parola585
profili

  • yazara hayatı zehir eden 4 yaşındaki oğlu

    tam empati yapıyor yazık kadına diyordum ki son cümleleri okudum: özetle sizin aylık kazancınızı ben bir günde kazanıyorum peheeyy, diyen bir annenin oğlu. bu kadın tabi ki yüzbinlerce lira verdiği okuldan çocuğun rahatsızlığı için teşhis koymasını bekler, doktor doktor dolaşmak yerine gelir ekşi'den çare arar. o küçük kıza üzülüyorum şu an anne bu abi buyken çocuğun hayatı zindan olacak.

    edit: hanfendi mesaj atmış, gerekli yerlerden sonuç alamamış tavsiye istemiş ok by'mış. daha kendi karakteri oturmayan insanların çocuk sahibi olması yüzünden bok gibi bir nesil yetiştik, bizden sonrasının da bir farkı yok.

  • 14 yaşındaki üvey oğlunu döven vahşi yaratık

    bu durumu neredeyse birebir yaşadım senelerce. çocuğun o anki ruh hali, düşünce havuzu, duygu karmaşasını o kadar iyi anlıyorum ki. çalışmaya devam etmesi tamamen kıstırılma refleksi, kaçacak yerin yok-karşılık verecek gücün yok o an kaçacak tek şey yakınında oyalanacağın iş çünkü o anın gerçek olduğuna inanmak istemiyorsun, rüya görüyorum uyanıcam bak çalışmaya devam ediyorum diyorsun kendi kendine. ağzım burnum kan içinde paspas attığım günleri hissettim izleyince. bu travmayı atlatmak demeyeyim de kabullenip onunla yaşamak yıllarımı aldı. keşke devlet devlet olsa da şu çocuğu korumaya alsa.

  • 25 ekim 2017 22.48'de oluşan tuhaf şey

    ruh emicilerdir ya abartmamak lazım.

    demin bir tanesiyle bizim tekelin orda bira kasası üzerinde oturup bomonti filtresiz içerken karşılaştık, önceden de tanışığız adı mümin, trakya bölgesi ruh emicisi. aramızda şöyle bir diyalog geçti:

    + mümün, nabıyon be ya.
    - gezmeye çıktım amuno goyim, em em sıkıldım şoparların ruhunu şurda iki medeni ruh emip gitcem.
    + vereyim mi benden em azıcık, yeni kitap okudum.
    - hasiktir be ya, senin kokuşmuş ruhunu ne yapayım, gidiyon felsefe kitabı okuyon kafa sikiyo senden emdiklerim. geçen emdiğimden beri ara ara kendimi sorguluyom emdiğim ruhun tadını alamıyom. güzel dilber bulayım ondan emcem.
    + allaaan varoşunda ne güzel hatunu be mümünüm, dikkat et dilber diye emdiğin harun abi çıkmasın.
    - hasiktir ordan kokuşmuş pezeveng.

  • recep tayyip erdoğan'ın en sevdiği dizi

    kuvvetle muhtemel:

    (bkz: mahallenin muhtarları)

  • sabri sarıoğlu

    28 temmuz 2015 galatasaray ogc nice maçının 26.dakikasında azıcık havadan gelen topa ayakla mı kafayla mı müdahalede edeceğine karar veremeyip dizine kafa atmayı denerken topu ıskaladı, rakip topu alıp atağa kalkarken elini beline koyup artislendi üstüne. olsun. camianın çocuğu. büyük kaptan...