derine inen adam1
profili

  • ikinci el otomobil piyasası

    otomobil tamir piyasasının içinde olan birisi olarak,2.el araç alacaklara naçizane bir iki tavsiyede bulunayım.belki nasiplenen olur.

    2.el araç alacaksanız çok dikkatli olmalısınız.arıza geçmişini bilmediğiniz araçtan uzak durun.ağır kaza yapıp toplanmış araç alacaksanız,iş ahlakına güvendiğiniz insanlardan alın.yabancı birinden araç satın almak barbut atmakla eş değer bir risk.

    sanayinin içinde olduğum ve hortum tamiri yaptığım için kazalı araç toplayanlarla çokça muhatap oluyorum.direk araç sahipleriyle de.
    kazalı araç toplayan insan için birinci hedef;mümkün olduğunca ucuza mal etmektir.çünkü aracın bir piyasası var.piyasada 90 bin liraya satılan aracı,90 bin lira masraf yapıldı diye 100 bine satamazsınız.bu yüzden hasarlı parçaları çoğunlukla değişim değil tamir yoluna giderler.eğer tamiri randıman vermeyecek,ileride arıza çıkaracak bir parça olsa dahi kâr marjının azalmaması için yama yoluyla satana kadar idare edecek şekilde araca takılır.o sorun muhakkak çıkar fakat araç satılmış,masrafı aracı alana satılmıştır.siz yeni aldığınız aracın tamiriyle uğraşırken,o yeni hasarlı aracı toplamaya başlamıştır. masraf dediğin nedir ki demeyin,misal direksiyon hortumunda 100 lira vermemek için uygun olmayan malzeme kullanımı,direksiyon pompasının arızasıyla size 3-4 bin lira masraf çıkartabilir.bu gözler direksiyon hortumuna klima hortumu takan ustalar gördü.
    misal fren borusu paslaşarak ömrünü tamamlamış ve ortasında bir yerinden patlamıştır.önden arkaya giden borunun boyu 4 metre civarıdır ve sökmesi çok uzun işçilik ister.usta bununla uğraşmak istemez,patlak olan yeri tamir etmek yoluna gider.fren bu,pedala bastığında araç durmazsa kazaya davetiye çıkartır.siz bilmesiniz bunu,aracınızın emin ellerde olduğunu düşünerek.belki de ölümlü bir kazaya,ailenizden birinin kaybını yaşama pahasına araç size teslim edilir.
    müşteri gelir bize,usta fren borusu patladı bunu kaynak yapabilir misin diye.ben yapmıyorum zira bunun vebali var.kullandığımız boru tse belgeli orjinal fren borusu fakat biraz pahalı.müşterimiz bunu istemez,çünkü aracı satacaktır.şimdilik idare etsin diye gider buzdolabı borusu kullanan hortumcuya ucuz fiyata yaptırır.kendimi değil,insanların şahit olduğum fikir ve davranışlarını anlatıyorum yanlış anlamayın.ben yapmıyorum ama yapacak birileri muhakkak var ve de yaptıracak birileri.

    velhasıl siz,binbir emekle biriktirdiğiniz paranızla ve güzel düşüncelerle kendinize ve ailenize araç aldığınızı sanarken,aslında yürüyen bir tabut almış olabilirsiniz.

    peşinen yazım ve anlatım bozukluğu varsa affedin,lise mezunuyum.elimden bu kadarı geldi.
    edit: çok sayıda güzel mesaj aldım,ilginiz ve nezaketiniz için teşekkür ederim.