gibi.. dünyayı yorumlama biçimi.

    erkeklerde daha fazla gelişmiş olması makul.. çoğu salako kıvamında zaten.

    bazı kadınların, beni günlerce güldüren espirileriyle karşılaşıyorum. espiri yapamıyorlar diye genellemek haksızlık olur. sözlükte de birkaç kişi var. keyifleri yerinde olunca bağırta bağırta güldürüyorlar. bunların bir tanesi sevgilisinden ayrıldı galiba. ayarları bozuk bu aralar.

    beni espiri yapabilen kadınlara emanet ediniz.

  • 6 eylül 2022 istanbul soğuğu

    allah'ın kliması gibisi yok ya.

    ideal nem oranıyla birlikte bol oksijenli serin serin üfürüyor maaşallah.

  • 10 mart 2022 istanbul kar yağışı

    muhtemelen meteoroloji müdürlüklerinin ışıkları sabaha kadar yanacak. hepsinde sessiz bir gerginlik. arada bir terasa çıkıp hüzünlü hüzünlü göğe bakarak sigara içiyor olabilirler. çok kelleler gidecek daver diye düşünüyor olabilirler. kar yağacak diye bir tek sığınağa girmediğimiz kaldı.

  • doktora 8-9 bin maaşın çok görülmesi

    çok mu düz düşünüyorum bilmiyorum ama toplumu ileriye taşıyacak olan insanların ezilmesinin sistemli bir politika olduğunu düşünmeye başladım.

    bu mesele sadece hekimlerin meselesi değil. eğitimli insanların durumları benzer şekilde. doktorlar gerçekten insanüstü bir emek sonucunda doktor oluyorlar. bu insanlar mutlu olmaları halinde her konuda toplumu bir adım daha ileriye taşıyacak potansiyele sahipler.

    twitter vb. yerlerden gördüğüm kadarıyla üniversite mensupları da benzer durumda. hangi unvanla olursa olsun araştıran, öğrenen, bilgi üreten, imkan bulursa yurtdışından bilgi ithal eden, bunları işleyen ve paylaşan insanlar. toplumun bir adım daha ileriye taşınması işlerinin doğasında var.

    birçok meslek çok önemli olabilir. benim bilmediklerim olabilir. fakat bu iki grup azınlık ve bence ülke için çok kıymetli. çünkü bu işleri insanlara parayla yaptıramazsınız. yoldan birini çevirip gel sana aylık yüz bin lira veriyorum yap diyemezsiniz. yapamazlar, yapamayız. kendi kendilerine gönüllü olmuşlar.

    siyasetçi tanıdığı olanların beyaz bmw'lerde un savaşı yaptığı bir yerde sıra bu insanlara gelince paranın bitmesini anlamayacağım.