amariusqueadmare45
profili

  • tıp fakültesi öğretim üyesinin inanılmaz makalesi

    "en zor şey karanlık bir odada bir kara kediyi bulmaktır, özellikle odada kedi yoksa."

    yıllar yıllar öncesinde konfüçyus böyle demiş ne de güzel demiş, şimdi bir siyasal islamcıdan bilimsel bir yaklaşım beklemenin ne kadar yanlış olduğunu ve arasak dahi bulamayacağımızı görsel gayet net ortaya koyuyor. ispatlayamadığın dogmayı bilimsel makale adı altında yayınlamak nerden baksan tutarsızca nerden baksan ahmakça. senin üfürükçüden ne farkın kaldı, tedavi dua ile oluyorsa neden sana gelsin hasta veya sen neden doktor olmak için uğraştın ki gayet üfürükçü de olurmuşsun.

    bu adam tıp fakültesinde okumuş doktor olmuş yetmemiş öğretim görevlisi de olmuş ama kendi mesleğiyle ve bilimle çelişiyor, o yüzden demem o ki kafası dogmalarla dolu kişilerde boşuna mantık aramayın olmayan şeyi bulamazsınız, yatın uyuyun.

    edit: ms hastası olan yakın bir arkadaşım var yıllardır bu hastalığın pençesinde dinlenmeden üst üste 10 adım atamıyor(adım derken ayağını sürüyor), atakları geldiğinde neyse anlatamayacağım kısaca çok aşırı zor bir hayatı var. tedavi olmak yerine bu hastalığı ödül veya ceza olarak mı görmeli?

  • ben arabamda sigara içirmem diyen tip

    20 yıldan fazla sigara içmiş ve son 10 yıldır bırakmış biri olarak bu benimdir. günde 4 pakete yakın sigara içtiğim yıllarda dahil olmak üzere bindiğim hiçbir arabada sigara içmedim kimse benim keyfi olarak içtiğim boktan sigaranın dumanını kokusunu solumak zorunda değil, göt kadar alan isterseniz camı açın kafanızı dışarı çıkarın yine de o duman içeri giriyor. sigara içmeyen biri için gerçekten çok büyük rahatsızlık kaynağıdır, şöyle düşünün yapmak istemediğiniz bir şeyin size zoraki yaptırılması gibi. insanların kişisel alanlarına saygı duyun çok zor değil veya arabasına binmeyin bu da bir çözüm.

    edit: okuduğunu anlama güçlüğü çekenler mesaj kutusuna dadanmış. onlar için şöyle en basit şekliyle izah edelim, çoğunluk arabasını aile arabası olarak kullanıyor o yüzden eşi, çocukları da bindiği için kendisi kullansa dahi içilmesine müsade etmiyor olabilir. herkes sizin gibi doğan görünümlü şahinde koko çekmiyor, ayrıca tipte sizsiniz.

    medeniyet testi gibi başlık, empati yoksunu bencil tipleri hemen belli ediyor, tamam sustum.

  • neşet ertaş'ın elle tutulur bir eserinin olmaması

    “elini kalbine götürdü;
    burası var ya dedi,
    taşa toprağa gerek kalmadan
    insanın gömüldüğü tek yer...”

    iki kelimeyi yan yana getirip kendini ifade edemeyenlere ve okuduğunu dahi anlayamayanlara dert olmuş büyük halk ozanıdır, gerçek bir sanatçıdır. ruhu şad olsun.

    evet sayın troll varsa bu sözün üstüne söyleyebileceğin bir söz söyle yoksa sus ve yalovaya devam et.

  • sahibinden'de kadın ev arkadaşı arayan adam

    sabah akşam 7/24 her başlık altında seks dilenen ekşiçi amsalakların ölümüne eleştireceği sapıktır. bu adama bakın ve iyice irdeleyin gelecekteki haliniz üç aşağı beş yukarı böyle bir şey olacak.

