nane kokusu18
profili

  • cafe ve restoranlarda fiyatların artık çıldırtması

    esnaf kafasıyla yönetilen birçok işletme için geçerli önermedir. o ponçik esnaflar pandeminin acısını halktan çıkarmak için kaldırmış bekliyorlar.

    geçen gün aracmın abs sensörünün soketi kırıldı. değişmesi lazım. tanıdık elektrikçime gittim. elinde soket yoktu gittim buldum aldım, makaron yoktu gittim buldum. başka müşteri geldi ben oradayken. tanıdık ya dedim "sen bak ona ben benim aracın farını vs. sökerim sen lehimi yapar geçersin" söktüm.

    geldi 2 lehim yaptı ben de far vs. geri montajını yaptım.

    normalde para bile ödemeyeceğim iş, zaten işi ben yapmışım, malzemeyi de ben bulmuşum. evimde de lehim makinem, makaron vs. lazım olan malzemeler var. 20 tl atıp geçecektim ben parayı çıkarmadan dedi "70 tl"...

    hani tanıdık ya çükü bize kalktı. dedim "al bu 50 tl'yi benden alacağın son para zaten" çıktım gittim.

    ondan sonra vay efendim millet 3 kuruşluk klamensi bile neden internetten alıyor. alır tabii amk, ne ar kalmış esnafta, ne esnaflık ne de maziye saygı... 3 kuruşluk işe 100 kuruş talep eder olmuşlar.

    haram zıkkım olsun... bu saatten sonra su veren itfaiyenin hortumunu sikeyim...

  • boğaziçi'nde öğrenciyi tekmeleyen kadın güvenlik

    toplumda siklenmeyen ne kadar düşük profilli varsa özel güvenlik, bekçi ve polis teşkilatının içerisine tıkıştırırsan bu görüntüleri de bol bol görürsün.

    bu meslekleri yapıp artık azınlık sayılan doğru dürüst insanların en önce tepki göstermesi gerekiyor... yoksa insanlar genelliyor "ortam çocuğu x" diye...

    (bkz: çingeneye beylik vermişler önce babasını asmış)

  • 24 haziran 2021 sedat peker'e erişim engeli

    anlattıklarının doğruluğunu (zaten şüphe duyan da yoktu) kanıtlayan engellemedir. erişim engeli haberlerine de erişim engeli gelir ise noter tasdikinden daha da geçerli bir doğrulama olacaktır.

    sabire başlık sildirdi diye osurmamış mı oldu?

  • gece kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur

    moderatörleri "camilerin desibel sınırlarına uyması gerekliliği" başlığını aramadan ve sol frame'den engelleyen ekşi sözlük'ümüzde eleştirilmekte olan saçma sapan cümle.

    başlık ilk açıldığında engellenmiş, tepkiler ve başlığa entry yazmımı ivme kaybedince kaldırılmıştı bu engel. geçenlerde tekrar bir grup suser entry girince bu sefer arama kısmından da engellendi.

    peki ne diyor o başlıkta? devletin kurumlarının 2 adet yönetmeliği ve camilerden yapılan hoparlör yayınının bunları deldiği yazıyor.

    yanarım yanarım akp devri bittiğinde bugün yazamadıklarımız yeni yönetim hakkında yazılırken bu sözlük yönetiminin "biz çok özgürlükçü bir platformuz" şovu yapacağına ve kimsenin bu günleri hatırlatmayacağına yanarım...

  • 18 haziran 2021 veyis ateş halk tv yayını

    üst edit: gece gece uğraştığımız işe bak... video
    _
    ismail saymaz'ın yaptığı 2 büyük yanlış olan yine de güzel geçen yayındır. veyis'in saydığı yalanlar bariz belliydi zaten.

    1) sezgin baran korkmaz yayına bağlanmış. sor; "ses kaydının yayınlanması sizin için sorun olur mu?" olmaz yanıtını alınca dön osuruklu veyis'e "dinleyelim mi?" de. evet derse patlat bombayı, hayır derse patlasın bomba mabadında. (bunu twitter'dan ilettim kendisine de olmadı...)

