iyiyim ben boyle4
profili

  • recep tayyip erdoğan

    büyük hayallerle 2007 yılında bir iş kurdum. 2014 yılına kadar hayatımı ortaya koyarak işimi sürdürmeye çalıştım. yanımda 10 kişi çalışıyordu. ama gerçekten çok çabaladım. 2015 yılına geldiğimde ne yapsam da olmayacağını görüp bu ülkeden siktir olup gitme ve senden kurtulma kararı alarak bence dünyanın en demokratik ve özgürlükçü ülkesi uruguay'a yerleşmeye gittim.

    ama orada da senin -çakma- sol versiyonun jose mujica denen kıronun cağnım ülkeyi aynı senin gibi sikip attığını görerek, sürüneceksem kendi ülkemde sürüneyim diyerek geri döndüm. pişman mıyım? kesinlikle. bu kadar beterini açıkçası tahmin edemedim; kafama sıçayım. orada kalıp sokakta torbacılık dahi yapsam çok daha mutlu ve tasasız olurmuşum.

    sayende o kadar mutsuzum ki, senin yarattığın rezil insanların oluşturduğu bir toplum içinde, hiçbir özgürlüğü olmayan bir toplum ile yaşamak zorunda kaldım.

    sırf senin yok olup gittiğini görmek için sağlığıma çok dikkat ediyorum ve her şeye rağmen bu ülkeye olan umudumu yitirmemeye çalışıyorum.

    zaten artık emekli de oldum. emeğimle sana ve taraftarlarına zerre kadar yararım olmayacak artık. ama yine de sana asla katlanamıyorum. tanrı inancım olsa beddua da ederdim ama çok şükür 14 yaşımdan beri ateistim ve hayali kahramanlardan bir medet ummuyorum. yaşam seni bildiği gibi yapsın, belanı tez günde bulasın.

  • arap alfabesinin türkçe'ye en uygun alfabe olması

    karamanlı devleti'nin resmi dili türkçe, resmi alfabesi de grek alfabesiydi.

    karamanlılar, beylik filan değil, 250 yıla yakın hüküm sürmüş bir türk devleti idi. sonra osmanlılar yıktı. keşke onlar osmanlıyı ortadan kaldırsaymış. ama keşkeyle olmuyor işte.

  • beyin yakan kadın isimleri

    açık ara aleyna.

    anlamı: (arapça) 'üzerimize' (onto us)

    tam bir cahil cühela ebeveyn turnusolüdür.
    bu ismi her duyduğumda sarkastik bir gülümseme hissi uyanır.
    kız kardeşinin adını da aleyküm (üzerinize) koyun bari. bu kadar bilinçsiz arap sevdası, saçma sapan, bir anlamı olmayan isimler koyulmasına neden oluyor ne yazık ki.
    halbuki ne kadar da çok türkçe güzel isim var.

  • mide yanmasına öneriler

    (bkz: gastroenterolog)
    (bkz: dahiliye uzmanı)

    bilimsel uzmanlıktan şaşmamak gerek.