boonge7
profili

  • yurtdışından oy atmanın yasaklanması gerekliliği

    had mad bildirme yok. buradaysan, buraya vergi ödüyor, zorluklarını çekiyorsan oy vermek ananı ak sütü gibi helal. yok burada değilsen, buranın zorluklarına katlanmıyorsan, vergi ödemiyorsan o verginin nasıl harcanacağı konusunda ahkam kesemezsin.

    siyaset özünde vergilerin nasıl harcanacağının belirlenmesidir, sen hangi ara vergi ödedin de o verginin harcanmasında hak istiyorsun.

  • kurban etinden yapılan kavurmadan yiyen ateist

    müslüman kavurmasından yiyor,
    yahudi instagramında geziniyor
    ateist klimasında serinliyorum.

    "yaşam paylaştıkça güzel, paylaştıkça zengin"

  • türkiye'nin lityum batarya üretim hamlesi

    hamlesi, üssü...
    bunlar hep a haber jargonu.

  • 29 mart 2022 tel aviv'de yaşanan silahlı saldırı

    sinirlenip "israil şimdi bunları sikse yeridir" dedim ve ramazan ayı aklıma geldi.

    geçen yıl ramazan ayına 3 gün kala hamas bomba yağdırmıştı.

    yıllar önce hamas, 15 yıldır kullanılmayan bir okula çocukları doldurup (sanırım pazar günüydü) oradan roket atmıştı. sonra içeride çocuk olduğu zaten bilinmeyen, anlık saldırı da israil okulu bombalamış bir sürü çocuk ölmüştü. dünyaya "israil okulu çocuklar ders yaparken bombaladı" diye göstermişlerdi. işte o zaman filistinliler için insanın hiçbir değerinin olmadığını anladım.

    bunlar hep mazlumlar ama görünüyor ki bu mazlum, dilenci siyasetleri için yapmayacakları şeytanlık yok.

  • iban'ı ekran görüntüsü olarak gönderen insan

    o kişiye göndereceğiniz paranın fotoğrafını çekip gönderin.

  • metin gürcan

    ekonominin amına resmen koymuşlar. kos koca metin gürcan bile 400 usd karşılığında casusluk yapıyor (bkz: swh) okurken kahveyi püskürttüm. lan insan bunu yazarken utanır.

    millet 400 dolar değil 400 milyon dolarları cebine indiren gerçek casusları istiyor. seçimden hemen sonra onları yüce divan sahnesinede görmek istiyor.

  • antalya'da köpek besleyen aileye palalı saldırı

    ön edit: bazıları bana "köpek taparlara o palayı sokarlar" mesajı attı. ne diyeceğimi bilemiyorum. aslında "umarım sende trafikte veya markette farklı bir sebepten dolayı ailenle birlikte palalıların saldırısına uğrarsın" demek geçti içimden, ama demekten vaz geçtim. dünya ne kadar kötü ve kirli bir hal almış burada yazılanlardan görebiliyorum.

    ön edit: saldırıya uğrayan çocuğun 12 yaşındaki bir kız olduğunu öğrendim. saldırıya uğrayan aile sabah altı sularında ifade verirken saldırganlar evlerindelermiş ve hala serbestler. saldırıya uğrayan aile ise hastanede. bölge halkı, beslenen sokak hayvanlarının 30 santimden küçük kırma süs köpekleri olduğunu, daha önce kimseye saldırmadıkları söylüyor.

    ayrıca saldırganlar hakkında başkaları da şikayette bulunulmuş ancak bir sonuç alınamamışlar. yani "köpektapar" kelimesini ağzından düşürmeyen garip kitle, bu saldırganlar her an başka bir nedenden dolayı size de saldırabilir. yav bir insan köpek düşmanlığı yüzünden bir ailenin saldırıya uğramasını nasıl destekler inanın aklım almıyor. bu düşüncedeki insanların potansiyel cani olduklarını düşünüyorum.

    antalya konyaaltı ilçesinde köpekleri besleyen aile dört kişinin palalı saldırısı sonucu yaralandı. saldırganlardan birisi elindeki palası ile 12 yaşındaki çocuğu yaralarken babanın burnunda kırıklar oluştu. caniler saldırıdan önce bulundukları binanın balkonunda silahla ateş ettikleri polis kayıtlarına geçtiği söyleniyor.

    ceza alacaklar mı? hayır. üstelik saldırıya uğrayan kişi bir avukat. bu saldırganların cezasını ancak biz verebiliriz. palalı saldırganın yüzündeki psikopat ifade zaten nasıl bir karakter olduğunu gösteriyor.

    diğer videolarda palalı saldırganın "polis çağırın" diyen birisine "polisinde amına koyarım" dediği çok rahat duyuluyor.

    saldırganların darp ederken görüntüleri

    t24
    cumhuriyet
    odatv

    edit: sevgili ekşi sözlük yazarları, bu başlık gündem olduğu takdirde bu caniler ceza alırlar. yoksa bu caniler başka yerde, başka bir zamanda başka nedenlerle, başka insanlar da saldıracaklar. başlığa destek vermenizi rica ediyorum.

    edit: bu tip saldırılar yalnızca sokak hayvanları için değil, aşağıda bir yazarın belirttiği gibi trafikte de gerçekleşebilir. maalesef bu şehir eşkiyalarına karşı kendimizi korumaktan ve mümkünse kamuoyu yaratmaktan başka çaremiz yok.