elitist15
profili

  • z kuşağının kemal sunal komedisini sevmemesi

    komedi hafizayla ilgili bir durum. mesela kemal sunal filmlerindeki mahalle kulturu, insan iliskileri, hatta ev ortami, kisacasi sosyo-kulturel-politik yapi onlar icin bir anlam ifade etmiyor. bu normal. kemal sunal filmlerinin bugun yetiskinler tarafindan sevilmesinin nedeni de aslinda nostaljik, romantik. biz oradaki evleri, insanlari, iliskileri gordugumuzde kendi gencligimizi goruyoruz aslinda.

    bu nedenle bu filmleri bir komedi olarak onlara onermek mantikli degil. ha genel kultur icin izlemelerini tavsiye ederim o ayri. yesilcam'da nasil filmler varmis bilsinler, en azindan hababam sinifi gibi, tosun pasa gibi daha cok kultlesmis filmleri.

  • kfc'nin türkiye'de tutmamasının sebepleri

    soyle bir baktim gercekten tutmamis mi diye. gordugum kadariyla tutmama durumu rakamlara yansimamis. daha cok sube actiklari, daha isci aldiklari, daha cok siparis aldiklari durumlarda nasil tutmamis oluyorlar anlayamadim.

    40 civari sehirde 250-300 civari subesi var. 400. subeye dogru gidiyorlarmis. 6000 calisani varmis. 2020 senesinde satislarini 2.5 kat arttirmislar (pandemiyle birlikte).

    kaynaklar oradan buradan:
    https://www.kariyer.net/…turkiyede-ust-duzey-atama/
    https://ekonomimanset.com/…32-yilin-rekoru-kirildi/
    https://www.bloomberght.com/…ansiyele-sahip-2307936
    https://isholding.com/faaliyet-alanlari/gida

  • istanbul üniversitesi kampüslerinin halka açılması

    bati'daki her universitede olan, fakat turkiye'de olmamasi gereken bir durum.

  • 6 şubat 2024 acun ılıcalı'nın delirmesi

    adam sanki turkiye'nin durumuna, politikacilarin yaptiklarina, ulkedeki fakirlige, hukuksuzluga sinirlenmis gibi yaziyorsunuz. gonullulerden biri topu cemberden geciremeyince kavga cikmistir, o da ona sinirlenmistir. ne baslik aciyorsunuz bir seymis olmus gibi?

  • savaş çıksa ateistler hangi değerler için savaşır

    anan icin savasirim.

  • babacan ekonomiden sorumlu cb yardımcısı olacak

    eger gercekse cok sevindirici haberdir. yurt disinda bu ismin duyulmasi bile turkiye'ye olan guveni arttiracaktir.

    onu gectim su haberi iyi bir propogandayla ic piyasada duyurun, o bile enflasyonu ve dolari dusurur amk.

  • fazıl say'ın meral akşener'den hdp talebi

    oncelikle keske herkes bildigi isi yapsa, sen bu islere karisma, nota ver vs. diyen herkes politikaci sanirim. sizin fikriniz varsa onun neden olamiyor? hepiniz mi siyasetcisiniz de konusmayi kendizde hak gorurken baska meslekten olanlari disliyorsunuz?

    ikincisi fazil say dogru duzgun turkce yazmayi bilmiyor sanirim.

    ucuncusu soylediklerine katiliyorum. ne var bunda? onlarin talepleri masaya gelmez, mecliste konusulmaz derseniz, onlar da daga cikar, taleplerini oyle karsilamaya calisirlar. hicbir seyi putlastirmayin su hayatta.

  • kemal kılıçdaroğlu'nun özerklik vaadi

    acin okuyun avrupa yerel yonetimler ozerklik sarti neymis diye. belediye'lerin merkezi otoriteden bagimsiz, ozerk yapilar olmasi gerektigini soyluyor. dogru. yani istanbul belediyesi merkezi yonetimden bagimsiz olmali. yani genel ve yerel secimleri anlamli kilmak.

