ipkiisss4
profili

  • sakinleşmek için yapılması gerekenler

    durmalıyız.

    insanın haklılık halini koruyabilmesi haklı olmasından daha önemli. yoğun duygular içinde yapılan her türlü hamle çiğ oluyor. o yüzden çok öfkeliyken o an bir şey yapmadan biraz durmak gerektiğini kendine hatırlatmak gerekiyor. bu zaten beraberinde sakinliği de getiriyor. bi de asıl sıkıntı şu: bir insanın sizin üzerinizdeki etki gücünü gösterir öyle büyük öfkeler. bu gücü kimsenin eline vermemek lazım.

    edit: bi anım geldi aklıma. bi gün bi şeye denk geldim sinirimi bozacak. böyle kan bi beynime sıçradı. hemen bi mesaj döşedim (bu o an rahatlamak için etkili bir yöntem) ama çok sinirliydim, kendimi tuttum o an yollamadım. sonra sakinleyince tekrar baktım tamamen yanlış anlamışım. o mesajı yollamış olsam rezil olurdum tek kelimeyle. o yüzden sinirliyken bir hamlede bulunmayın derim.

  • sırıkla atlayan inanılmaz güzel kadın

    ilk kez şöyle bir başlıktan gerçekten güzel bir kadın çıktı.

  • tanrının insana verdiği en büyük ceza

    çocukluk dönemi

    kendi kontrolünde olmayan bir dönemin bütün hayatını, bütün seçimlerini, nasıl bir insan olacağını belirlemesi. dünyaya gelirken sana kimse istiyor musun diye sormuyor bir de yetmiyor gibi yaşayacağın hayatı, yaşayacağın duyguların temellerini bile başkaları belirliyor.

  • bebeği kusan yolcudan 400 tl isteyen taksici

    benden kaynaklı böyle bi durum yaşansa kendim teklif ederim. o an üzerimde yoksa numaramı veririm. adam taksi sahibi olmayabilir gündelik para ile çalışan bir emekçidir belki. zorda bırakmak istemem kimseyi.

    taksici olsam da o parayı isteyemem. karşıdaki insan o an zaten zor bir durumla boğuşuyor ve mahçup.

    bazen batık bedel vardır. bir iş yaparsın ve arada başına gelen bir takım hadiselerle zarara uğrarsın. bence bu da öyle bir şey. karşılığında alınacak aksiyon ise tamamen kişinin karakteri ile alakalı. parasını isteyeni de kibarca istediği sürece yadırgamam.

    not: vakti zamanında çocukken beni köpek ısırmıştı ailem de evde yoktu. komşular taksi çağırdı. ama her yerimden kanlar akıyor fenayım. adam döşemeler batacak bi şey sersek demişti. ben orada canımla boğuşurken o an bana çok koymuştu bu. sonra düşününce bu tavıra anlayış gösterebilsem da bu anı hafızama yer etti. belki her şeyin çözümü biraz empati kurmaktır.