pisiyorum kisik ateste7
profili

  • pazarda imamoğlu'na her şey pahalı diyen kadın

    imamoğlu sabah xanax atıp geziyor herhalde, ben olsam öyle yapardım bunlara katlanmak için.

  • annesinin sergisi sönük geçen sözlük yazarı

    edit: avcılar belediyesi sağ olsun güzel bir post atmış, inanmazsınız görüntüler çok net :))

    arayış sergisi tanıtım

    şimdi bu başlık okunduğunda alacağım tepkileri şimdiden kestirebiliyorum ama bir sakin olun, tarih atmayınca başlıklar ilgi görmüyor bunu hepimiz biliyoruz.

    şimdi benim ilkokul öğretmeni emeklisi bir annem var. zamanında çok başarılı olduğu halde rahmetli dedem tarafından resim öğretmeni olmasına izin verilmemiş, potansiyelinin kullanılmasına izin verilmemiş bir kadın.

    ama o yine de evde sessiz sedasız resim yapmaya devam etti ve bunca yıl sonra bütün cesaretini toplayıp bir sergi açtı. sergi öncesi heyecanını görmeliydiniz, geceden insanlara çerezler, ikramlıklar falan hazırlamış. insanları yedirip içirme derdine düşmüş.

    sergi haftasından önce de facebook'tan kendince bir yerlere ulaşmaya çalışmış, mesajlaşmış, konuşmuş. konuştuğu kişiler “tabii gelir serginizi haber olarak paylaşırız” demişler ama hiçbiri gelmemişler, söz verdiği halde gelmeyen başka kişiler de olmuş falan. normalde halkımız da resim falan umursamayınca anlayacağınız serginin ilk günü çok sönük geçmiş. öyle ki gelenlerle babam doğru dürüst fotoğraf çekmeyi bile becerememiş * çok üzülmüş ama yine de mutlu bir yandan da.
    (ben yurtdışındayım bu arada o yüzden ilk günü yoktum bilet bulamadım :(( )

    onun hevesinin böyle karşılıksız kalmasına gönlüm razı olmadı ve linç yemek pahasına bu başlığı açtım. çünkü insan sevdikleri için her şeyi yapar.

    sergisi istanbul avcılar'da , barış manço kültür merkezinde. eğer yakınlarda oturuyorsanız, bu pazar günü yapacak daha iyi bir işiniz yoksa ve hayallerini geç de olsa gerçekleştirmiş bir anneyi mutlu etmek isterseniz hepinizi bekleriz. gelemezseniz sergi önümüzdeki cuma gününe kadar açık olacak bilginize :) not: sergi ücretsizdir

    davet

    avcılar barış manço kültür merkezi ulaşım

    resimlerinin neye benzediğini görmek isterseniz

    https://www.facebook.com/…alerisi-1573084016121565/

    ıstırancaların kızı su

    umarım çok yaralayıcı şeyler yazmazsınız :/ okuyup zaman ayıran herkese şimdiden çok teşekkürler :)

  • türkiye'de kadının hiçbir güvencesi yok

    bilerek güvenlik açığı yaratıyorlar, bilerek katilleri koruyup gerekli cezaları vermiyorlar; günden güne sokaktan, iş dünyasından kısacası sosyal hayattan elimizi ayağımızı çekelim, kocamızın babanızın eline bakalım diye. üstüne bir de en az üç çocuk tavsiyeleri. oh ne güzel.

    ha fiziksel olarak burka giymişsin ha kamusal alandan elini ayağını çekmişsin. ikisinde de görünmüyorsun işte, yoksun.

    (bkz: kadının adı yok)

  • diyanet'in yurtlara gönderdiği 922 manevi rehber

    lan bu z kuşağı ana babasını dinlemiyor* sizin zottirik manevi rehberinizi mi dinleyecek, iyice darladınız gençleri ben sinir oldum buradan be.

  • astrolojiye inançtaki inanılmaz artış

    toplumlarda gelecek kaygısı arttığı zaman bu falcılara, astrologlara, hocalara, ritüellere, büyülere vb. inanma eğilimi de artar. çünkü birey kaygısını dindirebilmek için bir şeyler yapmak zorundadır. birey kaygısını rasyonel yollardan kontrol edemezse irrasyonel düşünceyi tercih etmeye başlar.

  • psikolog adayı özgecan'ın büyük endişesi

    onu bunu bilmem de bir psikoloğa görünse iyi olacak gibi.

  • yazarların orta çağ meslekleri

    (bkz: cadı)

    yine gittik bok yoluna.