mosibd1
profili

  • 8 mart 2022 rte'nin doktorlara atarlanması

    şahsım bugün bir hata yaptı. doktor maaşını doğru açıkladı. halktaki algı doktorun ölüsünün 25bin aldığına yönelikti. en az alanın 8-9 en yüksek alanın 25 aldığını söyledi. bu dürüstlük bu camiaya fazla.

    ayrıca sağlık bakanlığının 2021'deki bütçesi 76 milyar lirayken 2022'de 116 milyara yükseldi. aralık ayındaki maaşım 12.000 lirayken şubat ayındaki maaşım 10000. bunda da emeği geçen birkaç ay evvel zam konuşulduğunda "haksız zam için" sokağa dökülen yardımcı sağlık personellerine ve arttırılan 40 milyarlık sağlık bakanlığı bütçesini şehir hastanesi müteahhitlerine aktaranlara saygı gösteremiyorum.

    bir de doktora zam gelince ülkenin batacağını iddia eden bir kesim var. kamudaki hekim sayısı 101.000 bütün kamu çalışanı hekimlere 10ar bin lira zam yapılsa bu sene 40 milyar lira artan sağlık bakanlığı bütçesinin artış miktarının üçte birine denk geliyor. bu sayede türkiye cumhuriyetinin uzun süredir en başarılı işini en hakkıyla yapan meslek grubunu devlet hastanelerinde tutabiliyorsun. ama bunu yapmak yerine hekimlerin diplomasını biz veriyoruz diye çıkışta bulunuluyor.

    tek sorun para da değil. acaba hiçbiriniz aralıksız 36 saat hayat kurtaran bir işte çalışıldığını hayal edebildi mi? acaba hanginiz mesainin 27.saatinde belki de hayattaki tek başarısı okuma yazma bilmek olan bir hastanın ya da hasta yakının serum ver demesi üzerine itiraz edince şiddete uğradınız? acaba hangi meslek grubunda fahiş fiyatlarla tazminat ödeniyor? eğer insan sağlığı çok önemli, mesleki hatanın cezası büyük olmalı diyorsanız sağlığını emanet ettiğin kişiye de hem saygı duymak hem de emeğinin karşılığını vermek zorundasın.

    bu gidişle devletteki sağlık hizmetleri sona erecek. devlet de bunu istiyor. sağlığın eskiden beri özelleştirilmesi gerektiğini savunuyorum ama bu özelleştirmeleri doktorlara yıkmaya çalışan kötü niyetli bir tutum var.

    yaklaşık bir hafta önce 10 yaşında sürekli kanlı dışkı yapan bir çocuk hasta geldi. türkiye'nin en büyük 10 şehrinden birinde bulabildikleri en erken kolonoskopi tarihi 13 haziran.

    artık randevu alabilmek mümkün değil. bu şekilde acile başvuran günde en az 20 hasta görüyorum.

    halk olarak yeterli reaksiyon verilmezse herkes ilerde basit bir serumu asgari ücret fiyatına yaptırmak zorunda kalacak.

    bu sorun aslında hekimlerin sorunu değil. hekim dediğin kişi zamanında herkesten daha iyi türev integral yapmış. türkçeyi fulle yakın yapmış zeka ve çalışma kapasitesi yüksek olan insanlardan oluşuyor. bir şekilde kendisine yol haritası çizer. burda topun ağzında olan parası olmayan fakir fukara.

    kendinize gelin ve bir an evvel hekimlerin arkasında durun.

    yazık!