sivilceli ergen4
profili

  • peçe takan kadının uçaktan indirilmesi

    peçeyi çıkarması ile ilgili hiçbir şey söylenmemiş, yalnızca maske takması gerektiği söylenilmiş ki bunun da kılık kıyafetiyle hiçbir ilgisi yok. biz takıyorsak onlar da takacak tabii ki de.
    tweetin altında da her zamanki gibi mağdur ayağına yatan insanları görmek şaşırtmadı. her olayda ağlamalarından sıkıldım doğrusu. bu güruh, diğer insanlar bir şey yapmasa bile kendi kendilerini zaten ayrıştırıyorlar. kendilerini ayrı tutan hep yine onlar aslında. sonra da topluma karışamamakla ya da kabullenilmemekle suçluyorlar insanları.

  • bir kadını kırmadan ona şişman olduğunu söylemek

    çok negatif bir başlık bu. kilolu olmak herkese göre kötü bir şey olmak zorunda mıdır ki karşıdaki kişi illa ki kırılmalı? kilolu olmak veya olmamak herkesin güzellik algısıyla örtüşüyor mu, tek bir doğru mu var bu konu için?

    ha bir de, neden bir kadına şişman olduğunu söyleme gereği duyuyoruz? onu da anlamadım. bize ne.

  • deep humor ayasofya kaosu videosu

    başıma bir şey gelmeyecekse güldüğüm videodur. halkın cehaletiyle alakalı gerçekler tüm çıplaklığı ile yansıtılmıştır. *
    üzüldüğüm tek nokta derdini anlatmaya çalışan teyze oldu. teyze henüz laf anlatılamayacağını deneyimleyememiş.

  • #netflixüyeliğimiiptalediyorum

    netflixi televizyon dünyasından ayıran tarafın insanın kişisel zevkine göre şekillenip, istediğin içeriği izlemeyi seçebilmek olduğunu bilmeyen insanların katılacağı fikir.

    televizyonda kanallar var. açıyorsun. istedikleri zaman sana saatler sürüyormuş gibi gelen reklamları izletiyorlar. izlemek istediğin bir şey varsa o saatte orada bulunmak zorundasın. spesifik bir şey izlemek için televizyonun başında değilsen de kendi seçmediğin, bir nevi sıkıntıdan izlemek zorunda kaldığın yapımlara talim etmek zorundasın.

    netflixin bu kadar tutmasının sebebi size bu seçim hakkını vermesidir. isteyen istediği yaş, zeka seviyesine hitap eden yapımı izleyebilir. aralarından beğendiğin iki üç tanesini izlersin. hepsini sevmek zorunda değilsin. ha eğer hiçbirini sevmiyorsan da abone olmazsın direkt olarak. bu açıdan size kalitesiz gelen bir diziyi, filmi veya belgeseli izleyip izlememe seçimini size bırakır.

    bu yüzden katılmadığım kampanyadır. bence de izlenecek bir yapım değil fakat bunun için netflixi suçlamak saçma olacaktır. insanların üyeliğini iptal etmesi sorun değil de bunu bir protesto gibi dile getirmeleri yersiz bence.