emesdi3
profili

  • bir cumhurbaşkanı halkına neden çay fırlatır

    o değil de,

    bir halk, neden, bir paket çayı kapabilmek için birbirini ezer?

    önce buna cevap vermek lazım.

  • 30 kilo domates alıp kışlık malzeme hazırlamak

    30 kilo domates almayı zenginlik olarak görecek hale geldik ya!

    bugünlere gelmemizde emeği geçen herkese sevgi ve selamlar.

  • otobüs şoförünü tokatlayan gencin hazin sonu

    önce olayı teknik analizini yapalım;

    genç, işi kesinlikle bilmiyor. yumrukları dirsekten çıkartıyor, haliyle beklediği etkiyi alamıyor. darbeler karşı tarafı abandone edemediği gibi karşılık vermesi için ekstradan motive ediyor.

    dayı olaya hakim. salladığı yumruklara dikkat edilecek olursa hareket omuzdan başlıyor. yumrukların nereye isabet ettiği tam olarak görünmüyor lakin o yumruklardan birisi bile gencin yüz bölgesine gelmişse zaten olay bitmiş demektir. bence, genç ne olduğunun bile farkında değil o an. olay bittikten sonra çocuğun sallana sallana otobüsten inişi kendisini kaybetmiş olduğunu gösteriyor.

    neyse, olayın aslını astarını bilmiyorum fakat öyle önüne gelene yumruk atmaya çalışırsan sonun bu şekilde olur. belki de genç olayın başlangıcında haklı lakin karşı tarafa yumruk atarak kendisini haksız duruma sokmuş oluyor. ondan sonra başına geleceklerin sorumlusu da doğal olarak kendisi.

    pek üzüldüğümü söyleyemeyeceğim. hepimiz etrafımızda bu tarz ucuz kabadayıların olduğunu görüyoruz. birilerinin, bir şekilde bu arkadaşlara hak ettikleri dersi vermeleri gerekiyor. mesela bu gencin bundan sonraki hayatında böyle bir hareket yapmadan önce beş altı kere düşüneceğine, o düşünme sürecinde sakinleşip böyle bir hareket yapmaktan vazgeçeceğine eminim.