    2) veyis'in "10 milyon euro almadım" açıklamasına sığınmasına izin vermek. sbk zaten bu paranın kendisinden istendiğini ancak ödemediğini söylüyor. önemli olan istenmesi. zaten ödese yakasını bırakırlardı.

    gelelim veyis ateş'e:

    1) birilerinin 300 milyar doları varken ve üzerlerinde mal yokken senin milyon lira avantaları saklayamayacağına inanacak fanatik akitler yok karşında. "arkadaşımın" dediğin tekne bile sana yazar.

    yahu sen, avanta ve şantaj çarkında olduğu iddia edilen adamsın. gariban bile 3 kuruş borcu için malını mülkünü eş dost üzerine yaparken senin bu paraları üzerine almayacağını zaten biliyoruz.

    2) yayına bol bol antidepresan (ya da ne öneriyorsa sizinkiler ben yazmayayım) alıp çıksan belki 2-3 gram inandırıcı olabilirdin. özellikle sezgin baran korkmaz konuşurken şekilden şekile giren yüzün her şeyi ortaya koydu. yalanlara sığınma çaban ve bunu da becerememen ortadaydı.

    3) ismail saymaz ve merdan yanardağ'a komplo kurduğunu itiraf ettiğin de gözlerden kaçmadı. ciner medya zaten akp'nin elinde, dilediğini yapmaya dünden razı bir kurumken bir bakanın seni arayıp "beni programa çağır, ismail ile merdan da gelsin" demesi bile senin bu kişilerle farklı ilişkilerde olduğunun, kariyerini de programda aksini söylediğin halde bunlara borçlu olduğunun kanıtı.

    4) kanaldan kovulduğun ve ayak bağı olma diye tazminat alacağın ortadayken "istifa ettim" şovunu da yemedik. değil 1 yıl ara ölüp dirilsen bu saatten sonra sözde mesleğin olan gazeteciliği yapamayacaksın. o işi geç.

    önce bir zamanlar dersini verdiğin din kültürü ve "ahlak" konularına çalış. belki atanamayan milyonlarca öğretmenin sırasını ve hakkını gasp edip sırf ortalıkta dolanma diye çemişgezek'e öğretmen olarak atamanı yapar kankaların.

    ezcümle, biz alacağımız cevapları aldık. ömrün boyunca çıkabileceğin son tv programına çıkmış bulundun. bu yayını unutma, anı olarak anlatırsın torunlarına...

  • dardanel'in paylaşımını silmesi

    (bkz: ne oldu paşinyan yol çekiyordun cebrayıl'a)

    edit: paylaşımı görmeyenler varmış. buyursunlar: görsel

  • hamile eşinin kafasını elleri ile koparan adam

    türkiye'nin it kopuğun toplanma merkezine dönmesi başlığının açılmasını mümkün kılan it kopuktan biridir. kaynak

    erdoğan'ın ülkeyi her alanda bitirme projesi kapsamında ülkeye doldurduğu neidüğübelirsiz insanlardan biridir. bugün haber olarak okurken yarın karşınıza çıkıp çıkmayacağına emin olamazsınız.

    bu tipler hakkında yazarken, konuşurken ilk olarak aklıma düğün gününde araçtan verdiği zarf boş çıktığı için öldürülen damat geliyor... edit: haberini de buldum...

  • #emineyekimtecavüzetti

    narmikan köyü denen yerde 2019'da geçerli oy sayısı 313, bağlı olduğu ilçede geçerli oy/seçmen sayısı oranı %86 bu oranla hesaplarsak kabaca 18 yaş üzeri 365 kişi yaşayan bir köy.

    bu köyde engelli bir kız çocuğuna toplu tecavüz ediliyor ve kimse de çıkıp bu yaptı demiyorsa, 16 yaş ve altındaki çocuklar köyden çıkartıldıktan sonra tüm köyü ateşe vermek gerekir.

    benim yapan ve susan orospu çocukları için yorumum bu kadar...

