gurdalmihenkli5
profili

  • ne olursa akp'nin oyları % 5'e düşer sorunsalı

    akp'nin 6 milyon üyesi var. bunların tümüne yakını bala parmak çalan, kanunsuzluğa, talana, çevre tahribatına göz yuman veya direkt, endirekt yollardan, kendi kütleleri hissesinde katılan vatandaşlar. sadece örgüt kendini oylasa yaklaşık %8 ila 10 arasında kemikleşmiş bir potensiyelleri var. bu adamlar akp sayesinde varsıllaştılar. atandılar, liyakat aranmaksızın mevki sahibi oldular. oldular da oldular. ihale aldılar, çoluk çocuk universitelere personel olarak doluştular, belediyeleri yağmaladılar, reklam ajansçılığı yaptılar. kısaca bünyeleri, omurgaları bu durumu hem hastalıklı bir şekilde normalleştirdi hem de acayip alıştılar. bildiğin uyuşturucu bağımlılığı gibi. çoğu, ülkeyi kendi malı, geri kalanları düşman, terörist, ikinci sınıf vatandaş, dinsiz, tekinsiz tipler olarak görüyor. bu kesimin fikri son abuk-show ekonomi,..vb'den dolayı değişme eğiliminde. eh, sonuçta o adam da pompaya gidip benzin alıyor. o bile, düşünün, bunca yıldır sömürmüş ve semirmiş o vatandaş bile "yuh! bu kadar da olmaz artık." demeye başladı. geç te olsa başladı. kısaca, ilk seçimde, akp'nin oy oranı %15 seviyelerini zor görür. artık dikiş tutturamazlar. bittiler. kalanlar gemiden nasıl kaçarız derdinde olan kesim.

  • yabancı şarkı bilip dua bilmeyen nesil yetişiyor

    namaz suresini öğrenip ne yapacaksın? hadi allah diye bir varlık var diye düşünüyorsun -ki yok-, sen kendi dilinde yalvarınca karşındaki mercii anlamıyor mu? "git kardeşim, 1500 sene önceki bedevilerin uydurduğu şarkıları, şiirleri mırıldan gel." mi diyecek? diğer yandan arapça bilmek ayrı arapça dua mırıldanmak ayrı. öyle akla zarar durumlar var ki. örneğin ölmekte olan bir adamın başında kur'an okuyorlar. okudukları ayet "peygamberin evinde uzun durmayın. ayıptır." gibisinden bir anlama geliyor. ulan, adam ölüyor, sen muhammed'in gerdeğe girmek için uydurduğu bir kasideyi adama okuyorsun. veya sünnet töreni var, çocuğun pipisine dua okunuyor. o sırada bakara suresindeki anal seks göndermeli "kadınlara istediğiniz kapıdan girin." bölümünü okuyorsunuz. din mi kaldı? yabancı şarkıları öğrenin. en azından müzik teorisi, çağdaş yaşam, kulak eğitimi yerine geçer faydasını görürsünüz.

  • doktora yüksek lisans farkı

    yüksek lisans tezi ev ödevinden hallicedir. doktorada hem araştırma konunuz hem de kıl bir danışmana çattıysanız o sizi yorar. bir alanda doktora yapan kişinin o dala hakim bir bilgiye sahip olduğu düşüncesi yanlıştır. kendinize bir konu seçersiniz, sonra o konuyu daraltmanızı, sonrasında daha da ve daha da daraltmanızı isterler. ardından, o daraltılmaktan denizden çıkmış pipi ebadında kalan konuyu derinleştirmenizi isterler. daralt, derinleştir. sonra daha da derinleştirmenizi ve sonrasında daha derinleştirmenizi isterler. öyle ki günün sonunda örneğin: sivas suşehri özelinde tekir kedilerin götünde çıkan çıbanların mevsimsel değişimlere göre çap ölçümlerinin esea yöntemiyle yorumlanması gibi fırıldak bir konu hakkında neredeyse dünyadaki tek otorite siz olursunuz.

  • lisede statü farkı yaratan nesneler

    kız arkadaşının olması. yalan olmasın, lisede 10'luk sistemde, 5-6 seviyesinde yakışıklı bir elemandım. 9'luk bir kız arkadaşım vardı ama olay nasıl gelişti ben de inanamadım. teklif ettim, kabul etti. 4-5 ay çıktık. lise bir, ilk öpüştüğüm kız. benim kimse sklemezken, cidden 4 gömlek itibar edinmiş, besin zincirinde üstlere yükselmiştim. statüm kont seviyesine çıkmıştı.

  • start/stop sistemi

    elin avrupalısı o teknolojiyi bizim gibi ülkeleri düşünerek yapmamış. bu da aslında mühendislik anlamında onların bir eksikliği olmalı. elin norveçlisi arabayı akan bir trafikte kullanıyor, kırmızı ışıkta beklerken araç kendini kapatıyor, sonrasında gaza bastığınızda tekrar ilerliyor. veya, yolun kenarına çekip okuldan çocuğunu alırken, yaklaşık 45 saniyelik sürede motor duruyor. bizde öyle mi? dur-kalk-dur-kalk trafiğinde cihaz ruhunu teslim edecek neredeyse. ben kapatıyorum şehir trafiğinde.