staph2
profili

  • peynirin zararları

    başlığı açan yazarın verdiği bilgilerden birinin yanlış yönlendirme olduğunu öncelikle ekleyeyim. diğer iki madde alanım değil, dolayısıyla onu doktor arkadaşlara bırakıyorum.
    şöyle ki peynir fermente bir üründür ve laktoz oranı bir süte göre çok daha düşüktür. ki peynir türlerine göre de içerdiği laktoz miktarları değişmektedir. dolayısıyla laktoz intoleransı olan biri için fermente süt ürünlerinden biri olan peynir örneğin süte göre daha masumdur. bu durumda çıkıp peynirin zararları altında böyle bir bilgiyi vermek ve genelleme yapmak yanlıştır. artı bu durum laktoz intoleransı olan insanlara özgü bir sınırlandırma olup, diğer insanların laktozla ilgili böyle bir problemi yoktur. dolayısıyla laktoz tüm insanlar için sağlıksızdır diye bir çıkarsama da yapılamaz.
    maalesef gıda iletişim ile ilgili ciddi bir problem var ve bu sosyal medya aracılığıyla git gide yaygınlaşıyor. bu başlıkta gıda iletişimindeki sorunlara dair bir örnek teşkil etmektedir.

  • alım gücünün düştüğünü gösteren küçük detaylar

    pınar 'ın tam yağlı beyaz peyniri 1kg' dan 800 g' a düşürüldü ve fiyatı 85 tl. altı üstü beyaz peynir.... ayrıca birçok gıda ürününde gramajlarda ciddi anlamda düşüş var.