  • exxen'e üye olmamak için sebepler

    tenzile erdoğan'ın vefatı nedeni ile program iptal edip, 1 hafta sonra 24 şehit verdiğimiz hafta yetenek sizsiniz programında gülüp eğlenen, ak parti'ye oy verdim diyen acun'un sahibi olması yeterli sebeptir.

    edit: illa yerli bir platforma üye olacaksanız gidin gain medya'ya üye olun.
    (bkz: gözde akpınar) (bkz: filli boya)

  • dede yadigarı olup hala saklanan şeyler

    6 haneli telefon numarası bulunan kartviziti, papyonu, ehliyeti, 1987 model victorinox çakı, samsonite bond çanta, christian dior katlanabilen gözlük, roct kumpas, alet çantası ve takımı... görsel

    anneannemle pasaportları, evlilik cüzdanları,
    bir sürü şey...

  • yasaktan haberim var ama gidecek yerim yok

    üst edit: evsiz olduğu doğrulandı. iletişim bilgisi de mevcut. video
    __
    3.150 tl ceza kesilen garibanın sözleridir... polis "3.150 tl ceza uygulayacağım sana" derken, tepeden bakaren siz utanıyorsunuz... arkadan da turistler geçiyor... üniformanın verdiği özgüvene, kasıla kasıla yürüyüşe bak. bir de dövseydin... - video

    yerim yok, uyuyacak yer arıyorum... gitcek yerim yok, kalcak bir yerim yok...
    3150 tl ceza uygulayacağım sana...

    aferin sana, ne güzel kurtardın memleketi. sorup soruşturma "gerçekten kalacak, yatacak yeri yok mu acaba?" diye... sabaha kadar ceza yaz, hiçbir ceza kapkara vicdanın kadar ağır olamaz nasılsa... kaynak

    edit: ak troll'ün teki bu başlığı açıp birkaç yere bkz verdim diye nickaltıma "ilgi şeysi" yazmış. (bkz: #117380459) mesajla da diyor ki "polis cezayı kesmek zorunda, nöbetçi savcılığa gidip iptal edecekmiş" benim yaptığım da ilgi budalalığıymış.

    hadi ceza başvuru üzerine iptal oldu anladık. adam sokakta kaldı onu ne yapacağız? cevap yok tabii ki. akp'ye ve kurduğu çarpık düzene laf gelmesin de acınızdan ölseniz de sorun değil bu tiplere... vicdan ne arar ki bunlarda...

  • 25 aralık 2020 sigara vergi zammı

    cumhurbaşkanı kararı ile 0,3899 olan asgari maktu vergi tutarı 13 mayıs 2020 tarihli karar ile 0,4569 tl'ye çıkarılmıştı. bugünkü karar ile vergi tutarı 0.4883 tl'ye çıkarılmış. bir yılda yapılan maktu vergi zammı %25'e ulaşmıştır.

    sigarada paket başına ödenecek ötv tutarı: 9.766 tl'ye çıkmıştır.
    buna ek olarak %18 ötv'nin kdv'si mevcut: 1.7579 tl

    18 tl'lik sigarada ödenen toplam vergi tutarı: 13 tl olmuştur. (%72)

    "sülale devrinde her şey başıboş kalmış, rüşvet alıp başını gitmişti. devlet israf içinde yüzerken, halk ağır vergiler altında eziliyor, hukuk işlemiyor, ekonomi yürümüyor, kargaşanın müsebbibi olan haramzadeler ise keyiflerine bakıyor, devlet yönetmekten başka her şeyle ilgileniyorlardı..."

  • 25 aralık 2020 biontech'le anlaşma imzalanması

    uğur şahin'in (neredeyse) zoruyla imzalanan anlaşma. sağ olsun türkiye ile alakası kalmadığı halde bizleri ülkeyi yönetenlerden daha çok düşünmüştür... aşının sonsuz talebi olduğu halde en azından 550.000 doz bizler için ayırmıştır.*

    bizimkiler bu zamana kadar beklemeyip çok rahat bir şekilde 100 milyon doz sipariş verebilirdi ama siyasal islam virüsü maalesef covid-19'dan daha tehlikeli bu yüzden bunu yapmadılar. (uğur şahin'in faz 3 sonuçları ilk açıklandığında türkiye'ye öncelik verileceğini belirtmesine rağmen.)

