hic bitmeyen bi ruya3
profili

  • dilan polat

    tüm bilgilerin tek bir yerde olması adına başka bir başlıktaki bilgileri de bu başlığa taşıdım. entry de ara ara bilgileri ve hatalı yazımları düzeltiyorum.

    dilan polat
    engin polat
    dilan polat'ın kardeşleri sıla ve can doğu
    engin polat'ın erkek kardeşi, babası ve anneannesi (kadının üzerinde şirket varmış)
    toplam 24 kişi. (düzeltme)

    engin polat'ın annesi, kızkardeşi, yeni gelin hazal erdoğan alınmayanlardan.

    ayrıca şubelerinin arasından gözaltına alınanlarda varmış. ordu şubesi ve dahası.

    gece 1 gibi ani baskın yapılmış, engin polat kelepçe takmak istememiş ama polis izin vermemiş.

    anneannesinin kapısı kırılmış, kadın evde değilmiş. başka bir yerde gözaltına alınmış.

    alper kürşat evde değilmiş kendisi teslim olmuş.

    engin ve dilan polat en son ifade verecekmiş.
    ifadelerin 4 gün süreceği söyleniyor.

    operasyon 150 polise verilen mühürlü sarı zarf ile yapılmış. şu saatte açılacak diye talimat verilmiş.

    kapıdan çıkarken de "uzun bir süre çocuğunuzu göremeyeceksiniz, vedalaşın isterseniz" denilmiş.

    not: bu bilgileri gazetecilerden derliyorum.

    engin polat, babası sezgin polat ve kardeşi alper kürşat polat'ın tutuklanacağı, dilan polat'ın adli kontrol şartıyla serbest bırakılacağı (çocuklarından dolayı) ve sıla'nın da tutuklanacağı, üst mahkemeyle serbest bırakılacağı konuşuluyor. sıla'ın geçtiğimiz haftalarda uyuşturucudan gözaltına alınması dolayısıyla tutuklanacağı söyleniyor.

    şok haber! gizli bir tanık olduğu söyleniyor ama kim olduğu şimdilik merak konusu.

    şüpheliler evin çalışanı şule, şoförü ahmet ve dilan'ın yardımcısı ebru ya da gelin hazal erdoğan.

    bu arada şule hâlâ evde, tüm aile dilan'ın evinde. şule gözaltında değil.

    dün gece nezarethane de karı kocanın tartıştığı söyleniyor.

    engin polat uyumuş, dilan ağlamış ve uyuyamamış sinir ilaçlarını istemiş. sıla kokudan rahatsız olmuş, lupus hastasıymış ambulans istemiş reddilmiş. sigara talepleri reddedilmiş. dilan yemek yemiyormuş.

    söylentiye göre son yaptıkları açıklama devletin bazı kademelerini rahatsız etmiş. devleti küçük düşürme olarak algılanmış. bu yüzden ani bir operasyonla alınmışlar. özellikle kelepçeli şekilde videolarının yayınlanması bunun içinmiş,. devlet her zaman 18 yaşındadır mesajı verilmek istenmiş olabilir. arabalarının sergilenip arkada dev ekranda videolarının dönmesi de buna yoruluyor.

    anneanne'nin üzerine 4 firma varmış. hastalıktan dolayı serbet şu anlık.

    not: birazdan eklemeler yapacağım.

    olay gecesine gelecek olursak.

    engin polat hariç herkes uyuyormuş. dilan polat'ın "yeter artık alacaklarsa alsınlar, dayanamıyorum artık" dediği ve bunun üzerine kaçma şüphesiyle alındıkları söyleniyor.

    gece sapancaya gidip sabah çocukların okula gitme vakti eve döndükleri söyleniyor, nedeni de baskın sırasında evde olmamak ve kelepçeyle görüntü vermemek içinmiş. daha sonra kendileri teslim olmak istiyorlarmış.

    not: yazdıklarım gazetecilerden derlenen bilgilerdir.

    dün engin polat bacak bacak üstüne attığında polis memurunun ne dediğini merak ediyorduk. polis memurunun "ayağını indir devletin karşısında bacak bacak üstüne atamazsın" dediği söylemiyor. o yüzden dilan polat şok bir şekilde polis memuruna bakıyordu.

    milyonluk arabaları çeken çekicilerden dilan polat'a küçük bir jest.
    görsel

    dilan'ın evinde sürekli vakit geçirdiği bir instagram sayfası var. masak raporundan sonra dilan polat'a "karşına devleti aldın arkadaşlığımız devam edemez artık" demiş ve bitirmiş dostluğunu, olaylarla alakalı gerçeklik payı var mı diye sorduğunda ise son ana kadar da dilan polat iddiaları kabul etmemiş, inkar etmiş. anladığım kadarıyla bu sayfanın sahibi dilan'ın baya yakın bir dostuymuş. ailenin her şeyini biliyormuş fakat işle alakalı hiç bir bilgisi yokmuş. instagram dışındaki hayatında da aynı dilan polat'mış. instagramda paylaştığı hikayelerdeki gibi biriymiş. kameralara oynamıyormuş. sadece şatafat lükse düşkünlük instagramda abarttığı kadar yokmuş.

