empisayn isem2
profili

  • sixt'in kolay para kazanma yöntemi

    herkese merhabalar

    12.03.2022 - 14.03.2022 tarihleri arasında yapmam gereken şehirlerarası yolculuk için 'sixt rent a car kanyon avm' şubesinden araç kiraladım. şehirlerarası yolculuk yapacağım için araca ekstra ücret vererek güvence paketi de satın aldım. hatırlarsanız istanbul'da her tarafın karla kaplı olduğu hafta sonuydu.

    aracı bırakma zamanı geldiğinde, şube ile irtibata geçip evime daha yakın konumda bulunan sixt yenibosna airport avm şubesine bıraktım. bırakırken garajdan gelip aracı inceleyen beyefendi, şöyle yapmışsın böyle yapmışsın gibi ''ithamlarda'' bulunarak oldukça kaba bir şekilde araçta kendince gördüğü problemleri söylemeye başladı.

    sol ön marşpiyelde sürtme olduğunu`:ki 1100 km yol yaptım ve en ufak bir kazaya karışmadım` ardından camda taş izleri olduğunu söyledi. bende nasıl olsa güvence paketi aldığımı düşünerek zaten önemsiz olan bu duruma aldırış göstermeyerek ilgili şubeden ayrıldım.

    ve asıl bomba burada patlıyor.

    29.03.2022 tarihinde mail göndererek kredi kartımdan cam değişim bedeli adı altında 2875 tl çektiklerini söylüyorlar. almış olduğum güvence paketi kaportayı kapsıyormuş ancak cam için geçerli değilmiş. fiat egea için böyle bir bedel tahsil ettiler ayrıca. araç daha üst segment olsaydı herhalde 5-10 bin tl tahsil edeceklerdi.

    bunun üzerine şube ile iletişime geçtim ancak herhangi bir sonuca ulaşamadım. genel merkez ile görüştüğümde mail ile iletişime geçmemi söylüyorlar. attığım maillere cevap dahi vermiyorlar. kurumsal firma ama canları istediği zaman size ulaşabiliyorlar. siz onlara ulaşmak istediğiniz zaman duvarla karşılaşıyorsunuz.

    sözün özü bu firmadan araç kiralarken düşünerek kiralayın. aynı olayı farklı yerlerde de gördüm. hatta bir yazar arkadaşın da başına gelmiş. (bkz: #115808529)

    ilgili taş izleri görsel
    ilgili taş izlerigörsel

    çatlak vs olsaydı değişim yapmaları doğru olabilirdi ancak taş izi için onarım değil de değişim yapmaları ve bununla alakalı sizinle resmi bir belge dahi paylaşmamalarını müşteriden ekstra para tahsil etme olarak yorumladım.

    edit : avis, budget gibi firmalarda aldığınız güvence ile belirli tutara kadar aracın tüm aksamını sigorta altına alırsınız. lastik, cam vs bunun içerisindedir. ilk defa görüyorum 'lastik, cam, far' için ayrı bir güvence paketi satıldığını.

    sixt firmasını ilk defa kullanmıyorum. daha önceki yıllarda çeşitli havalimanlarında kullandım ancak son zamanlarda müşterilerden ekstra para tahsil etmeleri çok fazla duymaya başladım. son 3-5 ayda olan bir şey sanırım ki şirketin daha önceki geçmişinde konkordato da varmış.

  • iett şoförünün instagram'dan takip isteği atması

    açılın konu hakkındaki bilgiliniz geldi.

    öncelikle iett şoförlerinin önünde 2 adet ekran vardır.
    1 tanesi hareket amirliğinden, garajdan gelen bilgilendirme, yönlendirme odaklı mesajlaşma sistemi gibi tarif edebileceğim bir sistemdir.

    diğer ekran ise şoförün, sizin başkasının kartını kullanıp kullanmama ihtimalini gözlemleyebileceği diğer ekran ki şoförler çok da önemseyerek bakmaz bu ekrana.

    ekranda yazan bilgiler şunlar : a***** t***** şeklinde isim, e ve k şeklinde cinsiyet ve parantez içinde (66) yaş şeklindedir.

    yani kısacası bir şoförün sizin adınızı ve soyadınızı bilme ihtimali eğer otobüste bağırmadıysanız 0'dır.

    teşekkürler.