fiiliyat4
profili

  • 16 ekim 2021 süleyman soylu'nun attığı tweet

    fark ettiniz mi twitin altında trolleri de yok artık, herkes kılıçdar'dan yana. demek ki içeriden birileri trol desteğini kesmiş kendisine.

  • orhan pamuk'un edebiyat derslerini beğenmemesi

    "ortaokul ve liseyi robert koleji’nde okuyan nobel ödüllü yazar orhan pamuk’un, 'bir ezberdir gidiyor. altı yıl lisede edebiyat okudum. diyelim dünya çapında bir yazarıyım türkiye’nin. okulda öğrendiklerim neye yaradı? sıfır, sıfır...' dediği video kaydı, edebiyat eğitiminin yeterliliğiyle ilgili tartışmaları alevlendirdi." kaynak: https://t24.com.tr/…icinde-tartisma-baslatti,921582

    şahsen haklı bulduğum açıklamadır. hepimize "müfredatta var" diye saçma sapan şeyler ezberletildi. mesela ilk yerli tiyatro eseri'nin şinasi'den şair evlenmesi olduğunu çoğumuz biliriz, peki kaçımız okudu ya da okumaya teşvik edildi? ilk realist roman, recaizade mahmut ekrem'den araba sevdası. ee? içeriği ne? anlatmadılar bile, çünkü yoruma değil ezbere dayalı, eski kafalı bir sistemdir müfredat deyip durdukları şey. (bkz: alp er tunga öldi mu)

    edit: bu vesileyle size flu tv'den bir kitap programı önereyim arkadaşlar: https://www.youtube.com/watch?v=byinjj0dfmk bu bölümde mesela nietzsche ile hülya avşar kıyaslanıyor. "ne alaka?" diyeceksiniz ama böylece hem eğlenceli hem de akılda kalıcı oluyor işte.

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    dertleşecek kimseyi bulamayan olursa şu yazarlara göz atabilir: (bkz: #106710999)

  • pınar altuğ'nun takipçisini ifşa etmesi

    hiç duyar kasmayacağım; gayet iyi yapmış, hatta kibar bile davranmıştır. tık

    bir insanın eşiyle koyduğu bir fotoğrafın altına böyle bir yorum yazmak hastalıktır. bunu bir kadının başka bir kadına yapması ise daha büyük bir vahamettir.

    zaten yorumun yazılış şekline bakılırsa kadının sayıklıyor gibi bir hali var, demet akalın bile daha iyi yazardı: "pinar hanim yüzünüz cok cirkin senin kocani zorlami durduruyorsunuz jigola olarakmi oluyo kocaniz"

    ayrıca bahse girerim ki bu yorumu yazan kişi pınar altuğ'u sokakta görseydi, gider onunla fotoğraf çektirirdi.

    edit: birisi "ilgilendiğiniz konuyu s.kiyim" yazmış. faydalı şeyler okumak istiyorsa buyursun:
    (bkz: #106346898)