skooma2
profili

  • emlak balonu

    yav kardeşim haklısınız, doğrusunuz ama anlamadığım ve anlamadığınız şöyle bir şey var:

    büyükşehirlerde milyon tl aşağısına elle tutulur pek fazla daire yok diyorsunuz ki genel olarak öyle.

    o zaman bu paranın yarısına kredi çekilse, ayda 8 bin tl taksiti 10 yıl boyunca ödeyebilecek kaç beyaz yakalı var bu amk yerinde?

    maaşlı çalışan kaç kişinin cebinde 500 bin tl peşinat var? kredi miktarını yüzde elli olarak sınırladım ki taksitler daha da uçmasın diye. hoş, 8k da uçuyor ama nispeten alçaktan.*

    hadi bunları yaptı diyelim, memurlar dışında kaç kişinin on sene boyunca işsiz kalmayacağı garanti? neyine güvenip böyle bir şeyin altına giriyor insanlar? ya da girebiliyor mu?

    burada denklemin nasıl olduğunu ve cevaplarını çok merak ediyorum.

    galiba bir balon var olmakla birlikte patlamaktan da uzak görünüyor aynı zamanda. yine de tüm bu sorular varken ileride bir sudden stop yaşanması da muhtemel.

  • kişinin kendisini çok yalnız hissetmesi

    sabah yalnız uyanmak, yalnız yemek yemek, yalnız film izlemek, yalnız dolaşmak ve yalnız yatmak eylemlerinin saatler, günler, haftalar ve aylar boyunca bir döngü halinde vuku bulması ve bu döngünün kim bilir kaçıncı turunda iken bir gün ansızın bu durumun farkına varınca, kişinin içine girdap gibi çekildiği durumdur yalnız hissetmek... hem de çok yalnız hissetmek.