brain is the new sexy1
profili

  • ekşi yazarıyım dendiğinde gelen tepki

    genelde insanlar cok sasiriyor. neden sasirdiklarina da ben sasiriyorum. yapmaniz gereken 10 entry girip beklemek sonuc olarak.
    ama sunu anladim ve cok uzucu olarak sunu fark ettim ki, eksi sozluk cok agir olarak erkek egemen ve insanlarin bana soyledigi sekliyle “kaba” bir platform olarak goruluyor toplumda. en azindan benim cevremde.
    o yuzden beni burayla bagdastiramiyor olabilirler (ki bir arkadasim ne isin var ya orda gibi bir tepki verdi) ama ben buna cok uzuldugumu belirtmeliyim. keske bu kadar cinsiyetci ve anonimlige siginarak kufredilebilen bir platform olmasa, modlar ve yonetim cok iyi bir sekilde takip edebilse.
    cunku, yeri geliyor cok guzel filmler, diziler veya kitaplar ogrenebiliyorum buradan. yeri geliyor icimi dokebilecegim bir gunluk oluyor. gundemdeki her seyi buradan ogreniyorum, ihtiyaci olanlara cok guzel yardimlar ediliyor. bazen sinava calisirken bile buradan yararlaniyorum hatta.
    fakat bazen gundemde belki de 5-6 tane cinsiyetci baslik gorunce entryleri cekinerek yaziyorum. bu “ayy bana yazacaklar” cekincesi degil de, neden buraya yaziyorum ki boyle dusunuyorlarsa hissi oluyor.
    konu nereden nereye geldi farkindayim ama ic dokmek istedim eksi ile ilgili. dedigim gibi, umarim daha da iyilesir burasi. herkes -saygili olmak sartiyla- daha da rahat yazabilir. ınsanlarin eksi’yi daha cok sevmesini ve negatif algilarini yikmasini istiyorum cunku.