    bu aşının bir avantajı var. çift doz da %95 verimlilik var, tek dozda ise %70'lerde. belki tek doz olarak 550.000 kişiye uygulanabilir. (mart'ta gelecek 4.5 milyon da bu şekilde kullanılabilir) bu da aklımızı kullansaydık 90 milyon doz sipariş ile önümüzdeki 6 ayı garantiye alabilirdik demek. (gerçi 6 ayda aşılamayı tamamlama şansımız yok) çin aşısının brezilya sonuçları çift doz için %90'a ulaşamazken (tam oranı bilmiyoruz) bu aşı tek doz işimizi görecektir.*

    halkı 1 kere aşılamak da yeterli olmayacak bunu biliyoruz. aşının 5-6 ay koruma sağlaması bekleniyor. almanya gibi disiplinli bir ülke dahi günde 150 bin kişiyi aşılamayı planlıyor. aynı performansı göstersek (ki zor) ancak 580 günde tüm ülkeyi aşılayabiliyoruz... bu da en azından 3. ve 4. dozlar da kullanılmak durumunda kalınacak demek. bizde ise böyle bir aşı stoğu ve hatta siparişi yok...

    bu arada nobel yalan ödülü aday adayı fahrettin bir kere daha yalan söyleyerek kendinden bekleneni yapmıştır. "anlaşma aynı kalacak şekilde sipariş edebileceğiz" demek başka "gelecek" demek başka. ki bahsi geçen +25 milyon doz bizimkiler geç kaldığı için ancak 2022'de gelecektir.
    (bkz: biontech'ten de 25 milyon doz aşı gelecek)

    --- spoiler ---
    bıontech aşısı ile ilgili anlaşmanın imzalanmak üzere olduğunu dün sizlerle paylaşmıştım. bu gece 04.30 itibariyle anlaşma imzalandı. yapılan anlaşmaya göre bu yıl için ayrılan, depolarda hazır beklediğini prof. dr. uğur şahin hocamızın açıkladığı doz miktarı 550.000 dozdur.

    bu miktarın türkiye’ye yıl sonuna kadar ya da ocak ayı başında gelmesi beklenmektedir. bununla birlikte mart ayı sonuna kadar 4.5 milyon doz aşı ülkemize teslim edilecektir. anlaşmamıza göre tarafların mutabakatı ile 30 milyon doza kadar aynı şartlarda aşı temin edilebilecektir.

    gecikmenin nedeni üreticinin aşının üretiminden kaynaklanabilecek sorunlarla ilgili sorumluluk kabul etmek istememesiydi. bu konuda üreticinin sorumluluğunun sözleşmenin mali büyüklüğü ile sınırlı tutulmasında anlaşıldı. bu aşıyı kullanmak için vatandaşlarımızdan onam alınacak.

    bu anlaşmanın hayata geçmesinde engellerin ortadan kalkmasında prof. dr. uğur şahin hocamızın büyük emekleri vardır. türkiye için yaptığı ayrıcalık unutulmayacaktır. kendisine milletimiz adına bir kez daha teşekkür ederim.
    --- spoiler ---

  • kalıcı yaz saatinin iptali kanun teklifi

    veli ağbaba'nın meclis başkanlığına ilettiği kanun teklifidir. reddedileceği kesindir ancak gündem oluşturarak baskı yapılması gerekmektedir. "ampul israfından ve bu karanlıktan kurtulacağız!" (bkz: #117187281)

    kanun teklifindeki maddeler:
    madde 1– 26/12/1925 tarihli ve 697 sayılı günün yirmi dört saate taksimine dair kanunun 2’inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

    “madde 2– griniç’e göre otuzuncu derecede bulunan boylam dairesi bütün türkiye cumhuriyeti saatleri için esas alınır. türkiye cumhuriyeti’nde her yıl mart ayının son pazar günü saatler; saat 03.00’da bir saat ileri ve ekim ayının son pazar günü saat 04.00’da bir saat geri alınır.”

    madde 2– 697 sayılı kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
    “geçici madde 1– bu maddeyi ihdas eden kanunun yürürlüğe girdiği tarihte bir sonraki haftanın pazar günü saatler bu maddeyi ihdas eden kanuna uygun şekilde düzenlenir.”

    madde 3– bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
    madde 4– bu kanun hükümlerini cumhurbaşkanı yürütür.

