genc olmeyi hak etmeyen adam13
profili

  • rte karşısında kim olsa ona oy vereceğim

    apo vs erdoğan bile olsa evet apo'ya vereceğim. bunu da askeri lise ve harp okulu okumuş biri olarak söylüyorum. siz bizim içimizdeki erdoğan nefretinin boyutlarını inanın tahmin edemezsiniz. erdoğan'ın bu ülkeye yaptığı yıkımı 10 öcalan yapamaz..

    karşıma çıkıp düşmanlık yapana bile saygı duyarım. ama yalan söyleyip, manipülasyon yapıp, insanları birbirine kırdıran şerefsizlere asla.. ülkede ahlak bitti ahlak.. öyle kanunla kitapla da düzelmez maalesef..

    muhalefet hala neyi bık bık tartışıyor anlamıyorum. lafını bile yapmaya gerek yok. benim de gönlümden geçen biri var ama chp kimi aday gösterirse ona basacağım. masaya da güvenmiyorum zaten, el mecbur işte. siz de sözde muhalifliğinizi seçimden sonra yapın. yok x olursa oy vermem, yok y olursa akpye veririm. durduğun kabahat defol git kime verirsen ver. diliniz, demokratlığınız anca chp'ye! akpye gelince aman silivri, aman ali rıza bey tadımız kaçmasın. az adam olun..

  • hiçbir erkeğin biriciği olamamak

    sürekli yüzde 10'luk erkeklere enerjinizi harcadıysanız olabilecek durum. mesela kıvanç tatlıtuğ gibi birinin peşinde belki 5 yıl koşturmuş olabilir ve onun seni sevmesini bekleyebilirsin. ama onun peşinde o şekilde belki de 1000 kız vardı ve senin onu elde etme oranın çok düşüktü. daha olası hedeflere yönelmek mantıklıydı, diye düşünüyorum.

    erkeklerde bu var, “bu kız bana bakmaz” derler. kadınlar bunu özgüvensizlik olarak görüyor ama aslında bir güvenlik mekanizması. keşke kadınların da ayakları biraz yere bassa ve istekleri makul olsa. o zaman etrafının onları gerçekten sevecek biriciklerle dolu olduğunu görebilirler..

    ilginç özelliği olan erkekleri seviyorsunuz, peki kendinize şunu sorun: o erkek o özelliği sadece bi kadın için mi geliştirmiştir? hayır..

    zorunlu edit: bakın kadın yazar arkadaşlar bir konuya açıklık getirmek istiyorum. ben size makul olmayı tavsiye etmiyorum. heyecanı, tutkuyu tadın. lakin ilişkiler bir kumar gibidir. mesela 25-30 yaş aralığını bir adama ayırdın ve istediğin ilişkiyi elde edemediysen bu kumar masasında 5 yılını kaybetmişsindir ve bu geri gelmeyecek.

    şu anki ilişkinizde de aslında bir kumar oynuyorsunuz. bet'i yüksek koymak makul olmamak demek, istediğiniz kadar koymakta özgürsünüz. kazanabilirsiniz, ki umarım öyle olur ve çok mutlu olursunuz. lakin kaybettiğiniz zaman çirkefleşip kumarhaneyi ya da oyunu oynadığınız kişileri suçlamayın. yani erkekleri.. nasıl ki kazanan siz iseniz, kaybeden de sizsiniz. nasıl ki kazanırken sorumluluk sizde ise, kaybederken de sizde. o yüzden “davranışlarınızın sorumluluğunu” alın. benim tüm demek istediğim bu. manipülasyon, makulluk telkini vs değil..

  • 6 ayda karın kası yapılır mı sorunsalı

    yine herkes boş beleş konuşmuş.

    15 yıldır sporla uğraşıyorum. kendimce beğendiğim bir fiziğim var. yapılmaz diyenler neye göre diyor acaba? hayır kişinin fiziğini bilmeden neye göre hayır diyorsunuz? sizin gibi negatiflerden etimle kemiğimle yıldım!

    arkadaşlar 6 ay iyi bir süre. her gün kardiyo yapılabilir mi? evet. karın kası da büyük bir kas grubudur ve her gün çalışabilirsiniz, merak etmeyin ölmezsiniz. ayrıca fitnes gibi dinlenme günü vermenize de gerek yoktur..
    beden kitle endeksi 30'un altında olanlar günde 1-1.5 saat sporla çok rahat baklavaları çıkarır, tabi bilinçli şekilde spor yaptığınızı varsayıyorum. bke'si 35'e kadar olanlar da biraz daha sıkı çalışarak ve yediklerine dikkat ederek iyi bir vücuda sahip olur. kaslarınız yeterince büyümez belki ama kilo verir ve kasları ortaya çıkarırsınız. ancak disiplinli olmanız lazım. yemek yemeyi nasıl unutmuyorsan, spor yapmayı da unutmamaksın!

    ayrıca ekleyeyim. vaktiyle çok kilolu olup sonradan zayıflayan arkadaşlar, sizler iki kat daha dikkatli olmalısınız. elalem yer kilo almaz, sen alırsın.. 30 sene 90 kilo gezip 6 ay 75 de zorlayarak kalabilirsin ama saldığın an, vücut sıkıştırılmış bir yay gibi yine 90 kiloya gitmek isteyecektir. o yüzden ulaşılabilir ve yapılabilir hedef koyun. her sabah tahıl, avokado yemiyorsan bunca yıl, onlarla kendine işkence etme. 3 yumurta değil 1 yumurta ye. tam yağlı peynir değil, lor ye gibi gibi. kolay gelsin.

