casim abi10
profili

  • keriz silkeleme odaklı geliştirilmiş şeyler

    instagram'da sorulan soruya "dm'den cevap verilmiştir efendim" şeklinde cevap veren işletmeler.

  • likya yolunda alman turistin yolunu kesen kişi

    likya yolunu yürüyenler bilir. tarihi yolun bir kısmı köylerin ve tarlalarını içinden geçer. oraların köylüleri, çiftçileri de turistleri gerçekten sever. pansiyon işi yapıp kalacak yer sağlayan köylülerden tutun, turistlere yiyecek içecek satıp para kazanan küçük yol kenarı büfeleri bile var.

    öncelikle başlıkta yargılama ve kesin bir itham var. videoyu izleyen, zaten bahçesinde ya da yolda ağaç kesen adamın yoluna turist çıkması durumunu anlayabilecektir. kadın kendisi söylüyor; "yolun ortasında duruyordu, o yol vermeden geçemedim" diye. ayrıca videoda yola yığılmış, taze kesilmiş çalıları ve dalları da görebilirsiniz. elinde bıçak vardı dediği şey de bir çeşit orak. orakın ne amaçla kullanıldığını biliyorsunuzdur.

    gelelim adamın davranışına. kötü niyetli olsun olmasın yaptığı şey düpedüz tacize girer. yani birine numaramı al, beni de ara demek emrivakidir, aslında zorbalıktır. ordaki köylü bu davranışının tacize girdiğini hakikaten bilmiyor olabilir. muhtemelen kadının korkutuğunu da fark edemedi. neticede yol kesme yok, tehdit etme yok, alıkoyma yok. adını öğrendikten sonra adam turist kadına elini uzatıp memnun olduğunu söylemiş ve kadın bu hareketinden korkmuş. adamın bu hareketini "bana dokunmak istedi" şeklinde yorumlamış.

    likya yolu, dağların içinden geçen kayalık, toprak ve tehlikeli geçitlerle dolu, hatta yaban hayatının da kısmen olduğu, çoğu yeri engebeli bir yol. dünyanın en güzel 10 yürüyüş rotasından biri. tarihi bir yol aynı zamanda.

    535 km'lik likya yolunda her sene kaybolanlar, yılan sokanlar, haritadan sapıp yatacak yer bulamayanlar gibi nice durumlar yaşanıyor. oradaki köylülerinin bu tarz birçok anısı var, konuşunca anlatıyorlar. turist kadın da yalnızım diyince yardıma ihtiyacı olabileceğini düşünmüş, bir ihtiyaç durumunda yardım edebileceğini söylemiş. 'iyi niyet olsa bile farklı yorumlanabilecek bir üslup olduğunu söylemeliyim'. turist kadın, yalnız değilim arkadan arkadaşlarım geliyor dese muhtemelen adam bu diyaloğa bile girmeyebilirdi.

  • aşure soğuk mu sıcak mı yenir sorunsalı

    tabi ki de soğanlı

  • güzelim yemeğin içine eden dokunuşlar

    gereksiz fazla acı konulması. her yemeğin acı olması gerekmez ya da her yemeğin o kadar acı olmazı gerekmeyebilir yani.

  • bir maaşımızı devletimize bağışlıyoruz kampanyası

    demin hesapladım, bu ayki maaşmın %28'ini devlete vermişim zaten. bir tane donumuz var, onu da mı verelim

  • muharrem ince'ye oy verir misiniz

    oy veririm diyenlerin çoğu cumhur ittifakı (troll) seçmenleridir. o yüzden işlevsiz bir ankettir. bu ankette ince için iyi oy çıkabilir. ama pratikte bir karşılığı olmayacaktır.

