rod ram ras3
profili

  • kylian mbappe

    olsun mbappe, sen neler yapmadın ki şu vatan için.

  • 1 eylül 2020 teb'in 2700 lirama el koyması

    başlık karakter sınırından dolayı böyle açıldı. olması gereken:
    türk ekonomi bankasının hesaba geçmediği kredinin iptali için 2700 tl istemesi.
    özet geç diyenler için: teb'den 89.950 tl taşıt kredisi kullandım. sigorta bedeli ve kredi tahsis ücretini de içinden düştüler. 88.000 tl blokeli olarak hesabıma geçti. arabanın alınacağı gün 89.030 tl'den fazla kredi kullanamazsınız, bu krediyi iptal ediyoruz dediler ve şimdi krediyi kapatmak için benden 90.700 tl para istiyorlar. ben tüm detayları kanıtları ile öğrenmek istiyorum diyenler için:

    14.08.2020 tarihinde sıfır araç kredisi için teb'e başvuru yaptım.teb araca vereceği kredi için proforma fatura istedi. kendilerine şu faturayı verdik
    faturadan da anlaşılacağı üzere araca 130.070 tl üzerinden kredi verilmesi gerekiyor. teb de kredi onay yazısını bize vererek 89.950 tl kredi vereceğini resmi yazı ile söyledi

    bu yazıda proforma fatura ile kesin fatura tutarının birbirini tutması gerektiğini bildiriyorlardı. biz de kesin faturayı aldık
    sigorta bedeli ve kredi tahsis ücreti bu paranın içinden kesilerek 88.000 tl blokeli olarak hesabımıza geçti. ancak teb bir şekilde şunu da getirin, bu da olsun diye diye 28.08.2020 tarihine kadar paranın blokesini kaldırmadı. bu tarihte teb'e tekrar gittim ve 3 gün sonra ayın 1'i olduğunu, araca zam geleceğini artık işin hallolması gerektiğini söyledim. tamam dediler.

    tam blokeyi kaldıracaklardı ama araca 89.950 tl kredi vermeyeceklerini en fazla 89.030 tl kredi kullandırabileceklerini söyleyerek tekrar kredi başvurusu yapacaklarını dile getirdiler.

    sebebi ise proforma fatura ile kesin fatura arasında 1.900 tl fark olmasıymış. ben iki fatura arasında fark olmadığını, müşteri temsilcisinin mtv ve plaka tescil bedelini yanlış girdiğini anlattım. zaten faturalarda bu durum çok açık. yine de gerekirse aradaki 920 tl farkı şu an peşin olarak vereyim, kredi tutarından düşün dedim.

    olsun yine de olmaz, biz bu krediyi kapatıp tekrar başvuru yapacağız dediler.
    parayı verin diyorum, olmaz kredi tutarı bu kadar olmamalı diyorlar. ben de tamam o zaman komple kapatın yeni başvuru da yapmayın diyorum. 2700 tl üste vermeniz gerekiyor diyorlar.

    bugün itibariyle kredi kapama tutarı olarak benden 90.700 tl isteniyor. blokeli olarak hesabıma konan ve kullanamadığım kredi için 2700 tl istiyorlar. kullanmadığım demiyorum, kullanamadığım. yani ıslak imzalı yazısı ile vereceğim dediği parayı hesabıma blokeli olarak geçiyor, kullanım günü geldiğinde ise bu tutarı veremeyiz sen bunu 2700 üste vererek kapat diyorlar.
    neymiş efendim, müşteri temsilcisi 130.070 yazacakken diğer tutarları eklemiş 131.900 girmiş. burda benim kabahatim nerde?
    şimdi bankadan çıktım. sigorta iadesini yapacaklarını, kredi tahsis ücreti için de bir şeyler yapabileceklerini ancak 17 günlük 900 tl faizi kesinlikle alacaklarını söylediler.

    edit: kredinin 14 gün içinde iptal edilebileceği, yani cayma hakkını kullansaydın diyen arkadaşlar için. kredi kullanma günü: 14.08.2020
    bankanın bana krediyi vermiyoruz dediği gün 28.08.2020. tamam olmuyor iptal edelim diye de bugün söylendi. yani vazgeçen ben değilim. banka imzalı kağıt verdiği, vereceğim dediği parayı vermem diyor.
    kaldı ki cayma hakkında bile faiz iadesi vermiyorlarmış. sadece kullandırım bedeli ve sigorta bedeli veriliyormuş. 15 gün cayma hakkını da geçiren onlar yani.

    faturalar arası fark var diyenler için edit: proforma fatura ile nihai fatura kuruşuna kadar aynı.

  • bran stark

    "keşke ak gezen galip gelseydi"
    kadir mısıroğlu.