  • thy uçağının iniş takımında ceset bulunması

    öncelikle direkt thy tamamen suçlu demek çok yanlış çünkü uçak hangi ülkeden kalktıysa oranın yer hizmetleri servisi eksikliği/havalimanının güvenlik ekibinin büyük zaafiyeti var demektir ama ne thy eski thy ne de eski kalitesi/hizmeti ve güvenirliliğinden eser yok. bademler geldikten sonra adı sürekli rezaletlerle gündeme gelmekte.

    neyseki kara kadrosunun çoğu imam hatipli olduğu için meftayı dini vecibelere göre güzelce yıkayıp pamuğu tıkıp usulüne uygun gömerler, cenaze namazını da kokpitte kılarlar artık. bir zamanlar badem bıyıklılardan önce türkiye'nin yurtiçi ve yurtdışındaki gurur kaynağı olan en büyük kurumlardan birinin adının bir başka rezalete daha karışması olayıdır.

    ayrıca bir insan hollandadan türkiye'ye niye kaçmak ister veya neden kaçak yolla girmeye çalışır ki çok absürt, önceki seferi ist-ams ise muhtemel türkiyeden kaçmaya çalışıyordu.

    edit: haberi veren site yeni bilgi olarak kaçak yolcunun gambiyadan geldiğini eklemiştir.

    thy'nin imajını zedelediğimizi düşünen aktrollere ithafen pardon ama bu bahsedilen hangi imaj, yalan haber mi var ortada veya iftira/karalama? apronda deve kesenler ve liyakatsiz atanan imam hatipli kadrolar imajını bozmadıysa biz hiç bozamayız zaten.

  • tan sağtürk'ün dob genel müdürü olması

    liyakat olsun diye değil lan hangi siyasal islamcı veya tarikatçı operadan, baleden anlar içlerinde olmadığı için atamışlar yoksa biliyorsunuz konuyla uzaktan dahi bir yakınlaşması olan bir yandaş olsa affetmezlerdi onu getirirlerdi, bir de bunların bale kıyafetlerine karşı bir önyargıları mutlaka vardır.

    okuduğunu anlamayanlar için özel edit: kendilerince beğenmedikleri, ilgi duymadıkları veya şöyle diyelim hor gördükleri bir kadroya içlerinden kimse talip olmadığı için birazda pr çalışması sosu eşliğinde yapılan bir atamadır, yoksa biz de biliyoruz güreşçileri banka yönetim kuruluna atadıklarını veya tübitak'a hayvanat bahçesi müdürünü layık gördüklerini.

    kısacası imam hatiplilerin bu kadroya ilgisiz kalmaları nedeniyle konuyla alakalı/ilgili birinin atanarak bakın liyakat var denmesine neden olmuştur, yerseniz afiyet olsun.

  • öğretmenler yazları taş ocaklarında çalışsın

    görsel

    bu başlığa tam bir okulun önünden geçerken denk gelmem iyi oldu içeri girip sizin adınıza tebliğ edeyim sevinsin garipler ama taş ocağı sanki çok hafif kalır, malum önümüz yaz kürek mahkumu yaparsak daha çok faydalanmış oluruz gibi geliyor bana. en son söyleyeceğimi başta diyeyim öğretmen değilim.

    böyle yapa yapa salak saçma insanlarında katkısıyla el birliğiyle eğitimi bitirdiniz, çocuklarınızı dergaha tekkeye yollarsınız artık. aaa pardon unuttum onlar zaten okullara girmeye başladı bile tebrikler sakın ha vazgeçmeyin böyle devam edin.

    (bkz: imamların okullara manevi danışman olarak atanması)

    doktorları kaçırdınız şimdi sağlık mağlık hak getire hasta olursak sıçtık, yalnız öğretmenler bayağı sağlam çıktı yıllardır hem size hem de sizin şımarık veletlerinize premseslerinize iyi dayandılar ama üzülmeyin doğru yoldasınız biraz daha uğraşırsanız onlarda inşaatlarda ameleliğe başlayacaklardır diye umut ediyorum çocuk eğiteceğine briket dizsin, daha iyi en azından briketler uslu duruyor.

