castiricastiri3
profili

  • bebek hediyesi alacaklara tavsiyeler

    bir kızı ve bir oğlu olan bir anne olarak ben sizlere fikir verebilirim.

    bebege alacaginiz hediye kiyafetse ayından büyük almalısınız. kac ay büyük? istediğiniz kadar büyük olabilir, allah sağlık versin nasi olsa giyer. burada en önemli husus "yaz mi, kış mi" mevsime dikkat edin. bebek haziranda doğdu ve siz 6 aylık bir şortlu takım aldiniz, geçmiş olsun, cope gitti. e bebek'te (kendi markasi sanirim) montlar nispeten ucuz. fermuarlı uyku tulumu çok iyi oluyor, onlardan alabilirsiniz, çok makbule geçiyor. kızlara elbise ve külotlu çorap takımı yapabilirsiniz. erkekler için zaten takım satılıyor çoğu şey. kışa, bere kaskol takımı alabilirsiniz. yaza sandalet alabilirsiniz.

    tekstil ürünü olarak battaniye, bebek nevresim takımı ve ya örtü de alabilirsiniz ki bunlar daha uzun süre kullanılan ve daha çok işe yarayan seyler olabilir.

    cok samimi değilseniz ve ihtiyacı olup olmadığını bilmiyorsaniz kanguru almayın. çünkü herkesin beli o ağırlığı taşımaya müsait değil. ya da bebek arabası almıştır ve kanguru kullanmak istemiyordur.

    bebeğe oyuncak almak en mantıklı seçenek aslında. uzun yıllar boyunca oynayabilir ve sizi her yerde ihya eder. bunu bana x aldi diye her seferinde adiniz anılır :) peki nasıl oyuncaklar? fisher price, oyuncak için bir numaralı markamız. çünkü oyuncakları kırılmıyor ve kolay kolay bozulmuyor. duvardan duvara carpilmasina rağmen muhteşem çalışıyorlar (tecrübeyle sabit, gerçek bilgi) :)) fisher price eğitici ve eğlenceli oyuncaklardan herhangi biri olabilir. kutuların köşelerinde +3 +6 gibi isaretler kaçıncı aydan itibaren oynayabileceğini belirtir. yenidogan ziyareti yapacağınız için zeka oyunları vs gibi şeylere hiç girmiyorum. şekiller, bul tak, tak çak, eşleştirme vb oyunlar da 6.aydan sonra oldukça ise yarar.

    kitap ya da zeka kartlarından alacaksanız ilk kelimelerim yazanlardan başlayabilirsiniz. bim'den bir seri almistim ben. şekiller, zıt kavramlar, hayvanlar,renkler gibi ayrı ayrı gerçek resimlerle basılmış bebek kitapları. kızım 5 yaşına geldi ama onlara bakmayı hala seviyor.

    cok çok önemli olan konu ise bebeğin ablasi ya da abisi varsa mutlaka onlari boş geçmeyin. sormak istediğiniz soru varsa mesaj atabilirsiniz. analar, soru sormak için var;))

  • avril lavigne dinleyenler şu an ne yapıyor

    çocuk büyütüyor. :/

    otobüste kulaklık takıp kendimden gecercesine şarkılara katılırdım ve "cok özgürüm yeaa, ufff neler yapicam bakın görün bi kac seneye" şeklinde düşüncelerle kendimi çok önemli görürdüm. ajsjshahhs hala yüksek lisanstan mezun olamamış, iki bebeli bi ev hanımı oldum ya ben.

    ergenlik muhteşem bi kafaydi be :))

  • adet sancısına iyi gelen şeyler

    benim gibi olanlar için serum dışında hiç bir şey.

    en etkili ağrı kesici haptan 3 4 adet içtiğim ve daha önceki entrylerde belirtilen her şeyi bizzat denediğim zamanlar oldu. sonuç, yine hastanede serum.

    adet sancısı çekmeyen için çok saçma gelecektir belki ama; kafamı duvarlara vura vura ağladığım zamanlar oldu. spor yaptım, bitki çayları içtim, yaz günü antalya sıcağında yorganla yattım, yetmedi sıcak sular koydum, ayağıma yün çoraplar giydim ve daha neler neler... geçmedi, işe de yaramadı.

    insanın kendine iyi gelen şeyi, yine sadece kendisi bilebilir. deneyin. inşallah sizinki benimki kadar kötü değildir. o kadar çok serum yedim ki artık en etkili ağrı kesiciye bile bağışıklık kazandım. diş çekiminde dahi en az 2 uyuşturucu iğneyle işlem yaptırıyorum. bi ağrı kesici nolcak sanki demeyin yani. her ay düzenli vücuda girince mutlaka bir şeyleri bozuyor.

    sonuç olarak; ilaçlar dışında alternatif yöntemlere yönelmeye çalışın hanımlar. yine de geçmiyorsa bilin ki yalnız değilsiniz, sizi en iyi ben anlarım.