mahmudovic1
profili

  • en ırkçı ülkeler

    türkiye yazan adam hayatında ülke dışında yaşamamıştır yada ırkçılığın ne olduğunu bilmiyordur, net.

    almanya/avusturya yazan muhtemelen keko bir gurbetçidir.

    belçika ve isviçre ise hakikaten ırkçıdır ve bundan da çekinmezler. mesela almanyada bu yaptığın ırkçılık diye bağırırsan karşındaki insan korkar, belçikada "evet ırkçılık yarraaaam" der ve devam eder.

    arap ülkeleri inanılmaz ırkçıdır, çekilmez.

    hindistan rezalettir, ırkçılık konusunda araplarla yarışır. size ponçik ve fakir gelen hintlilerden o kadar hızlı soğursunuz ki aklınız şaşar.

    ırkçılık öyle "yeaa abeeğ ben bunları sevmiyorum yeaa" demeyle olan bir şey değil, bizim millet bunu anlamıyor çünkü gerçek ırkçılığı bir çoğunuz yaşamamış. mesela bizim ülkede kürt ırkçılığı yoktur, neden yoktur? ırkçılık olsa kürtlerin yarısı batıda, ege sahillerinde işletme açamaz abicim. ırkçılık böyle çalışan bir sistem değil :)
    ırkçılık olan bölgede sizi barındırmazlar, sizden alışveriş yapmazlar, sizinle konuşmazlar yani kısacası sizi toplumdan aforoz ederler. öyle "türklerin amına koyayım, kürtleri sikeyim" falan dediğiniz zaman ırkçı bir söylemde bulunmuş olursunuz, bu kadar. ama ırkçılık bu derece basite indirgenebilecek bir şey değildir. türkiyede bir mahallede arap/rum/kürt/türk yaşar hatta eski insanlar birbirlerini böyle tanır(arap kamil, kürt reşat, türk memo, rum hasan vs vs). hayatımda ırkçılık olan hiçbir ülkede böyle bir dağılım görmedim.
    ha bu demek değildir ki ülkede ırkçı insan yok, tabiki var. ancak kişisel ırkçılık ile sistematik ırkçılık çok farklı şeylerdir. yaşamayan bilemez, sonra böyle cahil cahil "türkiye" yazıp bir de fav alır.