  • almanya market broşürü

    arkadaşlar bu konuya artık bir nokta koymak gerek. neredeyse gelirimize oranla(alım gücü) birçok ürünün en pahalı olduğu ülke türkiye, ister inanın ister inanmayın sadece kendi tecrübemle gittiğim birkaç ülkeyi yazayım hatta en kötü durumda olan 3 tanesini yazayım bu işi sulh yolu ile çözelim, maalesef uzunca bir süre daha siyasal islamcıları ve milyonlarca kaçağı fonlamaya devam edeceğiz. neyse enseyi karartmayın hemen, yatın kalkın yüce devletlümüze dua edin ve şükranlarınızı sunun sayesinde hala ölmedik ama sürünüyoruz.

    1)yıllardır ekonomik krizle mücadele eden arjantin bizden daha ucuz ve insanların yüzü gülüyor bizdeki gibi herkesin suratı sirke satmıyor para birimleri dolar karşısında bizden daha fazla değer kaybetti ama alım gücü bizden daha yüksek. insanlar sosyal hayatta gayet aktifler bizim gibi makarna yemiyorlar, soğan 30 tl oldu ne bok yiyeceğiz derdinde değiller.

    2) belki inanmayacaksınız ama yemen de öyle hadi arjantin'de tarım ve hayvancılık gelişmiş, madencilik sektörü hala önemli bir girdi sağlıyor peki yıllardır savaş halinde olan neredeyse hemen hemen her şeyi yurtdışından ithal eden ve üretmeyen bir ülke bizden daha ucuz, insanlar mı absürt olsa da daha mutlular gerçi gut çiğnemekten beyinleri uyuşmuş durumda mutlulukları buna bağlı olabilir.

    3)son olarak ukrayna, orada da birçok ürün hala türkiyeden daha ucuz. nasıl oluyor demeyin biz de hırsız çok pardon yiyen çok o yüzden siz marabaların daha fazla ödemesi gerekiyor.

    hatta şunu da söylemeden olmaz biz zamlara daha yeni yeni başlıyoruz şaka değil izleyin ve görün, öncesinde hiperenflasyon dediğimizde ciddiye alınmamıştı. ladies and gentlemen welcome to the new turkey era/century. bundan sonra maaşlarınıza doğru düzgün zam da yapılmayacak türkiye yüzyılı hard core bir şekilde devam edecek hatta mevcut işinizi koruyabilirseniz şanslısınız çünkü kemer sıkmaya işçi ve memurdan başlanacak.

    dünyanın genelinde ise gıda fiyatları küresel bazda 2 yıldır düşüş eğiliminde hatta mayıs ayı son 25 ayın en düşük gıda fiyat ortalamasın'ın olduğu ay oldu bizde fiyatı düşen bir ürün oldu mu peki, hadi bakalım aktroller bunu da açıklayın.

    (bkz: dünyada gıda fiyatı %1 azaldı türkiye'de %77 arttı)

    neyse abi ya beni ilgilendiren bir şey yok şimdi gördüm okullara vaiz mi ne atanacakmış yoruldum, sıkıldım, bunaldım vallahi çay yok bok için.

  • sığınmacıları göndermek yerine entegre etmek

    eved götümüze falan sokabiliriz mesela.

    plana sadık kaldaki plan bop planıymış yani, şaşırdık mı tabiki de hayır. yıllardır söyledik yine söyleyelim amaç türkiyenin demografik yapısının değiştirilip sonrasını biliyorsunuz işte hayal gücünüzü kullanın veya sınır komşularımıza bir göz atın ortadoğuda istikrarlı ve güçlü bir ülke istenmiyor ve akp sayesinde türkiyede adım adım bu plana sadık kalarak ilerliyor. seçim için ölüm kalım meselesi dememizin sebebi buydu. saat işliyor tik tak tik tak abd, avrupa ve israilin kalıcı planları emin ve güvenli bir şekilde ilmek ilmek dokunuyor bunların maşası da akp.

    edit: sinan oğan az önce attığı tweetle dediklerimizi doğruluyor şaka gibiler. yani kaçaklar kazara değil bile isteye alındı ve zoraki ülke içinde tutuluyorlar alın size plan.

