okhako11
profili

  • abd dışişleri bakanı blinken'in karşılanması

    ülkemizde üsleri olan, geçen haftalarda iha'mızı vurup düşüren ve an itibarıyla uçak gemileri akdenizde gezinen ve resmi parasından bir tane almak istediğinizde 28,4360 tl ödemeniz gereken ülkenin dışişleri bakanına gereken mesaj verilmiş hakikaten. eğer bakan yemekte coca cola içmek istediğinde niğde gazozu servis edildiyse abd'nin ortadoğu politikasını çok zor günler bekliyor demektir.

  • taytlı makyaj çantalı racon kesen erkek

    dış görüşününden ziyade, payitahta nazire yaparcasına döşettiği evinin odalarının kapıları pimapen olduğu için ciddiye alamadım.

  • fatih altaylı'nın türkçe olimpiyatlarına katılması

    şimdi esasında bunu dönemin koşulları, zamanın ruhu, gazetecilik mesleği... gibi kavramlarla gerkçelendirmek mümkün olabilirdi fakat bu eski görüntüleri çarpıcı kılan şey fatih altaylı'nın bugün söyledikleri aslında.

    çünkü dün fatih altaylı kendi kanalında fetö konusunda öyle iddialı ve meydan okuyan cümleler kurdu ki.

    "benim 1990'lardan beri sürekli olarak eleştirdiğim..."
    " herkes birbirine bir şey söylesin de...temiz olan söylesin. mesela ben söyleyebilirim..."

    şimdi açıp türkçe olimpiyatlarında verdiği demeci izliyorum. el insaf yani, 1990'lardan beri sürekli eleştiri yaptığını söyleyen kişi aynı cemaatin organize ettiği türkçe olimpiyatlarına düzenli olarak iştirak etmekle övünüyor. okulları ve hatta eğitim kalitesini bile adeta göklere çıkartıyor... hani sadece ortamda çekilmiş bir fotoğrafı filan olsaydı, mesleği gereği orada bulunmak zorundaydı falan filan denebilirdi. fakat kendisi bizzat organizasyonu yapan ekibin yayın organına neşe içinde demeç vermiş.

    bu olaydan kanaatimce iki sonuç çıkarmak lazım:

    - şu anda duymak istediklerinizi söyledikleri için insanları yüceltmeyin.
    - gerçeklik dediğiniz her şey bir illüzyondan ibaret.

  • ilacını bilmeyip sistemde görünüyor diyen hasta

    anlaşıldığı üzere burada haklı tarafı tayin edecek kıstas muayene süresi. eğer 5 dakika değil de 10 dakika olsaydı hasta göğsünü gere gere "sistemde kayıtlı" diyebilecekti. doktor da kemküm etmeden bakacaktı. yani esas sorun, doktoru bu tahammülsüzlüğe çeken sistemdir aslında.

    fakat her iki durumda da ilaçla ilgili işlemler - hasta ne kadar bilinçli olursa olsun- sadece sözlü ifadeye güvenilerek yapılamaz. yanılabilir, yanlış hatırlıyor olabilir, dozunu karıştırabilir vb... kayıt altındaki bilgilere erişim zaten bu teyitleri yapmak için var.

  • kim jong-un'un bir deri bir kemik kalması

    nasıl oldu bilmiyorum ama eş zamanlı şekilde ülkenin zihnimdeki imajı da değişmiş oldu benim için . sanırsın avrupa birliği ile son fasıl üzerinde müzakere ediyor yiğidim. öylesine filinta, öylesine demokrat.

  • ktü'de çorba çeşmesi

    ilk bakışta kış boyunca ikram edilecek çorbaların toplamından daha fazla bir maliyetle inşaa edilmiş olduğu izlenimini veren bir tür gösteriş abidesi.

  • de_dust2'ye inşa edilen kaçak yapı

    yaklaşan seçimlerden önce sessiz sedasız şekilde yandaşlara peşkeş çekilen mini bir çılgın proje.

    eski hali
    yeni hali

  • iyi insan olmanın hiçbir işe yaramaması

    işe yaraması için iyi insan olmaya çalışanların yakındığı şey.

  • trump'ın efsane u dönüşü

    (bkz: mavi marmara giderken içindekiler bize mi sordu)

  • istanbul çöl gibiydi biz ağaçlandırdık

    batının ahlaksız uyduları nedense tam aksini iddia etmektedir.

    istanbul from google maps photos through 1984 to 2017

    istanbul^un 34 yıllık değişimi (google earth) ( 1984-2018)

  • berk'le kardeş gibiyiz öyle şey düşünmez diyen kız

    öyle bir şeyi berk'ten önce düşünmüş ve sonra kendi halinde takılan garibim berk'in aklına tohumlar ekmiştir. "düşünmez" diye diye filizleri sular.