sefik kedi7
profili

  • imamoğlu'nun bildirmediği 1.5 milyarlık villaları

    haa haaa haaa çalıyor ama çalışıyor nasıl uydu mu.

    aklı basında not ibb de envayi çeşit bakanlık müfettişi adım adım her şeyi izliyir. milyonu bırak bin tl açık bulsalar nara atacaklar..

  • babasıyla alkol içen kız çağdaş değil ahlaksızdır

    asıl ahlaksızlık alkol ile ahlak arasında bağ kuran bir zavallı olmaktadır. alt tarafı bir içeceğe neden bu kadar anlam yüklüyorsunuz. ne kadar zavallısınız.

  • memurlar işçiler maaşlarını almasınlar nolcek ki

    devlet beşliye tesvik vermesin ne okcek ile cevap verilir.

  • ev beyi olup karı parası yemek

    3 ay paşalar gibi tecrübe ettim.
    yine bir şey olsa da bassam istifayı 3 5 ay bu güzelliği yaşasam diye düşümüyorum.
    bulasikları kurumadan sudan geçirin zor.oluyor,
    biraz nemli kiyafetler daha kolay ütüleniyor.
    herkesin çamaşırı kendi cekmecesinde olmalı.
    halınım altını süpürmeyi ve çocuğu okuldan almayı umutmayacan ama.
    cocuklar her gün tost yemek istemiyor bir de.

  • ameliyat olmak için evinizi satacaksınız

    şımdı sanıliyor ki hekimler çok para derdinde. şahsen 3 yıldır hemen hemen aynı parayı alıyorum. covid nedeniyle döner sermaye azalıyor maaşa 3 5 artışıyla dengeliyor. ( evet her sey dahil)
    teknik tanımla sut dedigimiz sgk nın hastanelere verilen saglık hizmeti karşılıgindaki ödeme 7 yıldır hemen hemen aynı cüzi degisiklikler haricinde. polklinik muayeneleri 20 ya da 30.tl gibi komik bedeller. basit bir kan şekeri kan sayimi idrar tahlili maliyeti onu gotüruyor. muayenede sabit ödeme vardır ister sadece muayene yap.istersen laboratuvardaki tüm tahlilleri iste odeme aynı. bu sureç bizi nereye getirdi hastaneler zarar ediyor haliyle döner sermaye dagıtılamıyor haliyle hekim yaptığı işin karşılığında bir ödeme alamıyor. rakamlar cok komik zaten.
    hastanelerin % 80 inde ödenen doner sermaye 200 300.tl dir. az sayida hastanede 3.000 5000 olur olmaz
    hekim olarak zam istemiyoruz 5 yıl önceki gelirimizi istiyoruz. tabi sen de istiyorsun. senin de alım gücün reel olarak azaldı ama ben tekrar söylüyorum 3 yıldır hemen hemen aynı parayı alıyorum.
    gelir alamiyorum diye calismama şansım yok , sana eksik hatalı bakma şansım yok. hepimizin vijdanı var kim işini bile isteye eksik yapar.
    anlatılmak istenen bu ücret politikası ile hekimler belki de bile isteye özel sektöre itiliyor. belki de bunlar maksatlı yaşatılıyor hekimlere ama zararını en çok toplum görecek. asıl anlatmaya çalıştığımız bu.
    devlet hastanesinde 2 tane dahiliye hekimi kalirsa tabi sıra bulamazsın mhrs de , cildiye ortopedi kbb de onlarca başlık açıp duruyoruz.
    burda bir kasıt ifade edilmiyor hekimlerin zorla özele itildiği bundan en çok zararı da toplumum göreceği anlatılıyor.
    hayatının en az 10 yılını insan hayatı icin egitime adayan birinin o insan için her zaman en dogrusunu yapmasıni bekleriz
    olağan olan budur. ha nahoş durumlar var mıdır vardir o ayrı.
    uzun lafın özü daha dün bir meslektasima dediğim biz yarın ihtiyaç duyunca nasıl bir sağlık hizmeti alacağız , alabilecek miyiz?

  • haftalarca mhrs sırası beklemek

    hic hesapta olmayan 10.000.000 dan fazla göçmenin bedava sağlık hizmeti alıyor olmasının ne kadar etkisi vardır merak ediyorum.

  • bugüne kadar yenilmiş en boşu boşuna dayak

    yıllar yıllar önce erkek kardeşim okulda arkadaşını döver abileri gelir bakarlar benim kardeş minnak bu dövülmez diyip bir güzel beni dövmüşlerdi.