    "politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır. franklin d. roosevelt “plana sadık kal…”

    soğan tweet

  • halka cahil diyenlerin halktan yumruk yemesi

    dünyanın birçok ülkesine gittim, gördüm, gezdim ve yaşadım. size net, tarafsız ve abartısız olarak söyleyebilirim ki bu halk kadar cahilini görmedim. bu kadar yıl körü sikseniz gözü açılırdı ama hala kendisi gibi partizan olmayan ve karşıt düşünceli olan ülkenin diğer yarısına terörist diyor.

    hiçbir ülke savaş halinde olanlar da dahil gündemi bu kadar boktan değil, sokakta kimi çevirsen yüzü sirke satıyor. yıllardır yaşanan bu kadar olumsuz/kötü olaya hem de istisnasız her gün yaşanan onlarca şeye rağmen hala deli sikmiş gibi partizanlık yapıp ve bunlara sebep olanları ölümüne savunmak hiçbir topluma nasip olmamıştır. siz adam olmazsınız ama merak etmeyin pek yakında batık ekonomi ve bozulan demografik yapı tokat gibi suratımıza inecek.

    edit: bu arada sabaha kadar korna çalıp silah sıkan tek hücreliler sizin yeriniz şehirler değil mağaralar, neyse sizleri çok güzel günler bekliyor, o arabaları birkaç ay içinde yok pahasına satarsınız artık. bizden bu kadar oturup izleyeceğiz sadece.

  • 28 mayıs 2023 cumhurbaşkanlığı seçimi 2. turu

    “sıradan hırsız paranızı çalar. siyasi hırsız ise geleceğinizi, hayallerinizi, sağlığınızı, eğitiminizi, gülümsemenizi çalar. ikisi arasındaki fark; sıradan hırsız sizi seçer, siyasi hırsızı ise siz seçersiniz.”

    voltaire

    bu seçim sadece sizin hayatınızı değil tüm gelecek nesilleri ve ülkenin de kaderini belirleyecek; ya yok olacağız veyahutta küllerimizden yeniden doğacağız. oy'unu kullan oynanan oyunu boz. özgür, hür ve bağımsız bir şekilde insanca yaşamak için son şansımız.

    edit: (bkz: her millet layık olduğu şekilde yönetilir)

    çok şey var söyleyeceğim ama değmez artık tek kelime etmeyeceğim, kötü günler geride kaldı artık çok daha kötüsünü göreceğiz hazırlıklı olun. üzgünüm hem de çok, sinirden çocuklar gibi ağlayacağım böyle olmamalıydı. iyiler bu savaşı kaybetti.

  • türkiye nasıl süper güç olur

    insanlar önce oy kullanmayı öğrensinler(1 milyon üzerinde hatalı oy kullanan var hadi onu geçtim yüzde 50'si daha da vahim bir şekilde celladına oy veriyor), sonra hakkını savunmayı ve toplum olma bilincini öğrensinler gerisine daha sonra bakarız.

    unutmadan önceliklerin en başında tarikat ve cemaatlerin kapatılması lazım.

  • hükümeti istifaya çağırmak suç mudur

    suç falan değildir, tartışmaya gerek de yoktur. kaçak
    dövüşmeyi bırakın, bu kadar olay oldu hala mı korkuyorsunuz? bak yazıyorum hükümet istifa.

    asıl suçlu olan hükümettir. sırf eleştiriyor, fikrini beyan ediyor diye vatandaşı terörist ilan edemezsin. salt fikrini beyan etti diye kimseyi gözaltına alamazsın!

  • fahrettin koca'nın depremzedeye tavrı

    (bkz: siyasal islam)

    türkiye'nin kanseri!

  • rakının kötü bir içki olduğu gerçeği

    bir gün bir yeşilaycı konferans veriyormuş. içki aleyhine söylemediğini bırakmamış. bir aralık dinleyicilerine:

    - bir eşeğin önüne bir kova su, bir kova rakı koysanız hangisini içer? diye sormuş.

    ön sıradan bir akıllı hemen atılmış:
    - tabiki suyu demiş

    konferansçı neden diye sormuş.

    arka sıralarda konferansçıya içerleyip duran bir akşam keyifçisi varmış. yeşilaycıya, neden olacak eşekliğinden demiş.

    hikayeyi ankara'ya rahmetli ahmet rasim getirmişti. atatürk'ün pek hoşuna gittiği için tekrarlayıp duruyordu. bir akşam orman çiftliğinde eski küçük köşkün havuzu kenarında oturuyorduk. içki sofrası kurulmuştu. atatürk biraz uzakta oynayan çocuklardan birini çağırdı,

    - yanaş bana çocuğum, çocuk yanaştı.

