hajrabudapest3
profili

  • 30 ekim 2021 beşiktaş'ın iptal edilen golü

    çok zor pozisyon ilk başta ofsayt değil dedim adam ayağını toptan kaçırıyor ama aynı zamanda toptan kaçırınca kaleciyi şaşırtıyor. ayağını kaldırmadan dursaydı kesinlikle ofsayt değil ama ayağını kaldırmasa top ayağına çarpacak kaleye gitmeyecek.

  • alaattin çakıcı'nın türkiye il ziyareti konvoyu

    mafya seven, illegal işlersiz hayatımızı devam ettirmeye korkan, dürüstlük ve ahlaktan sürekli söz edip onların ne olduğu hakkında en ufak bir fikri olmayan bir topluluğuz.
    aynı zamanda kendimizi dünyanın merkezinde görebilecek kadar egoistiz, nefret doluyuz.

    gelişmiş toplumlarda mafyalar özendirilmez, sadece batıda ki gelişmiş toplumlardan bahsetmiyorum asyadaki toplumlara da bakarsanız aynısını görürsünüz, eğitim seviyesi arttıkça, refah arttıkça topluluklar mafya gibi kavramlardan uzaklaşıyor.

    tam tersi eğitim seviyesi düştükçe, refah azaldıkça, halk içinde eşitsizlik artıkça mafya/çete gibi kavramların daha çok sevildiğini görüyoruz. afrikada olduğu gibi, güney amerikada olduğu gibi ve bazı asya ülkelerinde olduğu gibi ve hatta bazı doğu avrupa ülkelerinde olduğu gibi.

    mafya ile gurur duyuyoruz, söylenebilecek bir şey yok. sonumuzunun nereye doğru gittiği çok belli.

  • fenerium'da başka takım ürünleri satılması

    çok güzel bir hamle, zekice düşünülmüş. hem fenerbahçe'nin imajına katkı sağlayacak hem de maddi olarak klübe kazanç sağlayacak.

    edit: bazı arkadaşların aklı yetmiyor anlaşılan, güzel kardeşim denizli sporun taraftarı sadece denizlide mi yaşıyor? erzurum spor taraftarı sadece erzurumda mı yaşıyor, veya sivas spor taraftarı? sadece istanbulda 3 milyon sivaslı yaşıyor ve istanbulda sivas sporun resmi ürünleri satış yeri nerede var veya kaç tane var? ayrıca galatasaray ürünlerini almam demiş, haberi okusan zaten bjk, gs, ts dahil edilmemiş yani tamamen anadolu takımları için düzenlenen bir organizasyon bu.

    edit2: teker teker açıklamaktan yoruldum bu yüzden bana atılan mesajlara toplu cevap veriyorum. arkadaşlar bakın buna kısaca marketing için yapılmış bir hamlede diyebilirsiniz, rasyonel diğer takım taraftarları fenerium markasına karşı olan sempatisi artıcak, dolayısıyla fenerium da bulunan diğer ürünlerin satışını hızlandıracaktır. davranışsal ekonomi hakkında okuma yapmanızı tavsiye ederim.