rizz10
profili

  • görgü kuralları zorunlu ders olsun kampanyası

    eğitim bir bütün ve birkaç derse sıkıştırılmayacak kadar geniş bir kulvarda süregenliği olan bir öğrenme ve gelişim hali. ilkokuldan itibaren ders olarak okutulabilir ama zaten anasınıfı dahil müfredatta dolaylı da olsa (alt kazanım olarak) insan yaşamına saygı, sokakta, okulda bireye ve canlılara nasıl davranılması gerektiği ile ilgili kurallar öğretiliyor.

    bizim daha ziyade sahada sıkıntılarımız var ve bu ülkenin en büyük problemi ahlak ve empati yoksunluğu. kendine nasıl davranılmasını istiyorsan öyle davran hayat mottomuz olamıyor; ailede de okul içinde kazandırılmaya çalışılan olumlu davranışlar desteklenmiyor. sonuç; eğitim düzeyi ve ekonomik seviyeden bağımsız, huzur kaçırıcı davranışlar sergileyen, sosyal mecradan tanımadığı insanlara küfreden, trafikte makas atan, üslup sorunu yaşayan milyonlarca görgü yoksunu ve onların arasında insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamaya ve değerlerini korumaya çalışan bir avuç duyarlı insan..

  • evlenince seni çalıştırmam diyen erkek

    seven eş, makul ve mantıklı eş bunu farklı bir ifade ile de olsa söyler. sağlıklı birlikteliklerde istersen çalışmayabilirsin diyebilmeli erkek eşine. dayatma yapan, sırf çalışmayı düşünmediği için hayatındaki insanı geride bırakan erkekler gördü bu gözler ve bunu yapanlar maddi anlamda gayet iyi durumda kimselerdi. hayat zor olabilir fakat kadına ekstra evde iş yüklenecekse adil olunmadığı da bilinmeli. olay kıskançlık falan da değil bu arada, seçimi kadına bırakmak saygı, anlayış, sevgi, sahiplenme göstergesi bir durumdur.

  • koca parası yiyen hatun

    müşterek bir evlilik yürütüyordur. aynı karısının yemeği, temizliği ve ütüsünden nemalanan(!) kocası gibi.

    ve o kadın birçoğunuzun da annesi. ayrıştıra ayrıştıra evliliklerin de otantikliğini yok ettiniz.

    kadının erkeğe erkeğin kadına bakışı bu materyalist kafa yüzünden yozlaştı. artık kimse kimseyi kendinden bir parça olarak görüp benimsemiyor.

  • evin önüne balina gelmesi

    millette ne ev önleri var dedirten video. biz soğuk beton binaları görmekten saldırganlaşıyor birbirimizi yiyoruz. balinayı gördüklerindeki tepki bile dinginliğin bir yansıması.

  • aldatmayan erkek mi var

    tabii ki var siz ne sanıyorsunuz yahu, eşi öldükten sonra dahi hatırasına saygısından yeniden sevmemiş, eşinin fotoğrafını göğsünden indirmemiş, resmini öperek ömrünün sonuna gelmiş bir sürü insan var. kaldı ki birlikteyken aldatmış olsunlar. siz sevgiyi yanlış anlıyorsunuz. seven gözleriyle bile aldatmaz. o yüzden aldatmayan erkek mi var demek seven erkek mi var diye sormak gibi.. yanlış ve mantığa aykırı.

    aksini savunanlar için bazı değerleri hatırlatacak bir ekleme: hatice dünyadan göçeli 1918 gün oldu bugün ...

  • ay ben yumurta bile kıramam diyen kadın

    burada erkek yazarların atıp tuttuklarına bakmayın. bunu diyen kadın çok değerli görülecek, baş üstünde tutulacaktır. güçlü ve her şeyden anlayan kadınlardan daha çok sevilip, daha fazla sahip çıkılacaktır. erkek psikolojisi. zayıfı korur, güçlüye kayıtsızdır.

    tanrı sorumluluk almaktan kaçınan, rahatına düşkün ve bunu diliyle de başarılı bir şekilde kamufle eden kadın yeteneğinden versin her şeyi bilip her işe yetişen biz kadınlara, ne diyeyim.

  • bir erkeğin asla giymemesi gereken şeyler

    kısa paça pantolon.

  • birinin izmirli olduğunu anlama yolları

    ilk fırsatta "biz izmirliler" diye lafa girecekleri için ayrı bir çabaya gerek kalmaz.

  • uyumsuz görünen ama birbirine yakışan yiyecekler

    karpuz peynir.

    aslında bunlar birbiri için yaratılmış sanırdım fakat çoğu insanın bilmediğini öğrenince yazmak istedim.

  • duygusal erkek çekiciliği

    hayatla uyumsuz, melankolik ve arabesk türlerle karıştırılmaması gereken erkek çekiciliği.

    duygusal erkek vicdanlıdır, inceliklidir, hele bir de zeki ve yönlendirme yetisi kuvvetliyse karşısındakinin duygularını anlayıp çok rahat bir şekilde her şeyi kontrolü altına alabilecek güce ve duruşa sahiptir.

    sizinle asla bir olamayacak, duygusallığı eziklik sanan, öz güveni düşük, kaba ve duygusuz erkeklerden uzak durun. duygularını net yaşayan, duygusal erkekleri sevin, sevin, sevin.