ubersonic13
profili

  • zeynep bastık ile 1 gece vs 50 bin tl

    sen de engellendin küçük troll.

    edit: nick soran çok oluyor, ekran görüntüsü almamıştım maalesef, nick ezberimde değil.

    edit: justsmile59'a teşekkürler. bu başlığı açan:
    swarley stinson şu entry'ye bir göz atabilirsiniz: (bkz: #147435681)

  • e. martinez'in dünya kupası hareketi

    rezalettir. altın eldiven almış ama adam olamamış. izlerken ben oturduğum koltukta utandım. maç bitimi ile tören arasında alkolün dibine mi vurdu hemen napmış anlamadım.

    edit: ekşi'deki kadar gereksiz sataşmalar hiçbir yerde yok sanırım. şu entry'ye gelen şu mesaj nedir: görsel

  • emlak piyasasının düşmeye başlaması

    bazı ekşi yazarları yine hayal görmeye başlamış.

  • 19 nisan 2022 bartın doktor dayağı

    bu mevzunun doktorlukla, diğer doktorlarla ne ilgisi var amk? denyonun tekinin saçma bir davranışı işte. doktorlara saldıranlar olunca o saldıranla aynı meslekteki herkese mi laf ediliyor? tabiki eğitimli, tıp okumuş birinin böyle davranması beklenmez ama bazısının barzoluğu ne yaparsan yap gitmiyor işte bu ülkede.

  • türk aile yapısı sisteminin en büyük sorunu

    bireye yer olmamasıdır.

  • 23 mart 2022 ibb ulaşım zammı ret edilmesi

    nerede dün taksilerle ilgili imamoğlu'nu kötüleyenler? adamın eli kolu bağlı amk. şu an başkan, müdür gibi bir unvanda olup en muktedir olamayan kişilerden biri. ukome'den ret haberleri gördükçe aklıma göksu terliksi herifin (burayı yumuşattım) iğrenç gülüşü geliyor sinirlerim bozuluyor amk.

    not: ayrıca ret edilmek ne amk?

  • dini nedenleri olmadığı halde domuz yemeyen insan

    eğer türkiye'deyse; aklı başında, özenti olmayan insandır.

  • doktora 8-9 bin maaşın çok görülmesi

    uzman doktorun günümüz şartlarında 30-35 bin tl altında alması devletin bir ayıbıdır. istanbul'da düzgün bir semtte ailecek oturulabilecek deprem sonrası yapılmış bir dairenin kirası 20.000 tl, polis maaşı 10.000'i geçiyorken, uzun yol şoförü (ülke dışına giden gelen) 25-30 bin tl, pilot 70 bin tl alıyorken uzman doktor da bir zahmet minimum 30 bin tl almalı. uzman olmayan da min. 20 belki.

    not: doktor değilim, mesleğim alakasız. insan olduğum için önemsiyorum bu konuyu.

    edit: evet bu entry ile ilgili de ilk küfrü aldık özel mesajdan. olum bana yazmayın özelden böyle şeyler. engelliyorum sadece, cevap vermiyorum. içinizden deyin ne diyecekseniz.

    edit 2: özelden bilgi akışı geldi; doktorlar beşiktaş, kadıköy, yeşilköy, florya gibi yerlerde oturmak zorunda değilmiş! tamam değil bağcılar, esenyurt'ta da oturabilir ama bu anılan yerlerde oturabilmesi lazım diyorum. buna gücü yetmeyecekse ne anlamı var o kadar okumanın ve bu kadar kritik bir iş yapmanın?

    edit 3: doktorlarımızdan gelen destek ve teşekkür mesajlarına çok teşekkürler yalnız hala doktor düşmanlarından abuk sabuk mesajlar geliyor, anlayamıyorum; siz rte'nin ekmeğine yağ sürdüğünüzün farkında değil misiniz? ayrıca bizim nesle kadar şanslıydık, kendimizi ve büyüklerimizi, küçüklerimizi dünyanın en iyi doktorlarından birilerine ülkemizde gösterebiliyorduk sizler başarılı olursanız kendi sağlığınızı ve çocuklarınızın sağlığını tehlikeye atmış olacağınızın farkında değil misiniz? azerbaycanlı, ortadoğulu doktorlara görünür durursunuz artık. ırkçılık yapmıyorum ama arada çok büyük gelenek, kalite farkı var. şu an anlamıyorsunuz sanırım ama korktuğumuz başımıza gelirse anlarsınız.

    edit 4: kirada uçtuğumu iddia edenler var. biraz ilanlara bakınca görürsünüz durumu beylikdüzü'nde doğru düzgün ailecek oturulacak yeni evler 8-10 bin tl, ataşehir'de 1+1 7-8 bin tl; siz kadıköy, beşiktaş, bakırköy'ün iyi yerlerinde 3+1 son 10 yılda yapılmış dairenin kirasının 20 bin tl olmasını abartılı buluyorsunuz. abartıyı yapan ben değilim fiyatlar böyle.

