setsukoaykut4
profili

  • pompa karşılığı üç koyun veren anadolu çobanı

    yalnız 3 koyun 4500 tl yapsa, en kral eskortla 1 gece birlikte olabilirdi çoban. demekki piyasayı bilmiyor. ben de arkadaşlarımdan biliyorum.

    edit: de'yi ayırdım.

  • japonların teknoloji hariç üstün olduğu şeyler

    çalışkanlık, iş ahlakı, vatan için seve seve ölüme gitme ( bu olay bizden çok faklı, adamların derdi savaşmak değil ölmek yani, bu üstünlük mü tartışılır).
    adamlar 1800lü yıllarda osmanlı ile aynı seviyede hatta daha aşağıda idi. 200 yıl bile olmadı , bizden ne kadar ileride olduğu ortada. sizce bunun sebebi ne olabilir? bizden fazla savaşa girip bizden fazla da yıkım yaşadılar. atom bombası yediler bunun örneği yok yani. rusya, çin ve amerika ile savaştılar. hatta rusya ve çin'i yendiler yani:) dünyada bunu başarabilecek başka ülke var mı ?

  • ptt'nin 1.2 milyar tl zarar açıklaması

    kargo işinin çok arttığı bir dönemde böyle olması çok ilginç.

  • yıllardır arayıp sormayan akrabanın aniden araması

    ilk olasılık para isteyecektir, alırsa büyük ihtimalle vermeyecektir ve küseceksinizdir, vermezseniz zaten küseceksinizdir. diğer olasılık önemli bir işi düşmüştür. yaparsan veya yapabilirsen bir daha aramaz tekrar işi düşünceye kadar, yapmazsanız küsecektir. yani tüm olasılıklar değerlendirildiğinde, arayan akraba büyük ihtimalle son kez aramış olacaktır.