    --- spoiler ---

    akp, dayatmacı bir anlayışla kış saati uygulamasını kaldırıp ‘enerjide verimlilik’ iddiasıyla kalıcı yaz saati uygulamasını getirdi. devrik bakan berat albayrak’ın ısrarıyla hukuka aykırı bir şekilde yürürlüğe konulan saat uygulaması yüzünden yıllarca öğrenciler karanlıkta okula gitmek zorunda kaldı, milyonlarca çalışan karanlıkta işe gitti, 83 milyon gün yüzü görmedi. danıştay’ın ‘yetkisizlik’ nedeniyle yürütmeyi durdurmasına rağmen, kalıcı saat uygulaması uygulandı ve içinde bulunduğumuz kış günlerinde hâlâ da uygulanmaya devam ediyor. herkes bu uygulamadan şikâyetçi. üstelik enerjide verimlilik sağlamadığı da gerek üniversitelerin gerek elektrik mühendisleri odası’nın verileriyle de tescillendi. hanelerin elektrik giderleri, dayatılan bu uygulama nedeniyle kat be kat artmış durumda. berat albayrak gitti ama çilesi bitmedi. bu uygulamadan bir an önce dönülmesi gerekiyor.

    karanlıkta uyanan, işe veya okula gitmek zorunda kalan milyonlar bu uygulama nedeniyle gün ışığından yararlanamıyor. sağlık sorunları buna bağlı olarak artıyor ve sağlık uzmanlarının çalışmalarına göre stres hormonlarını da tetikliyor. uyku problemleriyle birlikte buna bağlı olarak psikolojik sorunları da artırıyor. özellikle covid-19 günlerinde güneşsiz, uykusuz, stresli bir gündelik yaşam, tüm toplumun sağlığını oldukça kötü etkiliyor. kalıcı saat uygulamasının trafik kazalarının artırdığı, uluslararası görüşmeleri, yolculukların ayarlanmasını zorlaştırdığı ve en önemlisi faturalarda sıkıntılara neden olduğu da yıllardır ortada. türkiye’yi ‘ampul’ israfından ve bu karanlıktan eninden sonunda kurtaracağız. kaynak
    --- spoiler ---

  • 22 aralık 2020 süt ve süt ürünleri zammı

    "sülale devrinde her şey başıboş kalmış, rüşvet alıp başını gitmişti. devlet israf içinde yüzerken, halk ağır vergiler altında eziliyor, hukuk işlemiyor, ekonomi yürümüyor, kargaşanın müsebbibi olan haramzadeler ise keyiflerine bakıyor, devlet yönetmekten başka her şeyle ilgileniyorlardı..."

  • yazarlara exxen üyeliği aldıracak tek şart

    recep tayyip erdoğan bu hafta istifa ederse alırım. özetle hiçbir şey...

  • 17 aralık 2020 burcu köksal'ın meclis konuşması

    meclis tutanaklarına şu şekilde yansımıştır: (video)

    başkan - evet, konuşma sırası cumhuriyet halk partisi grubu adına afyonkarahisar milletvekili sayın burcu köksal'da.

    buyurun sayın köksal. (chp sıralarından alkışlar)

    chp grubu adına burcu köksal (afyonkarahisar) - sayın başkan, değerli milletvekilleri; on sekiz yıldır ülkeyi yönetemeyen ve en sonunda 2020 yılında pandemi döneminde milleti canı ile cüzdanı arasında sıkıştıran akp'nin veda bütçesi üzerine söz almış bulunmaktayım.

    yanlışlarınızı, yapmadıklarınızı anlatmaya nereden başlayayım, nasıl anlatayım, onu da bilmiyorum ama pandemide avrupa'daki hemen her devlet vatandaşlarına "siz evde kalın, sağlığınızı koruyun, devletimiz size bakacak." derken bizim 9 sarayda oturup yandaş müteahhitlere ve faiz baronlarına bütçeden çil çil ödemeler yapan cumhurbaşkanı, bırakın vatandaşa destek olmayı ıban numarası verip vatandaştan para istedi.

