ouatime7
profili

  • s. oğan'ın adının yanlış yazılmasına dayanamaması

    yazan kişi o olmamasına rağmen kadına 5 kez "özür dile" diye ısrar edip, kadının erdemiyle ilgili yorum yaptıktan sonra kadın özür dileyince de "estağfurullah" diyen birini içerir.

  • 13 mayıs 2023 nevşin mengü'nün yayınladığı video

    öyle bir videodur ki, çok büyük bir gerçeği yüzümüze vurur.

    "yol yabdı" diye övdüğü partinin yaptırdığı yolun projesini çizen mühendisler,
    "togg yabdı" diye övdüğü partinin "yaptırdığı" aracın üretiminde çalışan mühendisler,
    "hürkuş, mmu, vs. uçak yaptı" diye övünülen uçakların üretiminde çalışan mühendisler,
    ve hatta bayraktar'ın da çok iyi bildiği gibi, baykar'da çalışan mühendislerin çok büyük kısmının verdiği oy belli.

    akp mitingine gidip bu çocukların fotoğrafını göstersen, size oy vermeyecekmiş desen "bunlar vadan hayini yavvv" diyecek tiplere göre bunların tamamını yine akp seçmeni yapmıştır.

    15 mayıs'ta bu aydın gençler-yüzler kalkıp dese ki "madem biz vatan hainiyiz, kovun bizi videonun tamamında osmanlı mosmanlı diye öten dayıları getirin. onlar yapsın bunları." değil uçak yapmak, yapılmış uçağı bozmadan tozunu alamayacak tiplerin sürekli halkın akıllı kesmine bu lafları etmesine sebep olanlar da gün yüzü görmesin.

  • 7 aralık 2021 fırıncıların haksız fiyat artışı

    bak bak bak bak biri demiş ki

    "aynen öyle hep fırıncılar kar edecek diye bir kaide olmaz"

    son günlerde böyle sivrizekaları çok görmeye başladım. adam diyor ki mesela "market neden zam yapıyor, halkın alacak gücü kalmadı." market hayır kurumumu mu lan seni düşünsün? git öfkeni başka yere kanalize et.

    fırıncı tabii ki kar etmeye çalışacak. sen gidip patronuna "bu aralar ekonomi kötü, siz batmayın diye maaşımı yarım ödeyebilirsiniz." diyor musun? ya da patronun sana gelip "zarar ediyoruz, halka uygun fiyata iş yapabilmek için bu ay sana maaş veremeyeceğim." dese 50 tane başlık açarsın ekşi sözlükte.

  • melis birkan'ın çocuğa saldıran pitbull yorumu

    pitbull konusunda her zaman savunduğum, ve halen biri tarafından mantıklı yanıt verilememiş bir sorum var.

    bu hayvan sizin dediğiniz gibi "doğru" yetiştirilmediği sürece saldırgan oluyor ve hayvan-insan öldürüyorsa, herhangi bir kaplandan farkı nedir? kaplan da "doğru" yetiştirildiği ve özenli bakım yapıldığında evcilleştirilebiliyor. onlarca örneği mevcut.

    bugün türkiye'de kaplan satışı yasal mı? bak, gayet doğru yetiştirince saldırgan olmuyor bu hayvanlar değil mi?

    kaplan bakmak yasak, çünkü sokakta gezerken bir kaplan gördüğümde "acaba doğru yetiştirildi mi?" diye düşünme zorunluluğum yok. aynı şekilde pitbull gördüğümde de yok. sokağımda 2 tane pitbull bakan olsa, ben nasıl çocuğumu sokağa gönül rahatlığı ile salabilirim?

  • erdil yaşaroğlu

    telif hakkı savunucusu fanları tarafından cansiperane korunan karikatüristtir.

    yalnız anlamadıkları-anlamak istemedikleri bir şey var. öncelikle dava açılan kişiler gördüğüm kadarıyla "ne güzel para kazanıyorduk, niye dava açtın abi?" demiyor. uyarsaydın kaldırırdık diyor ki birçoğu ticari amaçla da kullanmamış. her açılan site para basıyor gibi bir durum yok.

    ayrıca şöyle bir durum da var, evet karikatürler emek isteyen ve telifle korunması gereken işler. ancak şöyle bir saçmalık var ortada, erdil yaşaroğlu'nun şu anda bu konumda olmasının tek sebebi karikatürlerinin sosyal medyada "meme" haline gelmesi. whatsapp üzerinden milletin birbirine göndermesi vs.

    dolayısıyla sen bunu "ünlenirken" işine geliyor diye engellememişsin, ismin duyulduktan sonra çıkıp "siz paylaştınız ama, işte onlara dava açacağım ben." demek ne kadar etik? karikatürlerin yavaş yavaş sosyal medyaya yayılırken, millet birbirine yollarken açsaydın ya telif davanı? yeni mi geldi aklına?

    ortada bana göre gayet güzel bir tezgah var. hukuki anlamda da belki yoluna uydurmuşlardır. başarıların devamını dilerim erdil yaşaroğlu.

    unutmadan, attığın twiti şimdi gördüm. sizi mutlu ediyormuş karikatür paylaşmamız, paylaşabilirsiniz demişsiniz ama o göt yok bizde. 1 sene sonra çıkıp "paylaşabilirsiniz dedim ama dava açmayacağım demedim." demeyeceğin ne malum?

  • ama 10 lira dondurmaya vermiş

    3 dakika 25 saniyelik video ile baştan sona türkiye'nin özeti olan videodur.

    neyi savunduğunu bilmeyen muhalefet, gidişattan şikayetçi olup iki gram yardım alıyor diye akp'yi savunan yandaş, alakalı alakasız yerlerden çıkıp hiçbir şeye yararı olmayan aşırı solcu genç.

  • 19 eylül 2019 fenerbahçe kural hatası başvurusu

    cisse'nin büyücü olduğunu öğrendiğimiz başvuru.

    "... alanyasporlu futbolcu papiss cisse, her ne kadar sırtı fenerbahçe kalesine dönük gibi gözükse de göz ucuyla topu takip etmek suretiyle kendisi ve takımı lehine avantaj yaratmıştır."

    adam göz ucuyla topu takkip ederek takımı lehine avantaj sağlıyor. millette ne oyuncular var, bizimkiler anca top çevirsin.