2150 yilindan gelen adam5
profili

  • ukrayna'ya hiçbir ülkenin yardım etmemesi

    fransa ikinci dünya savaşı'nda, işgal edildikten 4 yıl sonra kurtarıldı. diğer balkan devletleri de çok farklı durumda değildi.

    rusya'ya karşı pasif olunduğu düşünülüyor. fakat burada bir nokta kaçırılıyor. ekonomik darbeyi büyük vurdular. rus hisseleri dip yaptı. yalnizlastiriliyorlar. ancak askeri olarak rusya çok güçlü bir devlet. elbette ki abd savaşsa yener ama ne kadar sürer fikri olan var mı? ırak değil, afganistan değil. düzenli ordusu, hava savunma sistemleri, nükleer silahları olan bir ülke. elbette ki askeri harekat son seçenek olacak. bezdirmeyi deneyecekler önce..

    bizimkiler buradan kuru sıkıyor, ama gercekler çok farklı.

  • 11.750 lira brüt ücretin nette 6750 lira olması

    7.470 tl toplam ele geçen para olarak gözüküyor. fakat işin daha da kötüsü işverene olan maliyet 13.806 lira falan. yani işveren bir maaş sana, bir maaş devlete ödemiş gibi oluyor.

    edit: onlarca mesaj aldım.. hepimizin acısı ortak. bu kesintiler doğrudan vergilerle bitse neyse diyeceğiz. ama yediğinizden içtiğinizden ayrı, arabada yaktığınızdan, sigara-alkolünüz varsa apayrı vergiler alınıyor. düz hesap gitsen 10 liranızın 2-3 lirası net size kalmış oluyor, kalanı devlete dolaylı-doğrudan vergiler...

  • fakirliğine bakmadan çocuk yapan insan

    benim ailem bu. yaptılar bizi saldılar ortaya. elde avucta bir şey yok. ben çocukken ayrılıp yeni hayatlar kurdular. hala fakirler. arada bir para gönderiyorum. zengin falan da değilim hani, maaştan artan 2 3 kuruşu. evlenmek istiyorum ama nasıl olacak bilmiyorum. milletin anası babası çocuğunun dairesini, arabasını alıyor. hiç olmadı altın takıyor, bir seyler yapıyor. bizimkiler yapamaz biliyorum. bir de bana hayat dersi veriyorlar kendilerince. artık yaşın geldi evlen diyorlar. tabi aq, sizi tatmin etmek için evleneyim. düğün ve ev kurma borcunu siz ödemeyeceksiniz ne de olsa.

    tanrı bana da şu fakirlerdeki boş ve temelsiz özgüvenden versin. ama ne yapacağımı biliyorum. bu dünyaya ailem gibi düşüncesizce çocuk getirmeyecegim. ben çektim o çekmesin. durumum çok iyi olursa ayrı tabi.

  • bitcoin

    agar.io gibi piyasası var. küçük balığı büyük balıklar yiyor. ortanca olanlar, büyüklerin attığı yemlere kanıp birden yutuluyor. garantici olmak, aşırı riskli hareketlerden kaçınmak hayat kurtarır.

  • 17 temmuz 2021 ankara-niğde otobanı afgan istilası

    muhalefet nerde mi... adam beni seçin göçmenleri geri göndereceğim diyor.

    polis ve asker kılıçdaroğlu'nun elinde mi? kimdeyse onlara sorun.