    pandemi yüzünden batma noktasına gelen 130 bin kahvehane ve kıraathanenin, 200 bin lokanta, restoran ve kafeteryanın, 6 milyonu aşkın seyyar satıcı ve sokak esnafının, 10.300 düğün-davet işletmesinin, 80 bin okul kantincisinin, binlerce halı saha, nargile kafe, internet kafe işletmesinin, sözleşmesini yenileyemeyen 14 bin seyyar millî piyango bayisinin geçim sıkıntısına derman olmayıp faiz lobisine üç yılda 602 milyar ödemeyi taahhüt edenlere yazıklar olsun. (chp sıralarından alkışlar)

    bu ülkeye hizmet etmek için atama bekleyen genç mühendislerimize, inşaat mühendislerimize kaynak ayırmayıp osmangazi, yavuz sultan selim köprüleri ve otoyollar için yandaş müteahhitlere araç garantisi olarak üç yılda 48 milyar ödemeyi taahhüt edenlere yazıklar olsun. (chp sıralarından alkışlar) pandemide iş yeri kapatılan veya geliri azalan esnafın sgk, bağ-kur primlerini vergi, kira, stopaj ödemelerini, elektrik ve doğal gaz faturalarını karşılamayıp cengiz inşaatın 422 milyon dolarlık borcunu silenlere yazıklar olsun. (chp sıralarından alkışlar) ukrayna ordusuna 200 milyon verip somali'nin ımf borcunu kapatıp afrika kalkınma bankasına, afganistan'a milyonlarca dolar gönderip kendi vatandaşı olan emeklilikte yaşa takılanlara hakkını vermeyenlere yazıklar olsun. (chpsıralarından alkışlar) yandaşlarına çifter çifter maaşlar bağlayıp şehit babasına 804 lira maaşı layık görenlere yazıklar olsun. (chp sıralarından alkışlar) işte, burada, hayrullah baba 804 lira maaş alıyor. eğer gidin, gidin… daha o kadar çok örneği var ki binlerce şehit ana ve babası bin liranın altında maaş alıyor. eğer bugün…

    öznur çalık (malatya) - "124 tl" dedin, şimdi 800'e mi çıkarıyorsun? söylediklerinizi öğrenin.

    burcu köksal (devamla) - hanımefendi, siz şehit anne ve babasına 5 biner lira maaş bağlayın, bu kürsüde size teşekkür etmeyen burcu köksal namerttir. (chp sıralarından "bravo" sesleri, alkışlar)

    öznur çalık (malatya) - önce şehit ailelerine saygı duymasını öğrenin.

    başkan - sayın çalık…

    burcu köksal (devamla) - istanbul büyükşehir belediyesi vatandaşlar kuyruklarda beklemesin ucuz ekmek almak için diye 142 ekmek satış büfesi açıp işletme hakkını da engellilere ve şehit yakınlarına vermek istemişti. bunu reddedenlere, buna engel olanlara da yazıklar olsun diyorum. (chp sıralarından alkışlar)

    5 milyon suriyeli mülteciye milyonları dağıtırken asgari ücretle geçim mücadelesi vermeye çalışan kendi vatandaşını açlık sınırı altında yaşamaya mahkûm edenlere yazıklar olsun. (chp sıralarından alkışlar)

    serap yaşar (istanbul) - size de yazıklar olsun.

    burcu köksal (devamla) - 2021 yılı bütçesinde 22 şehir hastanesinin işletmecisi olan yandaş müteahhitlere 16 milyar 392 milyon lira kira bedeli ayırıp pandemi döneminin gerçek kahramanı olan sağlık çalışanlarının barınma ve ulaşım giderlerini karşılamayan, ek ücret ödemelerini hakkaniyetle yapmayan, onlara 29 lira 92 kuruş giyim yardımını layık görenlere yazıklar olsun. (chp sıralarından alkışlar)

    tunus'a 5 milyon dolar hibe edip sahada çalışan sağlık çalışanlarının yükünü hafifletmek için atama bekleyen sağlıkçılara kaynak ayırmayanlara, tıbbi cihaz, medikal cihaz tedarikçilerine otuz altı aydır ödeme yapmayıp alacaklarından feragat etmelerini isteyenlere yazıklar olsun! (chp sıralarından alkışlar)

    salih cora (trabzon) - sosyal çalışma ödeneği ne kadar yapılıyor? maddi destek ödemesini ne kadar yaptın?

