entelektuel barbar2
profili

  • atatürk'ün yanıldığı nokta

    anadoludaki isyanların hristiyan azınlık temelli olacağını düşünmesi yanıldığı noktalardan biriydi.

    mübadeleyi bundan dolayı gerçekleştirdi. fakat bunu kendisi dersim isyanında tecrübe etti. baktı ki isyancıların dininin hristiyan ya da müslüman olmasının hiç mi hiç alakası yokmuş. hatta üstüne her fırsatta islamcılar ve kürt şeyhler başka başka isyanlar çıkardılar, bunlardan da en bilineni teğmen kubilay'ın şehit edilmesi.

    anadolunun kadim dini hristiyanlığı ve mensuplarını bu topraklardan sürmenin bedeli ağır oldu, islama denge kutbu olacak başka bir din kalmadı ve halk; şeyhlere, takkelere ve zaviyelere kaldı.

  • altcoin tavsiyeleri

    pek dikkate alınmaması gereken tavsiyelerdir.

    buradan aldığım tavsiyelerle daha önce akita ınu, kishu ınu, safemoon, safemars, kuma ınu, quack rich, feg token, pig token, aly, chester inu, shib, olympus aldım. shib ve olympus hariç hepsinden %30 zarar ettim. malları satmadım hala duruyor fakat eski ath seviyelerine bir daha asla gelemediler. içlerinde safemoon, aly gibi shit coin olmayan projeler de var fakat halleri ortada. burada okuduğunuz 10 altcoin tavsiyesinden ancak 1'i tutar, bunu göz önüne alarak üzmeyecek bakiyelerle giriş yapın. saydığım coinleri de almayın, bir gelecekleri yok.