askere kimlik sordum tokat yedim1
profili

  • rasim ozan kütahyalı

    çok yakın bir iki arkadaşım dışında kimseyle, hiç bir mecrada paylaşmadım bunu ama bugüne, bu başlıkta anlatmak nasipmiş.

    babam kumpas mağduru emekli asker. seneler sonra, yargı önünde aklandı. aklandı aklanmasına da benim babasız geçen gençliğim hiç ak kalamadı. bugün dahi kapkaranlık bir dünyada yaşamaya çalışıyorum, çalışıyoruz. babama ve bize, eşi benzeri olmayan bir "şeref" madalyası taktılar. bize, orduya, millete kurulan bu kumpası biz, her şeye rağmen madalya olarak kabul ettik. çünkü onları mutlu etmek istemedik.

    yanlış anlaşılmak istemem sevgili ekşi sözlük yazarları, fakat yaşamayan bilmez bu durumu. bunların yüzünü ekranda görünce kanıma dokunuyor. babam üzülmesin diye kumandayı hep ben tutuyorum elimde. bağırır çağırır "len versene şunu bi bakim ne varmış" der ama vermem. biliyorum, sessiz sedasız dursa da onun da kanına dokunuyor görmek. geceleri düşünmekten, kafa yormaktan uyuyamıyor. kurgu gibi geliyor değil mi okurken... değil sevgili arkadaşlar. yaşayana kurgu değil, buz gibi gerçek. hayatın ta kendisi.

    şimdi de anladığım kadarıyla bu beyefendinin yaptığı "trollük", sizleri eğlendirmesi falan diğer şeyleri unutturuyor ya da "bana ne abi, ben eğlenmeme bakıyorum." diyorsunuz. amenna, kimseyi yargılayacak, "niye izliyorsunuz" diyecek makamda değilim, olamam. haddime değil. ama gücüme gidiyor be sözlük. bir o hayata bakıyorum, bir de dönüp kendi hayatıma bakıyorum. geri döndüğü için sevinenler, methiyeler dizenler... özeniyorum valla ne yalan söylim. babama, döndüğü için methiye dizen bir tane allah'ın kulu olmadı.

    bunların böylece ekranlarda boy göstermesini kaldıramıyorken, burda yazılanları okuyup övülmesini görmek karnımı ağrıtıyor. sözlüğü özelleştirme seçeneği olsa zaten gerekeni yaparım da yok işte. o konuda ben de kırgınım. muhtemelen bir süre de uğramayacağım sözlüğe. giderayak içimi dökmek istedim. kırıp, yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın.

    tanım: kumpas ile binlerce hayatı karartan bir adamın heykelini dikmek isteyen, bunun yanında insanları güldürüp eğlendirebilen bir şahsiyet.