  • en sevilen vites geçişi

    nasıl zevkleriniz var aq vites işte. anlamadım şu zevki.

  • ilk buluşma sonrası eve bırakmayan erkek

    kadın açısından problem yoksa eve gitmesine yardımcı olmak iyidir. bu kadını aşağılayan bir şey değildir. sonrasında görüşme olacak olsun olmasın, erkek de biraz adamsa bunu içtenlikle teklif etmeli bana göre. (gereksiz feministlik yapacaklar ve bencil erkekler mesaj kutumu doldurmasın lütfen.)

  • bahçeşehir koleji'nin öğretmen maaşı haksızlığı

    üst edit: başlığı görünce kendi halimde bildiklerimi yazmıştım ancak sonrasında öğretmen arkadaşlardan çok sayıda mesaj aldım. kimi çaylak kimi de yazar ancak ifşa olmamak için benim yayınlamamı rica ettiler. aşağıda hepsini paylaştım.

    uzaktan havalı gibi görünen bahçeşehir, istek vakfı, bilfen gibi özel okulların, öğretmenleri gayet de sömürdüğünü biliyorum. öğretmenlere bu ülkede yalnızca ielev (istanbul erkek), sev (üsküdar amerikan) gibi yabancı vakıf okulları değer vermektedir.

    okumaya bile gerek yok rezalet puanım 10/10. bu okullarda her zaman öğretmenlere haksızlık yapılmaktadır.

    edit 1: çaylak bir arkadaştan gelen mesajı ekliyorum: bahçeşehir üniversitesi kısmında da kolejden farklı bir durum söz konusu değil. 2021 ekim ayında maaşlarımıza yapılan zam sonrasında herhangi bir düzeltme yapılmadı (yapılan zam oranı kişiden kişiye değişmekle birlikte en fazla %22 oranındaydı bizim ofiste). düzeltme yapılması icin geçtiğimiz günlerde birkaç birim olarak rektörlüğe gidildiğinde ise “bizim size verebileceğimiz maksimum rakamlar bunlar, beğenmeyen işi bırakabilir” dendi. bu arada, bu okulun yıllık ücreti en basit lisans bölümlerinde şu an 80 bin. 2022-2023 eğitim yılı erken kayıtta bu bölümlerin bile 100 bini aşması bekleniyor, bunu da belirteyim.

    edit 2: iğrenç mesajlar alıyorum. bu milletin doktor ve öğretmen nefreti ne zaman bitecek acaba? ulan özel okul diyoruz öğrenciden yıllık 100 bin alıp öğretmene 6-7 bin veriyor kimi onu da vermeyip asgariyi veriyor. eleştiriyoruz hala yok beğenmeyen çalışmasın yok sanane! siktirin gidin aq

    edit 3: gelen bir mesaj: şuan bahçeşehir koleji uğur koleji (ikisi de enver yücelin) antalya'da asgari ücretle çalıştırıyor. diğer okullar da öyle. şuan okullardaki öğretmenler en iyisi 5.500 tl alıyor. isterseniz branş branş örneklendiririm. özel okul öğretmenleri bu süreçte çok sessiz kaldı, organize olamadı. yardımcı olun birşeyler yapalım.

    edit 4: merhaba okyanus kolejini de yazar mısınız. bire bir aynı senaryo. çoğu 3400 3700 bandında çalışan öğretmeni asgari ücrete eşitlediler. okulun reklam yüzü olan göstermelik birkac yüksek alan hocaya da yüzde 7 10 arası zam verdiler. asgari ücreti kabul etmeyin hocalarla yöneticilerle konuşmaya tenezzül bile etmediler. isteyen gidebilir dediler. ayrılan 2 arkadaşımız oldu.

    edit 5: gelen bir mesaj daha: şu an istanbul ankara gibi büyük şehirler dışındaki özel okulların çok büyük bir kısmı asgari ücretin altında bir ücretle öğretmenleri sömürmekte. üstelik bu okuldaki temizlik ve güvenlik görevlileri asgari ücretle çalıştırılmak zorunda olduğu için yıllarını eğitime vermiş öğretmenlerden çok daha fazla kazanmaktadırlar.

    maalesef işin en kötü tarafı çoğu okulun sahibi müteahhit olduğu için okullar birer ticarethaneden farksız ve öğrencilere sadece birer müşteri gözüyle bakılıyor.

    edit 6: bir mesaj bir mesaj bir mesaj daha: merhaba. anonim kalmam ricasıyla, bizler de bahçeşehir üniversitesi
    çalışanları olarak kısa çalışma ödeneğinde tüm pandemi sürecinde tam olarak çalıştırılıp her ay sadece 10 gün sigortalandık.

    hatta gündem yaratmanız adına ikinci bir bilgi olarak ek bilgi vereyim, yeni agi düzenlemesi sonrası devletin brüt maaşlardan bazı vergi muafiyetleri sonrası çalışanların net maaşlarına yansıtması gereken tutarı da kurum bizlere yansıtmayacağını belirtti ve şu anda o paranın üzerine yatmaktadırlar. maaşlarımızı bu ay devletin muaf tuttuğu bazı vergiler sonrasında 700 ila 900 lira arasında zamlı alacağımızı beklerken aynı maaşı aldık. bizlerin parasına çöküyor kurum. ortada alenen yasal suç ve hukuksuzluk var. bizler bu konuda cimer'e suç duyurusunda bulunduk.

