weisz3
profili

  • cahille tartışmak zorunda kalanlara tavsiyeler

    cahil olduğunu anladığınız an ya onu uzaklaştırmak ya da kendinizi uzaklaştırmanız gerektiği.

    cahil, kafasında bir şeylere inanan ve ne kadar yırtınıp debelenseniz de kafasındakileri değiştirmeyeceğiniz kişidir. cehalet öyle basit bir şey değildir, onlara laf anlatmaya çalışırken kendinizi kaybedebilirsiniz ve bunun farkında bile olmadan onun esiri olursunuz. siz "bir insan nasıl bu kadar geri zekalı olabilir?" sorusuyla boğuşup ona bir şeyleri kanıtlamaya çalışırken o çoktan kendini kurban, sizi suçlu belledi bile. o yüzden uzak durun, tartışmaya girecek gibi olduğunuzda şunu hatırlayın: "ben neyi ne şekilde anlatsam bile bu anlamayacak."

    edit: aşağıda bir yazar, "cahile karşı en iyi hamle onu cahil yerine koymaktır. ezin onu." demiş. cahil olmadığını düşünen, her şeyi bildiğine inanan birini ezebileceğini düşünen bu yazara hayatta bol sabır diliyorum. bu insanlar ezilmiyor, üstüne sizi ezdiklerini sanıyor, siz ne söylerseniz söyleyin öyle sanacaklar ve sonunda olan size olacak. "uzaklaşın" dememiz boşuna değil.

  • aldatmamak için en geçerli sebep

    karakterli olmak. aldatmanın tek sebebi karakter yoksunu olmaktır çünkü. bunun dışında sayılan sebepler karaktersizliğe uydurulan kılıflardır.

  • kıtlığın gıda fiyatlarını uçurması

    adamlar allah'ı suçluyor ama akp'yi suçlayamıyor.