    burcu köksal (devamla) - "venezuela'nın her türlü ihtiyacını karşılayacak gücümüz var." deyip de dükkanını kapattığınız esnafın, borcunu ödeyemeyip de fabrikasına kilit vuran sanayicinin, ürünü tarlada kalan çiftçinin ve günlük 39 lirayla geçim mücadelesi veren işçinin ihtiyacını karşılamayanlara yazıklar olsun! (chp sıralarından "bravo" sesleri, alkışlar)

    çiftçinin, tarım kredi kooperatifine olan borçlarını yapılandırmaya sokmayıp kanunen hak ettiği desteklemeleri ödemeyen, borcunu ödeyemeyen çiftçinin ekmek teknesi traktörünü satmasına seyirci kalıp da 5 yandaş müteahhide günlük 34 milyon 277 bin 777 lira ödenek ayıranlara yazıklar olsun! (chp sıralarından alkışlar)

    patates ve soğan üreticileri ürünlerini satamadığı için yollara dökerken, pancar üreticileri fabrika kapılarında üç kuruş için kuyruklarda beklerken, haşhaş üreticileri kotayla ezilirken, süt üreticileri ürettikleri her litre sütte 34 kuruş zarar ederken; saray'ın sadece giyecek, mefruşat ve tuhafiye giderleri için 13,4 milyon lira harcayan bütçe olmaz olsun! (chp sıralarından alkışlar)

    kalyon inşaata 9,5 milyarlık vergi istisnası tanıyıp 2021 yılı tarım bütçesinde çiftçiye 21 milyar lira ödeneği layık görüp bu ülkenin çiftçisine 2 tane yandaş müteahhit kadar değer vermeyenlere yazıklar olsun! (chp sıralarından alkışlar)

    emekliye, işçiye, çiftçiye, kobi'ye, esnafa, memura acı reçete çıkarıp millet için yandaş kanalları etsiz köfte tarifleri verdirip sarayın beslenme, gıda ve mutfak giderleri için 3 milyon 82 bin lira harcayan bütçe olmaz olsun! (chp sıralarından alkışlar)

    öznur çalık (malatya) - böyle olmadı aylin nazlıaka gibi kelepçelemen lazım ki biz de... aylin nazlıaka gibi kendini oraya kelepçelemen lazım, o zaman manşet olursun.

    başkan - sayın çalık, sayın çalık...

    burcu köksal (devamla) - 10 milyonu aşkın vatandaşımız işsizlikle kıvranırken, akp kütahya gençlik kolları il başkanını çalışma bakanlığına bağlı alo 170 hattında dört ay mevzuat uzmanı olarak işe alıp işe dahi gitmeden 6 bin lira maaş bağlayanlara hakkım haram, zehir zıkkım olsun! (chp sıralarından alkışlar)

    semiha ekinci (sivas) - ne hakkın var ki!

    burcu köksal (devamla) - "fatih projesi" diye diye 3,4 milyar lirayı resmen çöpe atıp pandemide 3 milyonu aşkın öğrencinin internetsiz, 759 bin hanenin televizyonsuz kalmasına seyirci olanlara yazıklar olsun! (chp sıralarından alkışlar)

    9 milyar 750 milyon lirayla kapatılmış olan köy okullarını yeniden açıp atama bekleyen binlerce öğretmeni öğrencilerine kavuşturmak, bu sayede de öğrencilerin bulunduğu yerlerde okullarına gitmelerini sağlamak varken bu parayı taşımalı eğitime ayırıp sabahın kör karanlığında çocuklarımızı yollara düşürenlere yazıklar olsun! (chp sıralarından alkışlar)

    yaşar kırkpınar (izmir) - yalan söyleyenlere de yazıklar olsun!

    burcu köksal (devamla) - 2018'deki khk'de kadro dışı kalan kiralık araç şoförleri, karayolları çalışanları, hbys, bilgi işlem, devlet hastanesi, yemekhane personelleri, laboratuvar, hastane, sterilizasyon, dezenfeksiyon ve kit personelleri ile belediye şirket işçilerine geçici ve mevsimlik işçilere kadro vermeyip sırf başkanlık sevdanız yüzünden 2019'da cumhurbaşkanlığında yeni kurulan ofis ve birimlere 1 milyar 300 milyon lira harcadınız. soruyorum: vicdanınız rahat mı?

