bravelizard2
profili

  • 155 polis imdatın şikayet yerine gelmemesi

    sınav dönemi üst katımızdaki gece 3te evde bangır bangır müzik ve bağırış çağırışlı alem yapan barzoları polise şikayet etmiştik. polis geldiğinde önce o eve uğradı sonra alt kata bize geldi. abicim içeride 2 kadın 4 erkek var biz şimdi ne diyelim demişti. sembolik bi ceza vs de yazılmadı. ve adamlar polis gittikten 5 dk sonra yine başladı. tekrar aradık yine aynı döngü. polisi arayınca hoparlöre alıyorduk çalan müziği onlar duyuyordu. o derece.

    yani yeterince arsızsanız polis sizden utanıyor ya da çekiniyor zaten. gelmese daha iyi. ha polis derse ki kardeşim yaptırımı yok ne yapalım biz. yav yanında siyasi iki kelam etseler amir korkusuna ters kelepçe yaparsın amk bizi mi sikiyorsun. sanki hukuken meşru olan eylemlerde çok bilinçli hareket ediyorsunuz da serseri ile uğraşmaya gelince anayasa profesör olup karar veriyorsunuz amk. senin görevin bu mu? hiç yapamadın en üst seviyeden ceza yaz amk.

    edit:constancy adlı yazar mesaj attı ve bu durumlar için gerekli karakol ya da polis memurunun cimer'e şikayet edilmesi ile doğrudan sonuç alındığını söyledi. görevini yapmayan amir memur karakol herhangi kamu görevlisini cimerleyin.

  • sovyet sosyalist cumhuriyetler birliği

    sövecekseniz yine sövün de ruslara yarardan çok zararı oldu diyen kör cahildir.
    dünyadaki en kapsamlı ve başarılı okur yazarlık devrimini gerçekleştirmiş devlettir.
    çarlık rusya’sından sonra modern bir refah toplumu olma adına atılan kocaman adımlardır sscb.

    1970lere kadar gayet abd ile her alanda rekabet edebilecek güçte idi. dünyadaki ikinci bir kutup olması sebebi ile kapitalist ülkelerdeki işçi haklarının birçoğu da sscb’ye karşı propaganda malzemesi vermemek için verilmiştir.

    açın bakın 1991 sonrası avrupa’daki çoğu devletin sosyal harcamaları kademeli olarak nasıl indirdiğine ve işsizlik oranının yükselişe geçmesine. sscb küresel bir rekabet oluşturduğundan dolayı hem rakiplerinin vatandaşlarına da avantaj sağlamış hem de küresel anlamda dengelenmeyi sağlamıştır.