    en çok merak edilen bir başka şey ise dilan polat'ın engğn polat'ı bu kadar sevip sevmediğiydi. bahsettiğim instagram hesabının, yani dilan'ın dostunun söylediğine göre normal hayatında da videolardaki gibi engin polat'ı çok çok seviyormuş hatta deliler gibi seviyormuş.

    polis dilan polat'ın asistanı dilara ülger'i aramaya başlamış ama ortalıkta yok. tweetleri atanın o olduğu söyleniyor.

    engin polat'ın dayıları ve yengesi de gözlatına alındı.

    adalet bakanı açıklama yaptı, "soruşturma sonucu hangi suçlarlarla karşı karşıya kalacaklarını göreceğiz" tarzı şeyler söyledi.

    mustafa ve kübra isimli iki önemli kişi de gözaltına alındı.

    son dakika bilgisi:

    dilan polat'ın kardeşi can doğu an itibariyle sorguya alınmış, aşırı tedirgin ve ağlamaklı bir haldeymiş, sık sık ara istiyormuş. polislerde böyle bir hakkı olduğu için kendisine müsaade ediyormuş. hava almak istiyorum, yoruldum deyip, dinlenmek istiyormuş. bu çocuk pek fırlama biri değil sanki, bence ara vermek istemesi de ona ezberletilen şeyleri tekrar hatırlamaya çalışması ve pot kırmaması için. fire verirse polatlar bitebilir çünkü dilan polat'ın en yakını, kardeşi.

    eveeett bir fenomen daha nanay efendim oldu.

    (bkz: banu parlak)

    tanıyan vardır belki, güzellik merkezi var tabii ki bu fenomenin de, dilan polat'ın eski arkadaşı ve şimdiki düşmanı.
    sabah dilan polat ile dalga geçen videolar çekmiş. ve çok geçmeden kooperatif dolandırıcılığı iddiasıyla havalimanında aracı durdurulup ve gözaltına alınmış. gaziosmanpaşa adliyesine sevk edilmiş.

    benim şahsi düşüncem, kimseden duymadım, birileri içeride tek tek isimleri veriyor gibi, banu parlak gitti, sırada bence (bkz: nez demir) var, hadi bakalım göreceğiz.

    dalga geçtiği video link

    kendisi sanki sütten çıkma ak kaşık da dilan polat'la dalga geçiyor. dalga geçmek ayrı eleştirmek ayrı. iç işleri bakanı devlete karşı küçümseyici en ufak hareketi görüyoruz ki çok ama çok dikkate alıyor ve gereken cevabı veriyor.

    son dakika bilgisini paylaşıyorum.

    "kara para aklama, suç işlemek maksadıyla örgüt kurma ve vergi kanuna muhalefet suçlamalarıyla gözaltına alınan dilan polat ile engin polat’ın ifadesine başlandı. mali şube müdürlüğü ekiplerinin dilan polat’a 26, engin polat’a ise 40 sayfa soru hazırladığı öğrenildi."

    şuan dilan polat ve engin polat ifade veriyor yani sıla doğu, can doğu, sezgin polat, alper kürşat polat'ın sorguları bitmiş. bu önemli isimlerin sorgusu bitince banu parlak içeri alındı, çok garip, bence çok şaşıracağımız isimler tek tek alınacak gibi duruyor.

    yeni bilgi: banu parlak "bir ifade vardı, yoğunluktan dolayı gidememiştim. bugünde ifademi verdim evime dönüyorum, yazılan çizilen gibi bir şey yok" diyerek video paylaştı.

  • dilan polat

    tek sorun ne biliyor musunuz? biz sesimizi çıkarmayana dek devletin, maliyenin ne yapıyıosunuz, bu ne hal dememesi.

    bu ülke için umut yok.

    ayrıca sadece dilan polat değil ki ona benzer onlarcası var instagramda birbirinin kopyası hepsi, sadece dilan polat'a inceleme başlatılması haksızlık olur. instagramda bütün benzer sayfalar incelenmeli.

    ama olay bu da değil, hadi tüm sayfalar incelendi diyelim büyük şirketler inceleniyor mu peki! halka 2. mtv baskısı yerine maliye işini yapıp vergi incelemeleri yapsa ya büyük şirketlere, bu nasıl bir ülke ya yemin ederim insanın çekip gidesi geliyor.

  • 21 eylül 2021 selahattin demirtaş'ın açıklamaları

    adam bunu savunduğu için şuan cezaevinde bazıları orada kalmasını( imralı) istiyor.

    selahattin demirtaş bir kaç yıl içinde kürtler için lider konumuna geldi. bilin bakalım bundan mutlu olmayanlar kim (imralı-dağdakiler-devlet) bu yüzden adam cezavinde daha barışçıl, insani bir yol izlediği için.

    selahattin demirtaş diğer kürt partilerinden çok daha farklı bir yol izlemek istedi. fakat bu durum bazı kesimlerce olumlu karşılanmadı.

    kendisi cezaevinden çıktığı zaman bir parti kurarsa partisi şimdiye dek görülmemiş bir destek bulabilir.

    fetö yüzünden hapiste olması gereken pişkinler dışardayken bu adamın içeride olması utançtır.

    edit: artık kürt sorununun kalmadığını düşünüyorum. pkk sorunu çözülmesi şart bir sorundur. tek sorun pkk'dır. bunu çözecek babayiğitler henüz gelmemiştir. olan askerlere ve ailelerine oluyor, başka bir şey değil.