    biraz da güzel memleketim afyonkarahisar'ın bütçesine bakalım. bakın, afyonkarahisar kahveciler ve çay ocakları esnaf odası başkanı atila kocabaş bir açıklama yaptı, kahveciler ve kıraathaneciler için, "battık, battık." diyor. "battık." diyor oda temsilcisi. (chp sıralarından alkışlar) afyonkarahisar ticaret ve sanayi odası başkanı hüsnü serteser "pandemi nedeniyle kısıtlama yaşanan sektörlere destek verilmeli." derken, afyonkarahisar kasaplar ve sucukçular odası başkanı ibrahim yörük "besiciler ve süt üreticileri zarar ediyor, sorunlar çözülmeli." diye açıklama yaparken, afyonkarahisar esnaf ve sanatkârlar odaları birliği başkanı abdülkadir konak salgından etkilenen esnaf ve sanatkârlar için destek paketi talep ederken, afyonkarahisar giyim eşyası, imalat ve satıcılar esnaf ve sanatkârlar odası başkanı hüseyin karnıbüyük "pandemi döneminde esnaf ve sanatkârlarımızın desteğe acil ihtiyacı var." derken "afyon'a havaalanı açıyoruz." diye hemşehrilerimi kandırıp kütahya'da sait açba'nın köyüne açtığınız zafer havalimanı'nın yandaş işletmecisine 2020 yılında 39,8 milyon lira verenlere yazıklar olsun! (chp sıralarından "bravo!" sesleri, alkışlar; ak parti sıralarından gürültüler)

    bunlar afyon mermeri, bilmeyenlere tanıtmak için getirdim. hepsi birbirinden değerli, güzelim afyon mermerleri.

    (mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

    başkan - tamamlayalım lütfen.

    burcu köksal (devamla) - şimdi, bizim afyonkarahisar milletvekilleri burada mı, merak ediyorum, salonda mı akp vekilleri? çünkü kamerayı gören, fotoğraf makinesini gören yerlilikten ve millîlikten bahsediyor lakin bakıyorum da şu gazi meclisin ek hizmet binası'na bu güzelim afyon mermeri yerine italya'nın "bianco sardo" granitini döşeyecek kadar yerli ve millîsiniz siz! (chp sıralarından "bravo!" sesleri, alkışlar) afyon'da hangi mermerciye giderseniz gidin bu gazi meclisin mermerlerini döşemekten şeref duyar ama siz, afyonlu hemşehrilerime bunu bile çok gördünüz.

    anadolu'da bir söz vardır: "yarım hoca dinden eder, yarım doktor candan eder." ben de diyorum ki: "yarım iktidar, milleti hem canından hem cüzdanından eder."

    genel kurula saygılarımla… (chp sıralarından "bravo!" sesleri, alkışlar)

  • 13 aralık 2020 hdp'nin ooh kontra tweeti

    lafı kimin söylediğinden daha çok söylenen lafın kendisine baktığım için haklı bulduğum tweet'tir. yiyip bitiremediler memleketi... bitirseler de rahata erseler...

    (bkz: kayyım atanan belediyelerde yolsuzluk yapılması)
    (bkz: diyarbakır kayyumunun yaptırdığı banyo)
    (bkz: kayyumun belediye binasında özel banyo yaptırması)
    (bkz: kayyumun yaptığı makam odası)

    lafı söyleyenler için ise daha önce de sorduğum bazı soruları tekrar ediyorum:
    1) hdp madem terör destekçisi neden kapatmıyorsunuz?
    2) işinize gelince herkesi terörist ilan ediyorken neden lazım olduğunda terörist başının, çocuk katilinin mektubunu okuyup, kardeşini devlet televizyonuna çıkarıyorsunuz?
    3) neden tutukladığınız hdp'lilere hüküm vermek yerine lazım olur diye hükümsüz şekilde tutuklu tutmayı tercih ediyorsunuz?
    4) dhkp-c, ışid, pkk, fetö eylem yaptığında neden sonucu hep size yarıyor? neden siyasi olarak çıkar sağlamanıza sebep oluyor?

    madem iddia ettiğiniz gibi terörist bu insanlar ben memleketimin meclisinde terörist istemiyorum. 20 yıldır ülkeyi yönetiyorsunuz neden bu kişiler halen meclisimizde? neden maaş alıyorlar?

    (bkz: cevab veremedi)