    - bir eşeğin önüne bir kova su, bir kova da rakı koysalar hangisini içer?

    çocuk bir atatürk'e, bir sofra üstündeki kadehlere bakarak: rakıyı demesin mi!

    rahmetli atatürk bizlere dönerek, aman çocuklar neden diye sormayalım dedi.

    falih rıfkı atay - sözüm yabana! dünya gazetesi sayı 882, 15 ağustos 1954, s.2

  • türkiye'de normalleşmiş şerefsizlikler

  • doğuya doğru gidildikçe kalitesi artan şeyler

    (bkz: cahillik)

    edit: öncelikle şunu söyleyeyim doğuluyum boşuna şov yapmayın. her konuda olduğu gibi bu konuda da felaket bir ikiyüzlülük var. öğretmen, doktor, polis gibi kamu görevlileri doğu görevi iptal edilsin diye bir taraflarını yıllardır neden yırtıyor o zaman biriniz açıklasın bana, madem o kadar güzel bir yer niye birçoğunuzun aileleri doğudan batıya göç etti cesurca ve dürüstçe cevap verin o halde. kaçak elektrik kullanımının yoğun olduğu bir yer hepinizin ağız dolusu küfürler ettiğini sözlükten biliyorum. küçük kızları başlık parası için mal gibi gören, evlendiren ve uzay çağında hala aşiret denen derebeylik düzenine boyun eğen, aile arasında mal bölüşümünde sadece kadın olduğu için kendi kızına mal vermeyen babaların olduğu, kaçakcılığın yıllardır hüküm sürdüğü. berdel, beşik kertiği, kan davası, namus davası gibi adına töre denilen saçmalıklara devam edilen, pkk denen terör örgütüne sempati besleyen bir kısım insanların olduğu bir yerden bahsediyoruz daha fazla yazıp konuyu dallayıp budaklandırmayayım.

    her bölgenin kendine has saçmalıkları, artısı/eksisi vardır ama dünyayı dolaşmış biri olarak hem bizim ülkemizin doğusu hem de bizim doğumuzda kalan (ortadoğu-hindistan-afganistan-pakistan-çin vs) toplumlarda öyle cahillikler var ki artık bu son nokta dediğiniz anda daha saçmasını görmeniz an meselesi oluyor o yüzden cehallette kendilerine göre kaliteli işler çıkarıyorlar tabi buradaki zıtlık/ironi durumu sizin anlayışınız kadar.

    ha merdine denk gelirseniz o sizin gönlünüzü ihya eder ama çoğunluk öyle değil la fontaineden masallar dinlemek hoşunuza gidiyor biliyorum, o yüzden iyi dinlemeler.

  • sadece yaşlıların anladığı kelime

    yukarıda yazılan kelimelerin birçoğunu yaşlılara söylerseniz size uzaylı gibi bakarlar, çok kullanılmayan güzel eski türkçe kelimeler ama çoğunluk ne duymuştur ne de anlamını bilir. sallamak serbest nasılsa hepinizin dedesi/nenesi/babası roman karakteri zaten.

  • iş hayatında çalışmaktan tiksindiren şeyler

    7/24 bıkmadan usanmadan istisnasız her konuda yalan söyleyip, laf taşıyan ve milletin ayağını kaydırmaya çalışan oç'ları. sanki patron işe sırf milletin huzurunu kaçırsınlar diye almış gibi başka hiçbir işleri yok kendi işlerini millete kaptırıp sürekli fitne/fesat, dedikodu, milleti ekmeğinden nasıl ederiz derdindeler. insanın azıcık karakteri olur bu kadar onursuz bir hayatı yaşayacağınıza ölseniz daha iyi.

    birine siz niye böylesiniz lan hiç mi gururunuz/onurunuz/utanmanız yok dedim, bizim karakterimiz böyle dedi. sizin olmayan karakterinizi seviyim emi.

  • tahammül edilemeyen sesler

    malum şahsın sesi.