zosima dedenin alyosaya benzeyen abisi3
profili

  • ekrem imamoğlu

    bu fayton olayında asıl kritik nokta, adalılardan böyle bir talebin gelmemesi. adalarda yaşayan halkın faytonlar konusunda en büyük şikayeti, fayton sayısının fazla olmasın yarattığı trafik ve kazalar. faytonlara ne kadar karşılarsa, bisiklet sayısındaki artışa da o kadar karşılar.

    hatta bir kaç sene önce büyükada'da bir ada ulaşım çalıştayı düzenlenmişti. wti düzenlemişti yanlış hatırlamıyorsam. ada halkından muhtarlara, belediye görevlilerinden tsk'lara kadar herkes katılmıştı. orada varılan ortak görüş, fayton sayısının gelecek 10-15 yılda kademeli olarak azaltılmasıydı.

    ada halkının ve oraya giden turistlerin ciddi bir itirazı olmadığı için, bu işi ibb'nin halletmesi öyle yerinizde tepindiğiniz kadar kolay değil. çünkü türkiye'de faytonculuğun illegal bir ticaret olmaması dolayısıyla, oradaki faytoncuları farklı türde bir taşıma altyapısına yatırım yapmaya ikna etmeniz gerekiyor. belediye adamların hepsine birere elektirikli fayton verecek değil. bu özel bir ticari girişim olduğu için, bunu bu faytoncular kendileri ceplerinden yapmak durumundalar.

    insanlar faytonlara tepki gösterip binmemeye başlamadığı sürece ya da herhangi bir şekilde bu işten zarar etmedikleri sürece, bu ekonomik şartlarda faytoncuları buna ikna edemezsiniz.

    en fazla işte böyle, valiliğin bugün yaptığı gibi inceleme için durdurusunuz. 2 gün sonra çaresiz yeniden açarsınız.

    imamoğlu bir aktivist değil. bir yönetici. önceliği hizmetin aksamaması olmak zorunda. ideal bir dünyada işler çok farklı olabilirdi. fakat bizimki gerçek dünya. yarın o faytonlar tümüyle yasaklasa ve faytoncular protesto edip farklı bir taşıtla hizmet vermese, yaşanacak boşluğu nasıl dolduracaksınız. kalkıp ada ulaşımını mı kamulaştıracaksınız bu ekonomik şartlarda.

    üstelik bunun sonu yok. minibüsçülerden şikayet olduğu için o işi de belediye üstlensin. taksiciler zaten ayrı bir dünya. taksileri de kaldıralım, belediye versin o hizmeti de.

    adalarda yaşayan halkın ve turistlerin fayton konusunda, faytoncuları ekonomik olarak zarar sokan bir hassasiyeti oluşmadığı sürece bu işin çözümü zor. bu yüzden imamoğlu'na oy vermeyeceğini söyleyen birkaç yüz fanatiğin dışında, o fayton konusunda etkilenen 30 bin ada insanının yaşamını da öncelemek durumunda. yoksa kimse hayvan ölümlerinden sandığınız gibi keyif almıyor.

  • 27 kasım 2019 teke tek ekrem imamoğlu özel yayını

    ekrem başkanın duran metro çalışmaları için, avrupa çapında çok ciddi krediler bulmayı başardığını anlattığı yayın.

    bakın avrupa bankalarından evet kredi bulabilirsiniz. fakat bunları hazine garantisi olmadan yapabilmek bir finans mucizesidir. adamları hipnotize edip almış olabilirsiniz ancak. çok çok büyük bir iş bitiricilik vasfı var imamoğlu'nda.

  • 20 ekim 2019 teke tek bilim yayını

    bu tür programlar yaptığı için fatih altaylı'ya saygım var. fakat kuzey anadolu fay hattı'na yönelik farklı bilimsel yaklaşımlar varken, süreli aynı yaklaşımın temsilcilerini programa çıkarmasını da yadırgıyorum.

    sonuçta celal şengör bu fay hattı ile ilgili 20 yıldır yaptığı neredeyse bütün tahminlerde yanılan bir bilim insanı.