firat11864
profili

  • selçuk bayraktar

    ön edit ;
    altta birisi bu ülkeden neden steve jobs çıkmaz sorusunu, bu adamın eleştirilmesine bağlamış. sanıyor türkiyede'ki insanlar bu tip adamları eleştirip köstek oluyor, sonra bu yüzden ülkeden steve jobs çıkmıyor.
    değerli arkadaşım; asıl steve jobs çıkmama sebebi sizin bu yandaş düşünceniz, çünkü damat olduğu, yandaş olduğu için yücelttiğiniz adamlar, destek verdiğiniz firmalar yüzünden bir çok şirket zorda kalıyor, önü kesiliyor. yarın dünya'nın en iyi sihası bu ülkede üretilse akıncı yine o siha yerine satın alınacaktır. nitekim zamanında vestel daha iyisini yaptığında olan buydu. bu yüzden bu ülkenin şu an bu konuda önü kesiliyor, steve jobs gibi başarılı insanların çıkması engelleniyor. çünkü savunma sanayinde kendi ülkene satamadan büyümezsin, var olamazsın, ancak vestel gibi katrilyonların olursa kendi ülkene satış yapmadan bir şeyler sunabilirsin dünya'ya. şimdi değerli arkadaşım; bu tip insanlar için önü kesilen şirketleri ya da daha iyisi yapıldığı halde satılamamış sihaları, ihaları düşünürsek, yandaşı desteklemek, ülkeye destek değil köstek olur, bu yüzden ülkeden o kadar başarılı insanlar çıkamaz.

    ukrayan ordusuna 200 milyon lira hibe edildikten sonra ukrayna ordusuna satış yaptı.
    yapılan test uçuşları ve yarışmalarda vestel'in arkasında kalmasına rağmen devlet sürekli kendisinden alım yaptı.
    her yaptığı ürünü devlet ya almak ya da aldırmak yolunu seçtiği için, ürettiği ürünlerin hiç birinde ticari kaygı yaşamadı.

    edit; kendisinin ihasını kullanan ülkeler; katar, ukrayna, azerbaycan.
    katar ile ilişkiler ortada, ukrayna'ya hibe meselesi ilk cümlemde belirtildi, azerbaycan 'ı zaten anlatmaya gerek yok, bizim 5'li çete bile oraya inşaata gitti.

    vestel ihasını kullanan ülkeler ; suudi arabistan.

    sizce hangi ülkeler türkiye hükümetinin desteği ile bizden iha almıştır, hangi ülkeler test ederek almıştır.

  • fenerbahçe

    fenerbahçenin bu kadar baskılı oynamasının sebebi tolga ozan dirar isla gustavo muriqi kruse gibi rakibe çok basan ve koşan oyuncu bolluğu. ancak burada saydıklarımın yarısının tekniği ve kabiliyeti ort altı olup tek özelliği koşu ve rakibi bozmak ( tolga dirar isla) . burada ana sorun nitelkli orta açamayacak adam olması ( garry tolga dirar isla ) hatta orta açacak kanat oyuncusu olmaması. birde üstte bahsettiğim tüm oyuncuların tempolu ve rakibi bozan yapıda olmasına karşın yeteneksiz olması. çözümler ise iyi bir sol bekti ( sarrachi tarzı) (olmadı) kanatlara ise orta kabiliyeti olan adamlar ( feghouli ömer ) . ersun hoca evinde oynuyor ama hala kazma ama koşan takım olarak sahaya çıkıyor. transfer yapamadı ama zamanında bunca orta saha ( gustavo tolgay arslan kruse vs) bunca stoper alınıp kadronun maaş bütçesi şişirileceğine bir orta açacak bek veya kanat alınsa daha farklı olurdu ki gustavo’ya fenerin ihtiyacın yokken 6m verildi ( en azından bek yada kanat daha acildi).

    eldeki kadro içinde deniz türüç yada ferdi kadıoğlu tolga ciğerci yerine daha çok süre alsa takımın teknik kapasitesi artar. bu da baskı kurunca sonuca gitme açısından daha yararlı olur. zira tolga garry kruse( ben beğenmiyorum son vuruşlarını) ozan gustova gibi skor kabiliyeti son derece altta olan takımla gol kolay atılamaz. fenerin bugünkü ilk 11indeki oyuncularının son 3 sezonuna bakıldığında fenerbahçenin neden bu denli pozisyon kaçırdığına tanık olabilirsiniz.

    bir gs’li olarak gözlemlerim bunlar. kısaca fenerbahçe bu sezon yanlış kadro planlaması ve ersun hocanın 11 tercihinin yanlışlıklarını daha çok çekecek.

  • ekşi itiraf

    açtığım başlık sansüre uğradı. artık burada yazmak bile istemeyecek hale geldim bu yüzden. eski ekşi sözlüğü çok özledim.
    (bkz: ben neden tecavüze uğramıyorum diyen savcı) başlığına entry girince sol frama de gözükmüyor. ekşi de yandaş medyaya uymuş ve artık bazı olayların gündem olmaması için çaba harcar hale gelmiş. cidden yazık sözlüğün ilk günkü ve şimdiki haline bakınca ciddi manada üzülüyorum.

  • flört esnasında birdenbire iletişimi kesen erkek

    genellikle kadınların suçudur. kendimden örnek vereceksem örneğin kızla 1 hafadır konuşuyorum ve normalde çekingen yapılı, ne yapacağımı pek bilemeyen tip olmama rağmen konuşmayı ben başlatıyorum hergün. ancak bir gün geç kalkınca veya yazamıyınca bakıyorum o da mesaj atmıyor illa benim atmamı bekliyor. bende hemen soğuyorum mesaj atmıyorum sonra aradan haftalar geçiyor, ikimizde mesaj atmıyoruz ve sonunda numaramı siliyor ve mutlu sonla bir defter kapanmış oluyor. soranlara birden bire iletişimi kesti diyor.
    not: bu olay harfi harfine tam 2 kere gerçekleşti.