  • bamya seven insan

    sevmeyebilirsiniz de seveni çok yani. patatese ketçap mayonez sıkmak ya da sıkmamak gibi bişey.

    biri demiş ki mideme saygım yok yiyeceği... yediğinde midenin dili olsa da konuşsa. senin ağzının tadı yok bence. mideye kabahat bulma

  • devletin aklına dahi gelmemiş efsane vergiler

    büyük şirketlerden alınması (gereken) unutulan vergiler. örn; cengiz holding

  • hamam böceği teorisi

    google’ın ceo’su sundar pichai, hamam böceği teorisi’ni şöyle anlatıyor; bir gün, sıradan bir restoranda oturuyor ve kahvemi yudumluyordum. orada oturduğum esnada uçan bir hamam böceği aniden ortaya çıktı ve bir kadının üzerine kondu.

    kadın, böceğini görür görmez büyük bir panikle çığlık atarak zıplamaya başladı. bir yandan panik içerisinde zıplarken bir yandan da elleriyle hamam böceğini üzerinden atmaya çabalıyordu. doğal olarak onun bu halini gören arkadaş grubu da onunla birlikte paniğe kapıldı ve onlarda sağa sola sallanmaya başladılar.

    bu esnada kadın, hamam böceğinden kurtuldu ve böceği üzerinden savurdu. fakat hamam böceği şimdi de gruptaki diğer kadınlardan birinin üzerine konmuştu! şimdi de gruptaki diğer kadın için büyük bir panik ve hengame başlamıştı. ta ki garson ufukta gözükene dek. hamam böceği diğer kadının da üstünden uçtu ve yardıma gelen garsonun üzerine zıpladı. ancak garson diğerlerinden farklıydı. sakince üzerindeki hamam böceğinin davranışlarını takip etmeye başladı.

    sonunda hiçbir heyecan emaresi göstermeden hamam böceğini parmaklarıyla tutarak restoranın kapısından dışarı atmayı başardı. kahvemi içerken izlediğim bu garip olay aklımda tilkilerin dolaşmasına yol açtı ve başladım düşünmeye. yaşanan tüm olayın ardından, acaba ufacık ve bilinçsiz bir canlı olan hamam böceği tüm bu çılgınlığın sorumlusu olarak gösterilebilir miydi?

    eğer bu doğruysa garson neden diğerleri gibi rahatsız olmamış, sakinliğini korumuştu?

    diğer herkes paniğe kapılıp olayı çözemezken, garson sakinliğini hiçbir şekilde bozmadan olaya sakince yaklaşmıştı. hayır, problem hamam böceğinde değildi. problem, insanların hamam böceğinden duydukları rahatsızlığı yönetmekteki başarısızlığındaydı. problem insanlardaydı. o zaman bunun sadece bu ilginç ve basit olayla sınırlı olmadığını, hayatın her alanında benzer durumların yaşandığını fark ettim.

    babamın, patronumun ya da karımın davranışları değil, bu davranışlardan duyduğum rahatsızlıkları kontrol altında tutamıyor olmamın beni rahatsız ettiğini anladım. trafik sıkışıklığından yaşanan rahatsızlık da aynıydı. trafik sıkışıklığı aslında beni rahatsız etmek için tek başına yeterli değildi. ben trafik sıkışıklığının yarattığı rahatsızlık hissiyle baş edemediğim için bu olay canımı sıkıyordu. aynı trafikte sıkışmış olmalarına rağmen “mutsuz” olmayan insanları başka ne açıklayabilirdi ki?

    problemin kendisinden ziyade benim probleme olan yaklaşımım, problemin hayatımda yarattığı kaosun gerçek sebebiydi. başımdan geçen bu hikayeden anladım ki hayatta önüme çıkan olaylarda tepki vermeden önce durumu anlamaya çalışmalı, ardından tepki değil, anlamlı bir yanıt verebilmeliyim.

    o gruptaki kadınlar sadece tepki gösterdi, garson ise anladı ve bir “yanıt” verdi.

  • kahvaltıdaki favori besin

    bal-kaymak için kurşun atılır-kurşun yenir