  • yurtdışındakiler türkiye'ye dönmeyi düşünür mü

    hayatta donmem. turkiye'deki sorun siyasi ve ekonomik bir sorun degil ki kulturel bir sorun. siyasi ve ekonomik olsa onlar bir sekilde duzelir zaten. ama bu kulturel sorunlari nasil asacagiz bilmiyorum. 100 yillik bir beyin yikama, egitim filan gerekiyor. bugun toplumun bir kesimi sabah aksam ataturk'e tapip osmanli'ya, islam'a filan kufur ediyor, diger kesim osmanli padisahlarina tapip ataturk'e, ideolojilerine ve bati'ya kufur ediyor. dolayisiyla turkiye'nin ikiye bolunmesi ve hatta birkac ayrilikci etnik grupla birlikte birkac parcaya bolunmesi lazim ki toplumda birlik, beraberlik olsun, kavga gurultu olmasin. yoksa bu sorunlar hayatta bitmez.

    aradan yuz yil gectikten sonra bile hala turbani tartisiyorsak, hala faizi tartisiyorsak, hala kadinin konumunu tartisiyorsak, hala seriati tartisiyorsak bunun nedeni siyasi degildir, ekonomik hic degildir, basbayagi kultureldir, sosyolojiktir.

    edit: bu arada seriati tartisiyorsak dedigim bu tartismaya cozum uretemememiz, daha dogrusu politika uretememiz. koyarsaniz seriat mahkemelerini, isteyen bastan kabul eder, ben burada yargilanmak istiyorum der, onlari orada yargilarsiniz olur biter. hibrit bir model. yoksa seriat iyi veya kotu demiyorum. ben laik bir insan oldugum icin ben yargilanmak istemem, islamiyetine guvenen varsa buyursun. benim icin hic sakincasi yok.

  • 30 yaşından sonra yurt dışına taşınmak

    buradan bilgi almak isteyenler bilsinler ki tasinamayacaklar. internet caginda hala nasil gidilir, nasil is bulunur, nasil vize basvurusu yapilir diye soruyorsaniz bu is olmaz. sizde o kapasite yok demektir. ha gidecegin yer netlesir, o zaman muslukcu nereden bulurum, canim cok cigkofte cekti nerede yerim diye sorarsin. ama nasil is bulurum diye soru sorulmaz.

  • yaşayan tc vatandaşları içinde en şanslı yaş grubu

    1960-65'li yillarda doganlardir. cogu 50 yasinda emekli olmustur. evleri vardir, emeklilik maaslari gorece yuksektir, rahat bir yasam surmektedirler. 80'lerde dogmus biri olarak cok ozeniyorum onlara.

  • 2023'te seçmenin %51'inin y ve z kuşağı olması

    akp'nin kaybetmesinin en önemli unsuru yaş değil azalan dindarlık olacak bence. z kuşağına aptal diyorsunuz da bunlar dindar değil, hepsi batı meraklısı, daha açık görüşlüler.

    edit: mesajlar geldi. yani demek istediğim elinize kuran'ı alıp sahneye çıkarak bu nesli kandıramazsınız. batı'ya değil de araplara yanaşmaya çalışarak da olmaz. kadın erkek ilişkileri üzerinden de olmaz.

  • ilişki durumunu bir doğa olayı ile anlatmak

    kuraklık

  • hollanda gençlerinin tükenmişlik sendromu riski

    yapılan araştırmalara göre hollandalı gençlerin %82'sinin götüne rahat battığı gözlemlenmiştir.

    edit: imla

  • fazla para adamı yoldan çıkarır

    adamına göre değişir. yoldan çıkacak insanlar kendilerini çok çabuk belli ediyorlar zaten. teknoloji bağımlılığı, sürekli ünlülerin yaşamını takip etme ve imrenme, marka bağımlılığı, şekilcilik vs. varsa yüksek ihtimalle yoldan çıkacaktır. hepsinin temelinde cehalet var.