    edit 7: ne okyanus kolejiymiş be! : merhaba, ifşa olmamak için başlığa yazmıyorum ama isimsiz olarak verebilirsiniz. okyanus öğretmeniyim. iki gün önce aldığım maaş 4700tl. özel öğretmen sendikasina dayazdım ama pek ilgilenmediler sanirim. bir dönüş olmadı. küçümsemek için söylemiyorum ancak okulun temizlik yemekhane personeli mesai ücretleri ile birlikte öğretmenlerden çok çok daha fazla maaş alıyorlar.

    bir de pandemi boyunca kçö dedikleri devlet desteği aldı okyanus koleji. devletten bu parayı almak için de öğretmenlerini bir buçuk yıl boyunca sigortasız çalıştırdı. bu süreç boyunca öğretmenleri online eğitim için okula çağırdı. evet online olarak derse gitmeleri için öğretmenleri okula cagirdi. ayrıca şu an zam diye yaptıkları şey de agi'nin kalkmasindan dolayı doğan fark. bunu da zam yaptık diye bir de utanmadan söylüyorlar.

    edit 8: gelen bir mesaj: aynı şartlar oğuzkaan koleji'nde de geçerli. maaşları asgari ücret seviyesinin 50-100 tl üzerine getirip, bununla yetinmemizi bekliyorlar ve yetmeyeceğini belirten öğretmenlere de isterseniz gidersiniz, biz çalışacak öğretmen buluruz şeklinde dönüş yapıyorlar. gelir vergisi ödenmemesinin sonucunda bize yansıması gereken ücret artışı konusunda da bizim haberimiz yok şeklinde davranıyorlar.

    edit 9: skandallar bitmiyordu: özel üniversitelerin çoğu pandemide kçö'den yararlanıp, hocalarını ayda 6-7 gün çalışıyor gösterdi. sadece bahçeşehir değil. ayrıca aslında geçen sene cumhurbaşkanlığı özel üniversitelerde akademik personel maaşının devletle eşitlenmesine yönelik karar çıkardı. kaçı uyuyor?

    edit 10: burada çok büyük bir iğrençlik var! : merhaba izmir buca özel doğru statü okulunda çalışıyorum. asgari ücret zammından sonra sadece öğrenciler öğlen yemeği yiyebiliyor öğretmenlere yemek alamazsınız deniliyor. eğer isterseniz 300 lira vererek yemeğe yazılabilirsiniz deniyor. ve evet doğru bildiniz çalışan herkes müdür yardımcısından kapıdaki güvenlik personeline kadar asgari ücretli. yeni dönemde okul ücretlerine de minimum yüzde otuz zam yapan bir kurumdan bahsediyorum. hepsi birbirinden farksız. insanların emeklerini sömürerek para kazanıyorlar.

    edit 11: ben de özel okulda öğretmenim aynen yazıldığı gibi velilerden 50k para alıyorlar bize asgari ücret. sanmaki yeni mezunum 8 yıllık öğretmenim diğer arkadaşlarım da tecrübeli ve her geçen gün toplu grev gibi toplu intiharı düşünüyoruz sıfır şaka.

    edit 12: bir görsel iletildi: görsel

    edit 13: gelen mesaj: ben de bilfende çalıştım yıllarca. 39 derece ateşte konser etkinliğine götürdüm çocukları. diş operasyonu oldum ağzımda onlarca dikişle nöbette suratıma basketbol topu yedim. dikişlerim attı. bölüm başkanımın sürekli ve bitmeyen mobbingine maruz kalınca istifa ettim.

    bu okul yüzünden, yaşadığım stres yüzünden neredeyse kanserine eşiğinden döndüm.

    yine de kendime olan saygımdan son günüme kadar eşek çalıştım. istifamı yazarken bile özlük haklarımı almamak için süründürdüler.

    özel okullar patronların ve mobbingcilerin mekanı olmuş. kimsenin kimseden korkusu yok çünkü zerre denetlenmiyorlar.

  • oytun erbaş'ın dedesinin veteriner çıkması

    dedesinin babası da osmanlı paşası çıkar yakında. ulan ne kolpa adamsın oytun.

    edit: ben espri yapmıştım ama gerçekten komutanmış adamın dedesi veya dedesinin babası, oytun koparma bizi oytun! :)

    görsel

    edit 2: tehlikenin farkında mısınız? covid-19 olmasa bu adam muteber, yeni nesil, sıradışı, uber, süper tıpçı diye ortalıkta dolanmaya devam edecekti :)

  • 100 bin lira altına otomobil almış efsanevi nesil

    2015 yılında 4 yasında 36 bin km a3'ü 57.500 tl'ye almışlığım var, gerçekten efsane günlerdi.