mirovnas6
profili

  • domuz eti yemenin günahı vs bira içmenin günahı

    içki haramdır, domuz eti tabudur.

    haram kişinin dini yorumuna göre bile değişir, günah olduğunu bilseniz bile onu görmezden gelebilir, bir iki günahla sıyırabilirsiniz.

    ama tabu kültürümüzün, yaşamımızın en kılcal damarlarına kadar işlemiş olan bir dürtüdür. bunun dinle alakası yok. daha doğrusu senin din diye kavramsallaştırdığın ve domuz eti yememeyi de içine koyduğun o olgudan, kategoriden binlerce yıl daha eskidir. hatta onbinlerce yıl, bazılarına göre ise milyonlarca yıl eskidir.

    ekşi sözlük eski günlerdeki gibi olsaydı uzun uzun yazmaya şevkim olurdu. o yüzden ayrıntılı bilgi isteyen marvin harris'in "inekler, domuzlar, savaşlar ve cadılar" adlı kitabına bakıp tüm iddiaları iyi bir antropolog gözünden okuyabilir.

  • ateistlerin mezarlık ziyaretinin amacı

    bir dinsiz olarak ateistlerin değil de dindarların mezar ziyaretleri bana daha garip geliyor. dindara göre ruh bedenden ayrılır ve öte dünyaya gider, yani aslolan ruhtur, fakat dinsiz için ruh olmadığından aslolan bedendir.

    bu sebeple soruyorum: asıl sizin mezarlıklarda ne işiniz var?

  • 30 günde türk ekonomisini düzeltirim

    bana biraz abartı gibi gelen süredir. türkiye'de 30 günde neler olup bittiğini bilmeyen adamın açıklaması. türkiye'ye gelsen 3. günde kendini sağ muhafazakar bir partinin şakşakçılığını yaparken bulursun oğlum, türkiye burası. ayağını denk al.

    imla.

  • sarma sarabilen kadın vs boğaziçili kadın

    boğaza düşkün biri olarak ikilemde kaldığımdır.

  • herkesin adına 3 ağaç dikilmesi

    250 milyon fidanı ne zaman diktiler?
    "mars'ta üç patates sahiplendirme" kampanyası düzenleseler inanacak milyonlar var.

  • 24 ekim 2021 sanna marin'in erdoğan açıklaması

    o kadar kötüledikleri dış güçler bu mu? çok güzelmiş ya.