nimera6
profili

  • 27 mayıs 2021 rte'nin petrol müjdesi

    akaryakıta zam geliyor demek.

  • izmir bomba tatlısı

    izmir insanının abarttığı diğer şey. 10 yıldır izmir'de yaşıyorum bomba tatlısını bilmeyenler için söyleyeyim; yufka olur, ekmek olur, hiçbir şey yoksa kaşık olur arasına nutella basılmış hali. kaşığın arasına olmaz kaşıkla ağza atılır. bu yani bir şey değil. bir diğer abartı da boyoz denen şey. üniversite zamanında izmir'e hiç gelmemiş bir istanbulluydum ve sürekli boyoz deyip duruyorlardı buraya geldiğimde büyük bir hevesle yedim ama o da milföyden hallice, yağlı, vıcık vıcık bir şey. kime ben bunu beğenmedim dediysem sen iyisini yememişsindir dediler ben de onlara inandım ve iyisini bulana kadar izmir'in neredeyse her yerinde yedim ama değişen bir şey olmadı. vıcık vıcık milföy hamurundan hallice.

    yani demek istediğim izmirli arkadaşlar için izmir acayip bir şey. hatta bir kaç doğma büyüme izmirli olup şehrinden çıkmamış ve sonra farklı şehirleri, ülkeleri görmüş arkadaştan duyduğum şey ''yahu biz izmir'i güzel sanıyorduk'' gibi şeylerdi. bunları izmir'de doğup büyüyen insanlar söyledi ben söylemedim. yani seviyorlar şehirlerine ait şeyleri. ve her şeyi güzel sanıyorlar. bomba tatlısı denen şey ağzınıza attığınız bir kaşık nutella işte. dünyanın her yerinde var bunun etrafına ince bir hamur eklemişsin hepsi bu. zaten hamurun tadı da gelmiyor nutelladan.

  • çaylak mesajlarını cevaplamıyoruz

    çaylaklara bok atan yazarların da aslında pek farkı yok. bir süredir mesaj alımım tamamen kapalıydı ve 2 gün önce açtım fakat bu kısa sürede oldukça pişman oldum zira üslupsuz seviyesiz garip insanlarla dolu burası. herkes bir şeyler söylemenin peşinde. yahu tamam senin fikrini merak etsem açar yazdıklarını okurum değil mi? ama hayır söyleyeceği ceviz kabuğunu doldurmayacak anlamsızlıkları mutlaka empoze etmesi gerek. bu yüzden çaylaklara bok atmamak lazım yazarların da pek farkı yok. ayrıca hiçbir çaylaktan küfür içerikli mesaj almadım henüz fakat bir çok yazar bunu yaptı. herkes önemli biri olduğunu sanıyor ama biraz dış gözle izleyin kendinizi sonra kusun mesaj kutuma.

    not: bu entrye de yazacak olan varsa yazmayın abi lütfen gereksizce mevzu yapacaksanız yazmayın. okumuyorum da cevap da vermiyorum. gidin farklı şekilde deşarj edin kendinizi.

  • hitler'in en büyük hatası

    teknik konulardan ziyade en büyük hatası doymak bilmez oluşu. bütün doymak bilmeyen liderlerin sonları hep aynı olmuştur.

  • avrupa'nın en ucuz ülkesinin türkiye olması

    parayı avrupada kazanıyorsan doğru. aynı zamanda aynı birimde 7 kat fazla adamlar bizden. bu da 7 kat ucuz olduğumuz anlamına geliyor. olan da bize oluyor işte. dünyada tadılması gereken bir çok şeyden uzak, köle gibi çalışıp buna rağmen eksik ve sağlıksız yaşayıp ölüyoruz.

  • her gün 1000+ covid-19 vakasıyla normalleşmek

    ilginçliktir. mesela 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı getirip kreşlerin açılması da bunun gibi bir şey. mantıklı iş yapsalardı 18 senede 36 defa eğitim sistemi değişmezdi. yani buradan çıkan sonuç; olur öyle şeyler.