  • 4 mart 2022 bekir pakdemirli'nin istifası

    geliyor gelmekte olan. umarım rusya ile tarım ithalatında yaşanacak olan krizlerin ön habercisi değildir. yağ stoklarınızı yapın, yaz ayına yağ bulamayabiliriz. tarımda dışa bağımlı hale gelen ülkemiz, iki bambaşka ülkenin savaşında bile mağdur oluyor.
    emeği geçenlerin, bizi tarımda dışa bağımlı hale getirenlerin allah belasını versin.
    işçi traktör sürecek mazot para, gübre alacak para, nakliye olacak para. her şey ateş pahası!

  • abramoviç'in chelsea'yi satışa çıkarması

    satıştan elde edeceği tüm geliri, savaş mağdurlarına vereceğini düşünen varsa allah aşkına yazarlığı bıraksın bu kadar saf olunmaz. adam içerdeki parasını kurtarmak için taklalar atıyor. 1-2 milyon ateşlerse dua edin. o da ukrayna içindeki ruslara olur. bu adam putinci olmasa bu kadar servet yapabilir miydi??

  • kadınları para harici etkileyen en önemli şey

    birçok kadının talep ettiği erkek olmak.

  • kadınların her erkeği tavlarım sanması

    sonrasında red yiyince “gay mısın” diye sorarlar. heh, sen mükemmelsin, seni beğenmeyen kesin gaydır(!)

  • yazarların sempati duyduğu kötü karakter

    (bkz: batman dark knight)- (bkz: joker)

    klasik ama efsane..

  • cem garipoğlu

    buraları okuduğunu biliyorum orospu çocuğu. o ailenin servetinin kurtaramayacağı bi vicdan azabının olmasını dilerim. her gece rüyanda kabuslar görmeni. uykusuzluktan gebermeni ama uyumaya korkmanı. intihar ettiğine inanmıyorum ama inanıyorum ki bir gün edeceksin..

  • 4 haziran 2021 rte'nin vereceği müjde

    abi bıktık ya. allah aşkına bıktık. senden de müjdelerinden de her şeyinden bıktık.

    (bkz: gölge etme başka ihsan istemez).

  • m. yavaş'ın türkiye'yi normale döndüreceği süre

    mansur yavaş’ın icraatlarını beğeniyorum, yanlış anlaşılmasın.

    ama ulan andaval vatandaşlarım, hâlâ çözümün insan odaklı değil sistem odaklı olduğunu anlamadınız. bi kafanız basmadı. kişiler, isimler değişir önemli olan sistem!!

    bu yaşıma kadar kaç ingiltere, fransa, almanya hatta amerika başkanı ya da başbakanı gördüm. sürekli değişiyorlar? bi kurtarıcıya ihtiyaçları var mı bu ülkelerin? yok. neden yok? çünkü güçlü bir sistemleri var. bizim de ihtiyacımız olan tek şey..

  • yanlışlıkla içilmiş en kötü şey

    askerdeyim. çoook uzun yol yürüdük. benim mataramın da kapağı kırıktı, idare etmeye çalışıyorum. mevsim yaz. yürüyüş gece ve mola verdik ama nasıl susamışım. normalde titiz bi insanım, ayakkabıyı bile giyerken şöyle bir ters çeviririm. hatta mataraya da bakardım normalde ama o gün lanet olsun ki bakmadım.. zaten çok susamışım ve karanlık göremiyorum. ışık yakmakta yasak. matarayı ağzıma götürdüm ve hunharca içtim. ta ki bir şeylerin garip gittiğini fark edene kadar. ben diyeyim 100 siz deyin 200’e yakın karınca o sıcaklarda tek su kaynağı benim matarayı bulmuş ve içine doluşmuş. ne kadar yuttum bilmiyorum.. ama susuzluğum hafiften gidince kendilerini fark ettim. aklıma gelen en iğrenç içecek o idi benim için..

  • türkiye'deki eğitim sisteminin ana sorunu

    planlama eksiği.

    ülkede gereğinden fazla meslek unsurları var. sonra bu kişileri tekrar ayıklamak için kpss sınavı yapılıyor. iktisat ve işletme fakültelerinden mezun olup iş bulamayanlarda polis ya da asker oluyor.

    sırf üniversiteden mezun ettik demek için meslek lisesinden mezun olan adamın bilgisinde olmayan üniversite mezunları var. adam akıllı mühendis çıksın ama “mühendis” olsun. bu konularda nicelik değil nitelik önemli.

    bunun sebebi de ülkedeki gelir adaletsizliği. ülkede orta direk yok. insanlar okuyunca 15-20 bin maaş alacağını zannediyordu ama öyle olmadı. kazın ayağı göründüğü gibi değilmiş. 25 yaşına kadar 200-300 bin harcayarak mühendis olan adama 3 bin tl maaş vadediliyor. onun yerine 15 yaşında sanayiye başlasa daha çok kazanacaktı. işte bu insanları bunalıma sürüklüyor.

    lise mezunu bekçi 5.5 bin alırken, master yapan adam iş bulamıyor. “e o zaman gitsin bekçi olsun” diyerek sorun çözülmez arkadaşlar. adam bu yaşıma kadar bekçi olmak için mi okudum diye düşünüyor. insanlar aynı kapasitede olduğu insanlarla çalışmak istiyor. aksi halde ronaldo ile sabri’yi aynı takımda oynamaya zorlamış olursunuz. verim ne kadar olur? olmaz.

    gereksiz artan nüfusumuz ve eksik planlamamız var. bu gidişle ülkede kalifiye genç bulamayacağız.